Η κινεζική κυβέρνηση απαγορεύει τα τατουάζ στους γηγενείς ποδοσφαιριστές!

Η κινεζική κυβέρνηση απαγορεύει τα τατουάζ στους γηγενείς ποδοσφαιριστές!

Μία ακόμη... περίεργη απόφαση ανακοίνωσε η κυβέρνηση της Κίνας η οποία έβαλε στο στόχαστρο τους ποδοσφαιριστές που έχουν τατουάζ

21543295
Μπορεί στην Κίνα τις τελευταίες δεκαετίες να έχει συντελεστεί μια πραγματική επανάσταση, αλλά υπάρχουν και περιπτώσεις όπου γίνεται εύκολα αντιληπτό πως υπάρχει ακόμη δρόμος για να απομακρυνθούν οριστικά τα κατάλοιπα του παρελθόντος.

Όπως για παράδειγμα η σημερινή εγκύκλιος που εξέδωσε η Γενική Διοίκηση του Αθλητισμού και η οποία έχει τον γενικό τίτλο «Προτάσεις για την ενίσχυση του μάνατζμεντ των ποδοσφαιριστών».

Ουσιαστικά πρόκειται για ξεκάθαρη οδηγία προς όλες τις βαθμίδες του κινεζικού ποδοσφαίρου σχετικά με τα τατουάζ που φέρουν στο σώμα τους οι ποδοσφαιριστές.

«Οι εθνικές ομάδες σε όλα τα επίπεδα θα εφαρμόσουν αυστηρά τις σχετικές οδηγίες των διαχειριστικών μέτρων... (και) θα επιδείξουν πλήρως το θετικό πνεύμα των Κινέζων ποδοσφαιριστών δίνοντας έτσι το καλό παράδειγμα για την κοινωνία.», αναφέρει η εγκύκλιος και συνεχίζει:

Κλείσιμο
«Τα μέλη της εθνικής ομάδας ανδρών καθώς και της εθνικής ομάδας U23 απαγορεύεται αυστηρά να κάνουν νέα τατουάζ και σε όσους έχουν ήδη τατουάζ συνιστάται να τα αφαιρέσουν μόνοι τους.
Εάν υπάρχουν ειδικές εξαιρέσεις που έχουν συμφωνηθεί με την ομάδα, οι παίκτες πρέπει να καλύπτουν τα τατουάζ κατά τη διάρκεια της προπόνησης και των αγώνων».

Στο ίδιο κείμενο τονίζεται ότι στις μικρότερες ηλικακά εθνικές ομάδες απαγορεύεται να κληθούν ποδοσφαιριστές οι οποίοι έχουν τατουάζ, ενώ ο πόλεμος στη δερματοστιξία κηρύχθηκε γιατί:

«Η Γενική Διοίκηση Αθλητισμού της Κίνας επιθυμεί να εφαρμόζονται από τις εθνικές ομάδες δραστηριότητες ιδεολογικής και πολιτικής εκπαίδευσης που θα ενισχύουν το πατριωτικό συναίσθημα, καθώς έτσι θα ενισχύσει το αίσθημα της ευθύνης και της τιμής και θα δημιουργήσει μια εθνική ομάδα ικανή να διεκδικήσει και κατακτήσει τους στόχους της».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης