Europa League: Ανατροπή για Ρόμα, ζόρια για Άρσεναλ, καθάρισαν Γιουνάιτεντ, Βιγιαρεάλ

H Ρόμα βρέθηκε να χάνει 1-0 στο Άμστερνταμ, ο Άγιαξ έχασε και πέναλτι, αλλά τελικά επικράτησε με 2-1 και είναι το φαβορί για την πρόκριση στα ημιτελικά του Europa League - Το ίδιο ισχύει και για τις Γιουνάιτεντ (2-0 στη Γρανάδα), Βιγιαρεάλ (1-0 στο Ζάγκρεμπ), ενώ η Άρσεναλ προηγήθηκε στο 86' και δέχθηκε την ισοφάριση από την Σλάβια Πράγας στο 90'+4'!!!

H δράση για τα προημιτελικά συνεχίζεται το Europa League με τέσσερις δυνατές αναμετρήσεις!

Η κληρωτίδα της UEFA, έφερε στον δρόμο της Άρσεναλ (σ.σ. που απέκλεισε τον Ολυμπιακό) την Σλάβια Πράγας, με τους «κανονιέρηδες» να υποδέχονται τους Τσέχους, όντας το λογικό φαβορί για την πρόκριση στην τετράδα. Ο Μικέλ Αρτέτα και οι ποδοσφαιριστές του, έχουν ως στόχο την κατάκτηση του τροπαίου και απέναντι στην -μαζί με την Ντιναμό Ζάγκρεμπ- ευχάριστη έκπληξη της διοργάνωσης, έχουν την ευκαιρία να πάρουν το ένα από τα τέσσερα «εισιτήρια» για την ημιτελική φάση.

Άγιαξ και Ρόμα θα μετρήσουν τις δυνάμεις τους στο «Johan Cruyff Arena», στο πιο αμφίρροπο παιχνίδι της φάσης των «8». Ο Αίαντας θέλει να χτίσει σκορ πρόκρισης στην έδρα του, ώστε να πλησιάσει την πρόκριση, ενω οι Ρωμαίοι θέλουν να αποδράσουν από την Ολλανδία, για να εκμεταλλευτούν τη ρεβάνς στη Ρώμη.

Αντίστοιχα και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, που θα αντιμετωπίσει τη Γρανάδα στην Ισπανία, θέλει να βάλει τις βάσεις, που θα την φέρουν ένα βήμα πιο κοντά στο τρόπαιο.

Μια ακόμα έκπληξη των προημιτελικών αποτελεί η Ντιναμό Ζάγκρεμπ, η οποία, μετά την επική πρόκριση επί της Τότεναμ, θα επιδιώξει να επαναλάβει το «θαύμα»

Το πρόγραμμα, έχει ως εξής:
Αρσεναλ (Αγγλία)-Σλάβια Πράγας (Τσεχία)
Αγιαξ (Ολλανδία)-Ρόμα (Ιταλία)
Ντιναμό Ζάγκρεμπ (Κροατία)-Βιγιαρεάλ (Ισπανία)
Γρανάδα (Ισπανία)-Μάντσεστερ Γιουνάϊτεντ (Αγγλία)
* Τα ματς θα ξεκινήσουν στις 10 μ.μ.
Οι δεύτεροι αγώνες θα διεξαχθούν στις 15 Απριλίου.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr