Super League 1, ΠΑΣ Γιάννινα-Λαμία 1-0: Όρθιος ο ΠΑΣ στη μάχη των play offs, βυθίζεται η Λαμία

Με γκολ του Πίρσμαν στο 43' ο ΠΑΣ Γιάννινα υπέταξε με 1-0 τη Λαμία και έμεινε ζωντανός στη διεκδίκηση μιας θέσης στα play offs της Super League 1 περιμένοντας την απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ για το «-5» - Στην προτελευταία θέση βρίσκεται πλέον η Λαμία

Ο φετινός ΠΑΣ Γιάννινα δεν καταλαβαίνει τίποτα. Ούτε καν από βαριές τιμωρίες. Οι Ηπειρώτες κατέβηκαν να παίξουν κόντρα στην Λαμία έχοντας τιμωρηθεί με -5 λίγες ημέρες πριν (η έφεση θα εκδικαστεί την Τετάρτη). Η ψυχολογία θα ήταν λογικό να είναι πεσμένη, αλλά ακόμα και έτσι η ομάδα του Ηρακλή Μεταξά δεν λύγισε. Επικράτησε με 1-0, φτάνοντας τον ΟΦΗ στους 34 βαθμούς και την 7η θέση και μπορεί να βρεθεί στην εξάδα ακόμα και αν μείνει αυτό το -5.

Από την άλλη η Λαμία έχασε σημαντικό έδαφος, καθώς έπεσε στην 13η θέση μετά τη νίκη του Ατρομήτου μέσα στη Ριζούπολη επί του Απόλλωνα Σμύρνης και τα πράγματα εν' όψει πλέι άουτ έγιναν ακόμα πιο δύσκολα.

Πως έπαιξαν οι δύο ομάδες
O Hρακλής Μεταξάς παρέταξε τον γηπεδούχο ΠΑΣ Γιάννινα με το «κλασικό» του 4-4-2. Ο Γιούρι Λοντίγκιν ήταν κάτω από τα δοκάρια με τους Σάλιακα - Κάργα - Εραμούσπε - Πιρσμαν μπροστά του. Καραχάλιος και Στάνκο ήταν το δίδυμο στην «καρδιά» του άξονα, ενώ ο Γκαρτάβσκι και ο Σνάιντερ ήταν στα άκρα της μεσοεπιθετικής γραμμής. Παρτενέρ του Περέα στη γραμμή κρούσης ήταν ο Χουάν Ντομίνκεθ.

Από την πλευρά του ο Μιχάλης Γρηγορίου κατέβασε την φιλοξενούμενη Λαμία σε σχηματισμό 3-5-2. Ο Θανάσης Γκαραβέλης υπερασπίστηκε την εστία, ενώ οι Αντέντζο - Λούκας - Μαζουλουξής ήταν η τριάδα των στόπερ. Προβυδάκης - Σαραμαντάς κάλυψαν τις πτέρυγες και οι Μπεχαράνο - Γκέντσογλου - Τιρόνε ήταν στον άξονα. Ο Νίκος Τσούκαλος πλαισίωσε τον Απόστολο Βέλλιο στην επιθετική γραμμή. Ο τεχνικός των φιλοξενουμένων στην διάρκεια του αγώνα άλλαξε δύο φορές συστήματα σε 4-3-3 και 4-4-2, χωρίς όμως η ομάδα του να καταφέρει να σκοράρει και να πάρει τουλάχιστον τον έναν βαθμό.


Ένα σουτ στο τέρμα και γκολ σε ένα κακό πρώτο ημίχρονο
Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή και το πρώτο ημίχρονο. Ένα πρώτο ημίχρονο που βρήκε τις δύο ομάδες να παίζουν ένα παιχνίδι κέντρου χωρίς πολλές φάσεις. Για την ακρίβεια μέχρι το 44' δεν είχαμε καμία φάση, με τον ΠΑΣ να έχει ένα πολύ άστοχο σουτ και την Λαμία δύο εξίσου μακριά από το τέρμα.

Έτσι φτάσαμε στο προτελευταίο λεπτό του ημιχρόνου όταν μετά από σέντρα του Σάλιακα και κόντρες στους αμυντικούς, η μπάλα έφτασε στον Πίρσμαν που έκανε το σουτ, αυτή κόντραρε στον Προβυδάκη και κατέληξε στα δίχτυα του Γκαραβέλη διαμορφώνοντας το τελικό 1-0.

Μεγάλες ευκαιρίες στο δεύτερο με άμυνα και Λοντίγκιν να κρατάνε το πολύτιμο 1-0
Στο δεύτερο ημίχρονο η Λαμία θέλοντας να αντιδράσει και να φτάσει στην ισοφάριση, ανέβασε την απόδοσή της και στο μεγαλύτερο διάστημα είχε την μπάλα στην κατοχή της. Ωστόσο για ακόμα μία φορά η άμυνα του ΠΑΣ έδειξε γιατί θεωρείται από τις καλύτερες του πρωταθλήματος. Οι Ηπειρώτες έκοβαν τα πάντα και δεν άφηναν τους φιλοξενούμενους να κάνουν ούτε μία φάση.

Έτσι φτάσαμε στο 75' με τον Περέα να κάνει φοβερή προσπάθεια, να μπαίνει στην περιοχή να γυρίζει στον αμαρκάριστο Μορέιρα που από το ένα μέτρο κατάφερε να στείλει την μπάλα στον Γκαραβέλη και να χάσει μοναδική ευκαιρία για το 0-2. Μια ευκαιρία που οι γηπεδούχοι παραλίγο να πληρώσουν, με τον Λοντίγκιν στο 77' να σταματάει με φοβερή επέμβαση το κοντινό σουτ του Μπεχαράνο. Μια απόκρουση που κράτησε το μηδέν ως το τέλος και συνέβαλε τα μέγιστα στο να πάρει ο ΠΑΣ την μεγάλη νίκη.


Πηγή:www.gazzetta.gr


Ειδήσεις σήμερα

Καθαρές λύσεις και «αλλαγή παραδείγματος» από Μητσοτάκη στην πολιτική ασφάλειας

Σε εξέλιξη η κακοκαιρία «Bianca» - Ποιες περιοχές θα «χτυπήσει» σήμερα

Θα πατήσει ο Πούτιν το «κόκκινο κουμπί» για την ισχυρότερη πυρηνική βόμβα;
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr