Η Μεγάλη Βρετανία ακύρωσε τις βίζες της αποστολής της Λευκορωσίας λόγω της εισβολής της Ρωσίας

Η Μεγάλη Βρετανία ακύρωσε τις βίζες της αποστολής της Λευκορωσίας λόγω της εισβολής της Ρωσίας

Η FIBA οδηγήθηκε στην αναβολή του αγώνα της Μεγάλης Βρετανίας με τη Λευκορωσία στο Νιούκαστλ αφού η Κυβέρνηση της Μεγάλης Βρετανίας απαγόρευσε την είσοδο της αποστολής των φιλοξενούμενων στη χώρα

belarus
Η εμπόλεμη κατάσταση στην Ουκρανία οδήγησε τη FIBA στην απόφαση αναβολής του αγώνα ανάμεσα στην Μεγάλη Βρετανία και την Λευκορωσία (28/02) από το καλεντάρι των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Η συγκεκριμένη κίνηση έγινε για λόγους ασφάλειας, ενώ και το πρώτο ματς (25/02) είχε αναβληθεί αφού θα γινόταν σε επικίνδυνα εδάφη.

Όπως αποκαλύφθηκε η αναβολή ήταν αναγκαστική αφού η Κυβέρνηση της Μεγάλης Βρετανίας απαγόρευσε την είσοδο στα μέλη της αποστολής της Λευκορωσίας.


Κλείσιμο

Η Γραμματέας Εσωτερικών της χώρας, Πρίτι Πάτελ έγραψε στο Twitter : «Ανακάλεσα τις βίζες των μελών της αποστολής της Λευκροωσίας, που ήταν προγραμματισμένη να δώσει αγώνα αύριο το βράδυ στο Νιούκαστλ. Η Μεγάλη Βρετανία δεν πρόκειται να υποδεχθεί τις εθνικές ομάδες των χωρών που είναι συνένοχοι στην απρόκλητη και παράνομη εισβολή του Βλάντιμιρ Πούτιν στην Ουκρανία». 

Αυτό δημιουργεί αρκετά προβλήματα στην ομαλή διεξαγωγή των Προκριματικών του Β΄Ομίλου και κατ' επέκταση της Εθνικής Ελλάδα, η οποία αναμένεται (τουλάχιστον βάσει προγράμματος) να αντιμετωπίσει την Λευκορωσία στην έδρα της στις 3 Ιουλίου.

Πηγή: www.gazzetta.gr 



Ειδήσεις σήμερα:

Daily Mail: Οφείλεται σε long Covid η εισβολή του Πούτιν στην Ουκρανία;

«Αδύναμος κρίκος» οι ευρωπαϊκές χρηματαγορές μετά το «πολεμικό σοκ» στην Ουκρανία - Τι προβλέπουν οι ειδικοί

Το Facebook «έκοψε» τη διαφήμιση και την εξασφάλιση εσόδων στα ρωσικά κρατικά μέσα επικοινωνίας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης