Champions League: Στα προημιτελικά Παρί Σεν Ζερμέν και Λίβερπουλ - Δείτε τα γκολ

Το 4-1 της Παρί στη Βαρκελώνη έμοιαζε να μετατρέπει σε περίπατο τον αγώνα ρεβάνς για τους 16 του Champions League -Η Μπαρτσελόνα όμως έβγαλε αντίδραση μεγάλης ομάδας και παρόλο που βρέθηκε πίσω στο σκορ (30' πεν. Εμπαπέ), ισοφάρισε με τον Μέσι (37' απίθανο σουτ) για να κριθούν όλα στο χαμένο πέναλτι του Αργεντινού στο 45'+3' καθώς το 1-1 δεν άλλαξε μέχρι το τέλος - Δεύτερη νίκη με 2-0 για την Λίβερπουλ κόντρα στην Λειψία με τους κόκκινους να χάνουν απίθανες ευκαιρίες πριν σκοράρουν Σαλάχ (70'), Μανέ (73')

Από το 2006 έως το 2019 Κριστιάνο Ρονάλντο και Λιονέλ Μέσι δεν είχαν λείψει ποτέ και οι δύο από την ημιτελική φάση του Champions League... Το 2020 ήταν η πρώτη φορά που ένας από τους δύο GOAT του σύγχρονου ποδοσφαίρου δεν έφτασε στην τελική τετράδα, αλλά σήμερα το βράδυ αν δεν προκύψουν κάποια μυθική ανατροπή ίσως ήρθε οι ώρα για να πέσουν οι τίτλου του τέλους και για τους δυο.

Ο Κριστιάνο «αποχαιρέτισε» από χθες με τον αποκλεισμό της Γιουβέντους, κι ο Λιονέλ ετοιμάζεται να τον ακολουθήσει καθώς το 4-1 με το οποίο νίκησε η Παρί Σεν Ζερμέν στο Καμπ Νου δεν αφήνει και πολλά περιθώρια, παρόλο που οι Παριζιάνοι τα τελευταία χρόνια (με εξαίρεση πέρσι) έχουν αποκλειστεί με κάθε πιθανό κι απίθανο τρόπο.



Όσον αφορά το άλλο ζευγάρι η απογοητευτική στην Premier League Λίβερπουλ, υποδέχεται την Λειψία στην ουδέτερη Βουδαπέστη με το 2-0 να της δίνει τεράστιο προβάδισμα, αρκεί να θυμηθεί κάποιο τρόπο τον απλά καλό εαυτό της.

Παρί-Μπαρτσελόνα
Τι κι αν προηγήθηκε; Η Μπαρτσελόνα, η οποία είχε πάρει τον αέρα της Παρί στις προηγούμενες αναμετρήσεις τους, ηττήθηκε με 4-1 από την Παρί στο Καμπ Νου με τον Κιλιάν Εμπαπέ να πετυχαίνει χατ τρικ και να εξελίσσεται σε εφιάλτη για τους Καταλανούς. Μάλιστα αν σκοράρει και σήμερα θα γίνει ο πρώτος που πετυχαίνει 4 γκολ εις βάρος της Μπάρτσα στην ίδια σεζόν και ο νεαρότερος ποδοσφαιριστής που φτάνει τα 25 γκολ στη διοργάνωηση. Ρεκόρ που κατέχει ο... Μέσι.

Θα έχει σήμερα κάποια απάντηση ο Αργεντινός ή ένα δώρο για τον νέο πρόεδρο (που επέστρεψε μετά από 11 χρόνια) Τζοάν Λαπόρτα; «Αν σκεφτούμε να είμαστε σε θέση να επιστρέψουμε, χρειαζόμαστε οποιονδήποτε παίκτη στο καλύτερό του επίπεδο. Εάν είμαστε ικανοί και ο Λέο είναι ικανός να κάνει ένα από τα καλύτερα παιχνίδια, όλα είναι δυνατά. Εξαρτάται από την αρχή του παιχνιδιού, αν μπορούμε να κυριαρχήσουμε και να τους πιέσουμε», είπε χαρακτηριστικά ο Ρόναλντ Κούμαν θέλοντας να δείξει ότι υπάρχει πίστη στην ομάδα. Για τους προληπτικούς απλά να αναφέρουμε ότι στις 8 Μαρτίου 2017 η Μπαρτσελόνα έχοντας χάσει με 4-0 στο Παρίσι νίκησε με 6-1 την Παρί στην Βαρκελώνη (το σκορ ήταν 3-1 στο 87'). Τότε ο Νεϊμάρ είχε σημάνει την αντεπίθεση των Καταλανών πετυχαίνοντας δύο γκολ, σήμερα ως παίκτης της Παρί θα δει το ματς από τις κερκίδες καθότι πάλι είναι τραυματίας.

Εκτός του Βραζιλιάνου από την Παρί θα λείψει ο Κεν (κορωνοϊός) κι ο Μπερνάτ (τραυματίας) ενώ στην Μπαρτσελόνα δεν υπολογίζονται οι Πικέ, Φατί, Αραούχο, Κοουτίνιο, Σέρτζι Ρομπέρτο.

Παρί: Νάβας - Φλορέντσι, Μαρκίνιος, Κιμπεμπέ, Κουρζαβά - Παρέδες, Γκέιγ - Ντι Μαρία, Βεράτι, Εμπαπέ - Ικάρντι

Μπαρτσελόνα: Τερ Στέγκεν – Άλμπα, Λενγκλέ, Ουμτιτί, Μινγκέθα (Ντεστ) – Μπούσκετς, Ντε Γιονγκ, Πέδρι – Γκριεζμάν, Ντεμπελέ, Μέσι

Λίβερπουλ – Λειψία
Στην ουδέτερη Βουδαπέστη η Λίβερπουλ θέλει να μείνει ζωντανή στον μοναδικό στόχο που της έχει απομείνει για φέτος και η αλήθεια είναι ότι μάλλον ο Γιούργκεν Κλοπ και οι παίκτες του πρέπει να αισθάνονται ανακουφισμένοι που δεν παίζουν στο Άνφιλντ.

Η άλλοτε έδρα φόβητρο των κόκκινων έχει εξελιχθεί σε κρανίου τόπου καθώς οι περσινοί πρωταθλητές μετρούν πέντε σερί ήττες κι αυτό σε συνδυασμό με τη γενικότερη εικόνα τους επιτρέπει στους Γερμανούς να πιστεύουν στο θαύμα.

Ο Γιούργκεν Κλοπ παραμένει ακλόνητος και ο ίδιος ξεκαθάρισε ότι δεν τον ενδιαφέρει η εθνική Γερμανίας, αλλά περιμένει κι ο ίδιος ένα ξέσπασμα της ομάδας του απέναντι σε έναν πολύ επικίνδυνο αντίπαλο.

Και πάλι πολλά τα προβλήματα στους πρωταθλητές Αγγλίας καθώς δεν παίζουν Φαν Ντάικ, Γκόμεζ, Χέντερσον και είναι αμφίβολος ο Φιρμίνιο, ενώ η σημαντική απουσία της Λειψίας είναι ο Ανχελίνο.

Λίβερπουλ: Άλισον - Αλεξάντερ-Άρνολντ, Καμπάκ (Φίλιπς), Φαμπίνιο, Ρόμπερτσον - Αλκάνταρα, Βαϊνάλντουμ, Τζόουνς - Σαλάχ, Ζότα, Μανέ

Λειψία: Γκουλάτσι - Μουκιέλε, Ουπαμεκανό, Κλόστερμαν - Άνταμς, Σάμπιτσερ, Καμπλ, Χαϊνταρά - Ντάνι Όλμο, Πόουλσεν, Ενκουνκού
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr