Ουκρανός χάλκινος παραολυμπιονίκης αγωνιζόταν στο Πεκίνο την ώρα που το σπίτι του «βομβαρδιζόταν»

Ουκρανός χάλκινος παραολυμπιονίκης αγωνιζόταν στο Πεκίνο την ώρα που το σπίτι του «βομβαρδιζόταν»

«Χρειάζεται πολύ σκληρή συγκέντρωση στο δίαθλο και έχασα δύο φορές γιατί χθες το σπίτι μου όπου ζω, βομβαρδίστηκε και καταστράφηκε», είπε ο Ντμίτρο Σουιάρκο που ανέβηκε στο βάθρο μαζί με τους συμπατριώτες του Βιτάλι Λουκιανένκο και Ανατόλι Κοβαλέφσκι

Σουιαρκο
Ο Ουκρανός αθλητής του δίαθλου Ντμίτρο Σουιάρκο, ο οποίος κέρδισε το χάλκινο στη μέση απόσταση με μειωμένη όραση την Τρίτη στους Παραολυμπιακούς Αγώνες στο Πεκίνο , είπε ότι το σπίτι του «βομβαρδίστηκε και καταστράφηκε».

Ο Σουιάρκο βρέθηκε στο βάθρο στο αγώνισμα του δίαθλου, μαζί με τους συμπατριώτες του Βιτάλι Λουκιανένκο, που κατέκτησε το χρυσό και Ανατόλι Κοβαλέφσκι που φόρεσε στο στήθος του το χάλκινο.



Κλείσιμο
"Είμαι πολύ χαρούμενος. Είναι μια καταπληκτική μέρα σήμερα, 8 Μαρτίου", είπε ο Σουιάρκο, σύμφωνα με αποσπάσματα που παρέχονται από το Beijing 2022. "Σήμερα είναι (διεθνής) ημέρα της γυναίκας και το μετάλλιό μου είναι για τις γυναίκες στην Ουκρανία. Είμαι πολύ χαρούμενος που οι φίλοι μου Βιτάλι και Ανατόλι πήραν το χρυσό και το ασημένιο μετάλλιο», πρόσθεσε.

Ωστόσο παρά την χαρά του για την κατάκτηση του μεταλλίου ο Σουιάρκο δεν μπορούσε να βγάλει από το μυαλό του την εισβολή της Ρωσίας στη χώρα του, αποκαλύπτοντας πως το σπίτι του βομβαρδίστηκε.

"Χρειάζεται πολύ σκληρή συγκέντρωση στο δίαθλο και έχασα δύο φορές γιατί χθες το σπίτι μου όπου ζω, βομβαρδίστηκε και καταστράφηκε", είπε ο Σουιάρκο και συμπλήρωσε «είμαι πολύ χαρούμενος, αλλά όχι 100% γιατί στη χώρα μου υπάρχει μια πολύ μεγάλη κατάσταση και θέλω ειρήνη για την Ουκρανία».



Ειδήσεις σήμερα:

Αναστάσιος Ράμμος: Νόμιζε ότι πρωθυπουργός είναι ακόμα ο Τσίπρας και ο Κανάκης τον τρολάρει

Πόλεμος στην Ουκρανία: Υπό ασφυκτικό κλοιό η Οδησσός - Σημάδια ότι πλησιάζει η μεγάλη επίθεση στο Κίεβο

Πόλεμος στην Ουκρανία - Δημοσκόπηση: 51% υποστηρίζουν την Ουκρανία, 15% δίνουν δίκιο στη Ρωσία
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης