Ολυμπιακός-Κραϊόβα 2-0: Ανεβάζει στροφές - Δείτε τα γκολ

Ο Ολυμπιακός νίκησε 2-0 την Κραϊόβα στο Schwarz της Αυστρίας, στο τελευταίο του φιλικού επί αυστριακού εδάφους - Γκολ και ασίστ ο Βαλμπουενά, ο Εμβιλά το δεύτερο τέρμα των «ερυθρόλευκων», απέκρουσε πέναλτι ο Κρίστινσον

Ο Ολυμπιακός έδωσε το τελευταίο του φιλικό στην Αυστρία. Νίκησε 2-0 την Κραϊόβα στο Schwarz, χάρη σε γκολ που σημείωσαν οι Βαλμπουενά (9') και Εμβιλά (45'). Δοκάρι είχε ο Χασάν στο 44'.

Έτσι ξεκίνησε ο Ολυμπιακός
Ο Πέδρο Μαρτίνς παρέταξε τον Ολυμπιακό με τον Κρίστινσον κάτω από τα γκολπόστ. Δεξιός μπακ ήταν ο Λαλά, αριστερός ο Ρέαμπτσιουκ και οι Σεμέδο - Παπαδόπουλος αγωνίστηκαν στο κέντρο της άμυνας. Ο Σουρλής με τον Εμβιλά ήταν οι κεντρικοί χαφ, λίγο πιο μπροστά τους έπαιζε ο Κούντε, αριστερός εξτρέμ έπαιζε ο Βαλμπουενά, δεξιός ο Ραντζέλοβιτς και ο Χασάν στην κορυφή.



Ο φορτσάτος Ραντζέλοβιτς
Ο Λάζαρ Ραντζέλοβιτς ήταν ο πιο δραστήριος παίκτης του Ολυμπιακού στο ξεκίνημα της αναμέτρησης. Στο 4' υποδείχθηκε σε θέση οφσάιντ, στο 8' κέρδισε πέναλτι (το αξιοποίησε στο 9' ο Βαλμπουενά για το 1-0), στο 11' κέρδισε φάουλ από τον Βαταγιέλου. Ο Σέρβος ήταν κινητικός από τη δεξιά πτέρυγα, ζητούσε και έπαιρνε διαρκώς τη μπάλα.

Το σύνολο του Πέδρο Μαρτίνς γενικά μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και είχε τον έλεγχό του. Στο 13' το σουτ του Βαλμπουενά έξω από την περιοχή πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι, στο 15' το γυριστό του Σουρλή είχε την ίδια τύχη, ενώ στο 16' ο Κούντε έχασε μεγάλη ευκαιρία.

Πήρε τη μπάλα πίσω από τη μεσαία γραμμή, έφτασε απέναντι από τον γκολκίπερ της Κραϊόβα, Μίρκο Πιλιατσέλι, σούταρε, αλλά έστειλε τη μπάλα δίπλα από το αριστερό δοκάρι.

Η πρώτη τελική της ρουμανικής ομάδας έγινε στο 30', όταν το σουτ του Ιβάν μπλόκαρε ο Κρίστινσον.



Το δοκάρι του Χασάν και το 2-0 με τον Εμβιλά


Ο Κούντε που είχε κι αυτός θετική παρουσία, απείλησε και στο 42', αλλά ο Ιταλός τερματοφύλακας της Κραϊόβα μπλόκαρε τη μπάλα μετά το σουτ από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής.

Ο Κρίστινσον ήταν σταθερός τις δύο φορές που χρειάστηκε να επέμβει στο πρώτο 45λεπτο. Η δεύτερη στο σουτ του Νίστορ στο 42'. Πριν ολοκληρωθεί το πρώτο ημίχρονο ο Ολυμπιακός έφτασε μια... ανάσα από το 2-0. Το μακρινό σουτ που επιχείρησε ο Χασάν υποχρέωσε τον Ιταλό γκολκίπερ, Μίρκο Πιλιατσέλι, σε εντυπωσιακή εκτίναξη. Στη συνέχεια η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι και κατέληξε κόρνερ.

Ό,τι δεν κατάφερε ο Αιγύπτιος στο 44', το πέτυχε ο Εμβιλά στο 45'. Ο Βαλμπουενά εκτέλεσε κόρνερ και ο Γάλλος που ήταν αφύλαχτος, πλάσαρε εύστοχα από το δεύτερο δοκάρι.

Απέκρουσε πέναλτι ο Κρίστινσον
Ο Μαρτίνς έκανε μία αλλαγή με το ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου. Ο Καλογερόπουλος αντικατέστησε τον Αβραάμ και ο Σεμέδο είχε παρτενέρ τον νεαρό. Λίγα δευτερόλεπτα μετά το σφύριγμα για το δεύτερο μισό, ο Σουρλής ανέτρεψε τον Ιβάν, αλλά ο Νίστορ που ανέλαβε την εκτέλεση, είδε τον Κρίστινσον να πέφτει στη δεξιά του γωνία και να απομακρύνει

Στα λεπτά που ακολούθησαν οι «ερυθρόλευκοι» δεν είχαν την ίδια υψηλή ένταση, ίσως και λόγω κόπωσης. Για να καταλάβετε, η πρώτη άξια αναφοράς ευκαιρία στο δεύτερο 45λεπτο έγινε στο 69', όταν ο Ραντζέλοβιτς έκανε τη σέντρα από δεξιά και η σκαστή κεφαλιά του Χασάν κατέληξε δίπλα από το δεξί δοκάρι.

Η Κραϊόβα του Μαρίνου Ουζουνίδη δεν κατάφερε μέχρι τέλους να παραβιάσει την εστία του Ολυμπιακού, την οποία από το 68' υπερασπίστηκε ο Σα. Ο Βρουσάι, όταν μπήκε στο 55', πέρασε αριστερά στη μεσοεπιθετική γραμμή, ο Ραντζέλοβιτς έμεινε δεξιά και ο Βαλμπουενά πήγε να παίξει κοντά στον Χασάν. Όταν ο Γάλλος έγινε αλλαγή στο 67', τη θέση του στο ίδιο σημείο πήρε ο νεαρός Σαπουντζής.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μαρτίνς): Κρίστινσον (68' Σα), Λαλά, Σεμέδο, Αβραάμ (46' Καλογερόπουλος), Ρέαμπτσιουκ, Εμβιλά, Σουρλής, Κούντε (55' Βρουσάι), Ραντζέλοβιτς, Βαλμπουενά (67' Σαπουντζής), Χασάν.

ΚΡΑΪΟΒΑ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Πιλιατσέλι, Βλαντόιου, Μπάλασα, Μ. Κονσταντίν, Βαταγιέλου, Ματέιου, Τσικαλντάου, Νίστορ, Τσιμπάνου, Κόλιτς, Ιβάν.

Πηγή:www.gazzetta.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Χρήστος Παππάς: Πληροφορίες ότι ετοιμαζόταν να φύγει στο εξωτερικό ο «υπαρχηγός» της Χρυσής Αυγής

Γλυκά Νερά: Η απάντηση της ΕΛΑΣ στα βρετανικά Μέσα για τις «παράνομες δραστηριότητες» του Αναγνωστόπουλου

Υποχωρεί ο καύσωνας, έρχονται βροχές και καταιγίδες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr