«Ας ελπίσουμε ότι ο πόλεμος και αυτή η τρέλα θα τελειώσει σύντομα», δήλωσε ο Τσέφεριν - Κατακραυγή για την τριανδρία της ESL

O  πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν, είπε πως φιλοξενεί Ουκρανό ποδοσφαιριστή στο σπίτι του ενώ τα έβαλε για ακόμη μια φορά με τους παράγοντες που προσπαθούν εν μέσω πολέμου να επαναφέρουν την ESL

Στο συνέδριο των Financial Times στο Λονδίνο μίλησε την Πέμπτη (3/3) για δυο σημαντικά θέματα ο πρόεδρος της UEFA Αλεξάντερ Τσέφεριν.

Ο ισχυρός άνδρας της UEFA που απέκλεισε μαζί με την FIFA τους Ρώσους από τις διοργανώσεις τους μετά από την εισβολή στην Ουκρανία είπε για τον πόλεμο: «Κανείς δεν περίμενε ότι θα γινόταν ένας τέτοιος πόλεμος στην Ευρώπη. Πέρασα 48 ώρες μιλώντας με παίκτες και προπονητές για να τους βοηθήσω να φύγουν από την Ουκρανία.

Ήμασταν σε επαφή 24 ώρες την ημέρα. Μίλησα με τις κυβερνήσεις για να βοηθήσω, αλλά δεν μπορούν πάντα γιατί η ασφάλεια δεν μπορεί να είναι εγγυημένη.

Είναι δύσκολο να εξηγήσω πόσο σκληρές ήταν αυτές οι συνομιλίες. Ένας από τους ποδοσφαιριστές έφυγε από την Ουκρανία και ήρθε στο σπίτι μου. Έχουμε να δουλέψουμε πολύ σκληρά. Ας ελπίσουμε ότι ο πόλεμος και αυτή η τρέλα θα τελειώσει το συντομότερο δυνατό», τόνισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της UEFA.



Καταδίκη στις συζητήσεις για την ESL 

Ο Τσέφεριν από την άλλη καταδίκασε κάθε προσπάθεια επαναφοράς της ESL εν μέσω πολέμου. Συγκεκριμένα έριξε τα βέλη του στους Αντρέα Ανιέλι, Φλορεντίνο Πέρεθ και Τζουάν Λαπόρτα αφού οι τρεις ισχυροί άνδρες των Γιουβέντους, Ρεάλ Μαδρίτης και Μπαρτσελόνα συζητούν ξανά για την δημιουργια της ESL.

«Πρώτα κυκλοφόρησαν ανοησίες εν μέσω πανδημίας. Τώρα ακούμε ότι ξεκινούν νέες διαδικασίες εν μέσω πολέμου. Πρέπει να ζουν σε έναν παράλληλο κόσμο», είπε χαρακτηριστικά στο FT Business of Football Conference.

Συμπλήρωσε δε ότι αυτοί που μιλούν για  την ESL δεν μιλούν για ποδόσφαιρο.



Απευθυνόμενος στον Ανιέλι, ο Τσέφεριν πρόσθεσε: «Επέκριναν την UEFA και την ECA, και ένας από αυτούς ήταν πρόεδρος του ECA» και ξεκαθάρισε πως μπορεί να κάνουν το δικό τους πρωτάθλημα αλλά δεν θα μετέχουν στις διοργανώσεις της UEFA.

Η UEFA είναι φυσικά απέναντι στην δημιουργία της ESL και θέλει να παρουσιάσει νέες ιδέες για την ενίσχυση των πρωταθλημάτων.

Σύμφωνα με την Gazzetta dello Sport, η νεοσύστατη ευρωπαϊκή Super League θα έχει δυο κατηγορίες των 20 ομάδων και θα δίνει ευκαιρίες συμμετοχής σε πολλές ομάδες.

Η Μπαρτσελόνα, η Ρεάλ Μαδρίτης και η Γιουβέντους σε επίπεδο προέδρων έχουν ξεκινήσει συζητήσεις εκ νέου για την ESL και σκοπεύουν αυτή τη φορά να δώσουν σάρκα και οστά στην Λίγκα.

Ειδήσεις σήμερα:

«Η ουκρανική αντίσταση κρατά τη ρωσική στρατιωτική οχηματοπομπή 30 χλμ έξω από το Κίεβο», λένε οι Βρετανοί

Καιρός: Επιδείνωση το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας - Δείτε την σημερινή πρόγνωση

Πάνω από 700 συλλήψεις σε αντιπολεμικές διαδηλώσεις στη Ρωσία - Δείτε βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr