Προολυμπιακό, Ελλάδα-Καναδάς 91-97: Μπροστά έβαζε και πίσω... έμπαζε - Δείτε βίντεο

Προολυμπιακό, Ελλάδα-Καναδάς 91-97: Μπροστά έβαζε και πίσω... έμπαζε - Δείτε βίντεο

Η Ελλάδα άφησε ελπίδες παρά την ήττα από τον Καναδά στην πρεμιέρα του Προολυμπιακού - «Τελικός» με Κίνα

greece_canada
Για 30 λεπτά η Ελλάδα είχε στριμώξει τους Καναδούς, ωστόσο η κούραση των Σλούκα, Καλάθη επηρέασε την απόδοσή τους στην 4η περίοδο κι οι οικοδεσπότες νίκησαν με 91-97. H ήττα στην πρεμιέρα του Προολυμπιακού τουρνουά υποχρεώνει την ελληνική ομάδα να νικήσει σε δύο μέρες την Κίνα για να προχωρήσει στα ημιτελικά της διοργάνωσης.

Η επιλογή του Ρικ Πιτίνο να παίξει η Ελλάδα σε ρυθμό ΝΒΑ βόλεψε όπως ήταν φυσικό τους Καναδούς οι οποίοι διαθέτουν 8 παίκτες από το κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα ξεκίνησε με τους τέσσερις έμπειρους παίκτες της (Σλούκας, Καλάθης, Μήτογλου, Παπαγιάννης), ωστόσο το τρίποντου Γιαννόπουλου έκανε το 7-4 (4'). Στη συνέχεια ο Καναδάς βρήκε ανοικτό γήπεδο και με διαδοχικά καρφώματα φρόντισε να προσπεράσει με 7-11 (6'). Τα τρίποντα της εθνικής μας όμως έβρισκαν στόχο και χάρη στα σουτ των Κασελάκη, Μήτογλου, Χρυσικόπουλου και Σλούκα, η Ελλάδα έκλεισε την περίοδο προηγούμενη με 23-19.

Οι παίκτες του Πιτίνο συνέχισαν να αισθάνονται άνετα πίσω από τα 6.75, ωστόσο το ίδιο συνέβη και με τους Ουίγκινς και Ουόκερ με αποτέλεσμα το 33-26 να γίνει 33-32 (13'). Η Ελλάδα εκμεταλλεύτηκε την επιθετική «φλυαρία» και τα λάθη των παικτών του Νερς (41-35, 15') και φρόντισε να διατηρήσει το προβάδισμα στο ημίχρονο (50-46) έχοντας πρωταγωνιστή τον Μήτογλου.

Κλείσιμο
Ο Κασελάκης έκανε καταπληκτική δουλειά στην επίθεση και με δικά του καλάθι η Ελλάδα βρέθηκε στο +6 (61-55, 23'). Η κούραση έκανε τα πρώτα της σημάδια και ο Ουίγκινς παίρνοντας την ομάδα στην πλάτη του την έβαλε μπροστά στο σκορ (65-68, 27') και οι πόντοι από επιθετικά ριμπάουντ την διατήρησε μπροστά με 69-74, 30').

Το πρώτο τρίλεπτο της τελευταίας περιόδου ήταν καταστροφικό. Ο Πιτίνο ξεκίνησε με τους Σλούκα, Καλάθη, Μήτογλου στον πάγκο κι ο Καναδάς βρέθηκε στο 71-83 (33'). Η επιστροφή του φόργουορντ της Αρμάνι πρόσφερε 5 διαδοχικούς πόντους (76-83, 34'), αλλά αμέσως οι οικοδεσπότες βρήκαν τρόπο και ανέβηκαν σε διψήφια διαφορά υπέρ τους (79-91, 36'). Οι προσωπικές ενέργειες του Καλάθη έφεραν αποτέλεσμα στην ύστατη προσπάθεια αντίδρασης (86-91, 38') χωρίς ουσιαστικά να απειλήσουν οι διεθνείς μας.

Greece vs Canada - Full Game Highlights | FIBA Olympic Qualifying Turnament 2020


ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Ο Καναδάς έπαιξε στον ρυθμό που τον εξυπηρετούσε και τελείωσε με 68% στα δίποντα, 37% στα τρίποντα.

ΕΚΑΝΕ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ: Ο Ουίγκινς ολοκλήρωσε με 23 πόντους, 6 ριμπάουντ και 6 λάθη. Ο Μπάρετ πρόσθεσε 22 πόντους και 5 ριμπάουντ.

ΠΕΡΑΣΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΕ: Επαιξαν καλά, αλλά ήταν άστοχοι στα τρίποντα Λαρεντζάκης (0/6) και Γιαννόπουλος (2/7).

ΑΦΑΝΗΣ ΗΡΩΑΣ: Ο Ουόκερ είχε 18 πόντους με 5/7 δίποντα και 2/4 τρίποντα.

ΣΗΜΕΙΟ ΚΛΕΙΔΙ: Στο τέταρτο δεκάλεπτο κρίθηκε το ματς. Ακόμη κι έτσι όταν η Ελλάδα πλησίασε σε 86-91 ο Ουίγικινς έδειξε το ταλέντο και... καθάρισε για την ομάδα του.

ΤΙ ΠΕΤΑΝΕ: Η Ελλάδα την κούραση των γκαρντ και τα 22 λάθη. Ο Καναδάς την χαλαρότητα με την οποία αντιμετώπισε το παιχνίδι.

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Το πρώτο καλάθι της αναμέτρησης το οποίο προήλθε από alley oop συνεργασία των Καλάθη και Παπαγιάννη και τελείωσε με εντυπωσιακό κάρφωμα.

Τα δεκάλεπτα: 23-19, 50-46, 71-74, 91-97


Πηγή: gazzetta.gr


Ειδήσεις σήμερα:

Survivor: Σαρωτικός ο Σάκης… τσέκαρε το πρώτο εισιτήριο για τους ημιτελικούς

Με το ψευδώνυμο «Artfreak» εμφανίζονταν στα social media ο κλέφτης της Εθνικής Πινακοθήκης

Μητσοτάκης: Θα καλύψουμε το χαμένο έδαφος της πανδημίας με ένα μεγάλο αναπτυξιακό άλμα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης