Europa League: Στους «16» οι Πόρτο και Λειψία, πρόκριση με άγχος για Σεβίλλη

Όρθια στη Ρώμη η Πόρτο που πήρε την ισοπαλία από τη Λάτσιο (2-2) και σφράγισε το εισιτήριο για τους «16» του Europa League - Μαζί της και η Λειψία μετά την «τριάρα» στη Σοσιεδάδ, έπαιξε με τη φωτιά, αλλά δεν κάηκε η Σεβίλλη

Η Πόρτο στο «Ολίμπικο» αναδείχθηκε ισόπαλη με 2-2 κόντρα στη Λάτσιο και χάρη στη νίκη της στο «Ντραγκάο» κατάφερε να πάρει μια... αγχωτική πρόκριση στους «16» του Europa League.



Οι Ρωμαίοι μπήκαν πιο δυνατά στο ματς και κατάφεραν να προηγηθούν. Στο 17' ο Τσίρο Ιμόμπιλε «προειδοποίησε» την άμυνα των «Δράκων», όμως το γκολ του ακυρώθηκε για οφσάιντ. Στην ακριβώς επόμενη φάση ο Πέπε έκανε εύκολο λάθος στον χώρο του κέντρου, έστειλε τη μπάλα στον Μιλίνκοβιτς - Σάβιτς, από την κόντρα ο Ιμόμπιλε βγήκε τετ α τετ και με διαγώνιο σουτ άνοιξε το σκορ. Η Πόρτο βρήκε τη λύση και έφερε το ματς στα ίσα με τη βοήθεια του VAR. Στο 29' ο Μιλίνκοβιτς Σάβιτς με άτσαλο μαρκάρισμα ανέτρεψε τον Ταρεμί μέσα στην περιοχή, ο διαιτητής Ντενίς Αϊτεκίν σε πρώτο χρόνο έδωσε κίτρινη κάρτα για θέατρο στον Ιρανό φορ όμως επενέβη ο VAR, ο «ρεφ» έκανε «on-field review», εντόπισε την παράβαση.

Ο Ταρεμί που κέρδισε το πέναλτι ανέλαβε την εκτέλεση και νίκησε τον Στρακόσια για το 1-1. Ο Ιρανός φορ των «Δράκων» έκανε τη διαφορά για το σύνολο του Σέρτζιο Κονσεϊσάο, καθώς στο 68' από εκτελεστής έγινε δημιουργός. Ο Ταρεμί έβγαλε την «σκαφτή» μπαλιά και ο προωθημένος Ουρίμπε με σουτ μέσα από την περιοχή έκανε το 1-2. Οι «Λατσιάλι» κατάφεραν να αγχώσουν τους «Δράκους», καθώς στο 90+5' μετά από φάση διαρκείας ο Κατάλντι εκμεταλλεύτηκε την απόκρουση του Κόστα σε σουτ του Ιμόμπιλε και από κοντά έκανε το 2-2. Οι Ρωμαίοι πίεσαν στις τελευταίες στιγμές του ματς, όμως δεν κατάφεραν να βρουν το γκολ που θα έστελνε το ματς στην παράταση.

«Φλέρταρε» με παράταση, αλλά προκρίθηκε η Σεβίλλη



Το 3-1 στην Ισπανία της είχε χαρίσει ένα πολύ δυνατό προβάδισμα ενόψει της ρεβάνς στο Ζάγκρεμπ. Ένα προβάδισμα όμως που κόντεψε να σπαταλήσει. Με μπροστάρη τον Όρσιτς που προσπάθησε να επαναλάβει την περσινή ραψωδία κόντρα στην Τότεναμ, η Ντιναμό Ζάγκρεμπ κοίταξε στα μάτια τη Σεβίλλη, η οποία δεινοπάθησε, ηττήθηκε 1-0 αλλά με κληρονομιά το σκορ του πρώτου αγώνα πήρε την πρόκριση για τους «16» του Europa League. Από την αρχή του παιχνιδιού οι Κροάτες έδειξαν πως δεν ήταν πρόθυμοι να πέσουν αμαχητί και μάλιστα κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Όρσιτς στο 65΄. Το γκολ τους έδωσε αυτοπεποίθηση και ελπίδα για παράταση, με την αποβολή του Ντιλέϊνι από πλευράς Σεβίλλης στο 90΄να πυροδοτεί νέο κύμα αντεπίθεσης. Παρόλα αυτά, οι Ισπανοί κράτησαν μέχρι τέλους και παρά την ήττα εξασφάλισαν την πρόκριση στην επόμενη φάση.

Άνετη κι ωραία στην Ισπανία η Λειψία
Επέλαση στην Ισπανία για Λειψία, η οποία καθάρισε με 3-1 τη Σοσιεδάδ και σφράγισε το εισιτήριο για τους «16» του Europa League. Το σκορ για τους Γερμανούς άνοιξε στο 39΄ο Ορμπάν, ο οποίος πήρε το ριμπάουντ μετά τη χαμένη εκτέλεση πέναλτι του Αντρέ Σίλβα και έβαλε σε θέση οδηγού τους Ταύρους. Στο 59΄ήταν η σειρά του Πορτογάλου να πάρει το αίμα του πίσω για την χαμένη ευκαιρία από την άσπρη βούλα και να διπλασιάσει με κεραυνό τα τέρματα της ομάδας του, με τη Σοσιεδάδ να μειώνει προσωρινά σε 2-1 με τον Θουμπιμέντι (67΄). Παρόλα αυτά, η επιστροφή των Βάσκων δεν ολοκληρώθηκε ποτέ, μιας και στο 89΄ο Ενκουνκού κέρδισε δεύτερο πέναλτι για τη Λειψία, ο Φόρσμπεργκ ευστόχησε και σφράγισε το εισιτήριο των Ταύρων στην επόμενη φάση.



Europa League (σε παρένθεση τα αποτελέσματα των πρώτων αναμετρήσεων)
Λάτσιο-Πόρτο 2-3 (1-2)
Ντινάμο Ζάγκρεμπ-Σεβίλλη 1-0 (1-3)
Ρεάλ Σοσιεδάδ-Λειψία 1-3 (2-2)
Ολυμπιακός-Αταλάντα 0-3 (1-2)

Στις 22:00 ακολουθούν οι αναμετρήσεις:
Μπέτις-Ζενίτ (3-2)
Μπράγκα-Σερίφ (0-2)
Νάπολι-Μπαρτσελόνα (1-1)
Ρέιντζερς-Ντόρτμουντ (4-2)
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr