Copa Italia, Aταλάντα - Φιορεντίνα 2-3: Οι Βιόλα απέκλεισαν με «buzzer beater» την προσεχή αντίπαλο του Ολυμππιακού

Σε μια ματσάρα με πέντε γκολ, δυο ανατροπές και ένα «buzzer beater» η Φιορεντίνα απέκλεισε Αταλάντα, μέσα στο Μπέργκαμο και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Coppa Italia

Στη Φιορεντίνα υπάρχει... ζωή και μετά την αποχώρηση του Ντούσαν Βλάχοβιτς. Οι «Βιόλα» κατάφεραν με γκολ στο 90+3' να κάνουν ανατροπή στην... ανατροπή, μέσα στο Μπέργκαμο, να νικήσουν την προσεχή αντίπαλο του Ολυμπιακού στο Europa League, Αταλάντα με 3-2 και να προκριθούν στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ιταλίας, όπου θα αντιμετωπίσου τον νικητή του ζευγαριού Γιουβέντους - Σασουόλο.



Ο αντικαταστάτης του Βλάχοβιτς στην κορυφή της επίθεσης της Φιορεντίνα, Κρίστοφ Πιάτεκ άνοιξε το σκορ στο 9' με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι, μετά από παράβαση του Ντε Ρουν, με τον Νταβίντε Ζαπακόστα να απαντάει στο 30' με φαλτσαριστό δεξί σουτ μέσα από την περιοχή... «αλά Κούρτιτς».

Στο 45+1' ο «νεοφερμένος» εξτρέμ της Αταλάντα, Ζερεμί Μπογκά έστειλε με σουτ τη μπάλα στο δοκάρι, όμως στο 56' έβαλε μπροστά τη νέα του ομάδα με το πρώτο του γκολ, αφού πρώτα «άδειασε» δυο αμυντικούς των φιλοξενούμενων. Στο 70' οι «Βιόλα» κέρδισαν δεύτερο πέναλτι, χάρη στο άτσαλο μαρκάρισμα του Κουπμάινερς, ο Μούσο σε πρώτο χρόνο νίκησε τον Πιάτεκ, όμως σε δεύτερο ο Πολωνός πήρε το ριμπάουντ και έστειλέ τη μπάλα στα δίχτυα.

Η Φιορεντίνα από το 79' αγωνιζόταν με δέκα παίκτες λόγω της αποβολής του Μαρτίνεθ Κουάρτα με δεύτερη κίτρινη κάρτα, όμως παρά το αριθμητικό της μειονέκτημα κατάφερε να κάνει τη μεγάλη ανατροπή. Μετά από εκτέλεση φάουλ η μπάλα έφτασε στον Μιλένκοβιτς έξω από την περιοχή και ο Σέρβος με εξαιρετικό σουτ πέτυχε ένα πραγματικό «buzzer beater», καθώς η Αταλάντα δεν έκανε ούτε... σέντρα.


Πηγή:www.gazzetta.gr


Ειδήσεις σήμερα:

Εντοπίστηκαν 29 κρούσματα της υποπαραλλαγής «Omicron2» στην χώρα μας

Θετικός στον κορωνοϊό ο Πρίγκιπας Κάρολος

Συνελήφθη ο Αλβανός φυγάς που κατηγορείται για τη δολοφονία του Άλκη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr