Πρώτο «άκυρο» του CAS στην έφεση της Ρωσίας για τον αποκλεισμό από τις διοργανώσεις της UEFA

Πρώτο «άκυρο» του CAS στην έφεση της Ρωσίας για τον αποκλεισμό από τις διοργανώσεις της UEFA

Η προσωρινή ετυμηγορία του CAS στήριξε την απόφαση της UEFA να αποκλείσει τους ρωσικούς συλλόγους από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, ακυρώνοντας έτσι σε πρώτο χρόνο την έφεση της ρωσικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας - Δεν ανακοινώθηκε η απόφαση για την FIFA 

casss
Πρώτη «ήττα» στο CAS για τη ρωσική ποδοσφαιρική ομοσπονδία και μερική δικαίωση της UEFA για την ποινή αποκλεισμού από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις που επέβαλε στους ρωσικούς συλλόγους.

Το αρχικό πόρισμα στην εκδίκαση της έφεσης που κατέθεσε η RFU στήριξε την απόφαση της ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας κι έτσι ο αποκλεισμός εξακολουθεί να υφίσταται, εν αναμονή και της τελικής απόφασης που αναμένεται τις επόμενες εβδομάδες.

Θυμίζουμε ότι η UEFA μετά από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία προχώρησε στην αποβολή της Σπάρτακ Μόσχας από το Europa League και προκρίθηκε άνευ αγώνα η Λειψία. 

Το Διαιτητικό Δικαστήριο της Λωζάνης προχώρησε την Τρίτη σε μία προσωρινή ετυμηγορία σχετικά με την υπόθεση, η οποία αφορά μόνο τον αποκλεισμό από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις κι όχι την αντίστοιχη ποινή της FIFA που έχει ισχύ για την εθνική ομάδα και τη συμμετοχή της στα μπαράζ και την τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Κλείσιμο
Η πρωτόδικη απόφαση μπορεί θεωρητικά να ανατραπεί, αλλά το CAS με το αρχικό του πόρισμα έδειξε τις προθέσεις του για το πώς θα κινηθεί και στην έφεση κατά του αποκλεισμού που επέβαλε η Παγκόσμια Συνομοσπονδία.

Πηγή: www.gazzetta.gr 


Ειδήσεις σήμερα:

Βαρβιτσιώτης: Καμιά ανοχή σε αυταρχικούς ηγέτες που θέλουν να επαναχαράξουν τα σύνορα

Φωτιά σε λεωφορείο που μετέφερε μαθητές στη Λάρνακα

«Είμαστε σε κρίσιμο σταυροδρόμι για συμφωνία με τη Ρωσία» λέει το Κίεβο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης