Νικόλ Ελευθεριάδου: Η ζωή μιας πρωταθλήτριας Ευρώπης της υδατοσφαίρισης μέσα και έξω από το νερό

Νικόλ Ελευθεριάδου: Η ζωή μιας πρωταθλήτριας Ευρώπης της υδατοσφαίρισης μέσα και έξω από το νερό

Τα «θέλω», τα «πιστεύω», οι συνήθειες και η ζωή της Νικόλ Ελευθεριάδου η οποία κατέκτησε πριν από λίγες ημέρες με τον Ολυμπιακό το 2ο συνεχόμενο πρωτάθλημα Ευρώπης στο πόλο γυναικών

nikol
Είναι ένα από τα «χρυσά» κορίτσια του ελληνικού πόλο.

Το όνομα της είναι Νικόλ Ελευθεριάδου και υπηρετεί το αγαπημένο της άθλημα από την θέση της αμυντικού. Της αρέσει όμως να σκοράρει και μπορεί να ισχυριστεί σίγουρα κάποιος ότι το απολαμβάνει.

5556557


Κλείσιμο
Στα 24 της χρόνια έχει κατακτήσει "αμέτρητους" τίτλους στην Ελλάδα με τον Ολυμπιακό αλλά τα "παράσημα" της είναι τα 2 πρωταθλήματα Ευρώπης που κέρδισε με το ερυθρόλευκο σκουφάκι το 2021 και το 2022 αλλά και τα 2 Σούπερ Καπ Ευρώπης (2015, 2021).

5315416


Το δεύτερο πρωτάθλημα Ευρώπης το κατέκτησε μάλιστα πριν από λίγες ημέρες στον Πειραιά.



Η Νικόλ Ελευθεριάδου που πριν από τον Ολυμπιακό έπαιζε στην Γλυφάδα είναι εδώ και χρόνια ένα από τα πιο hot ονόματα στην ευρωπαϊκή υδατοσφαίριση. Όλοι βλέπουν μια πολίστρια με πάθος, με δύναμη, με προσόντα αλλά και ένα πολύ όμορφο κορίτσι.

Πως είναι όμως η ζωή της και ποια είναι τα "θέλω" της;



Γεννημένη το 1998 μεγάλωσε μέσα στο νερό αλλά δεν έχει βαρεθεί ακόμη να παίζει πόλο. Οι διαχρονικές επιτυχίες του αθλήματος την οδήγησαν στο να βάλει από μικρή υψηλούς στόχους και το 2015 όταν πήρε μεταγραφή στον Ολυμπιακό άρχισε να τους υλοποιεί.

Η κορυφή είναι γεμάτη στρες 

Εάν μιλήσει κάποιος μαζί της θα την ακούσει να σου μιλάει με τόση σιγουριά για την πορεία της αλλά και για την επόμενη ημέρα. Δεν θα παραλείψει όμως να σταθεί και στην άλλη πλευρά.

«Το να παίζεις στον Ολυμπιακό και να πρέπει να κερδίζεις συνεχώς κούπες είναι στρεσογόνο», λέει συχνά πυκνά. Πρέπει να διαχειριστεί σωστά τα συναισθήματα της, να είναι ψύχραιμη, να έχει πίστη στην ομάδα και να είναι μια γροθιά με τις συμπαίκτριες της.

Η Νικόλ Ελευθεριάδου όπως και οι άλλες πολίστριες ενός κλαμπ που είναι πρώτο στην Ευρώπη όπως είναι ο Ολυμπιακός προπονούνται καθημερινά λίγο παραπάνω από 4 ώρες και το πρόγραμμα έχει γυμναστήριο, κολύμπι και φυσικά προπόνηση με μπάλα.

Κομμένο το κρέας

Πως αντέχει όμως ο οργανισμός τόσες ώρες προπόνηση; Η Νικόλ έχει βγάλει από την διατροφή της εδώ και δυο χρόνια το κόκκινο κρέας αλλά έχει φτιάξει ένα πρόγραμμα που την κρατάει σε top επίπεδο.

Θα φάει ένα καλό πρωϊνό με super foods και στο μεσημεριανό της έχει πάντα λαχανικά (πολλά λαχανικά) που τα συνοδεύει με ψάρι ή αυγά και κάποιους υδατάνθρακες (ρύζι ή μαρακόνια ολικής άλεσης).

Πριν από την προπόνηση θα φάει ένα σνακ θα ακολουθήσει το βραδυνό και σίγουρα στο μενού υπάρχουν και πολυβιταμίνες.

Πάντως στο νερό η αίσθηση είτε όταν χάνεις είτε όταν παίρνεις κιλά είναι έντονη.

Η καλύτερη επίθεση είναι η άμυνα

Ως ένα κορίτσι που έχει μάθει στη ζωή της να παίζει πάντα άμυνα υποστηρίζει την γνωστή ποδοσφαιρική ρήση που λέει ότι «η καλύτερη επίθεση είναι η άμυνα».

5556762


Η άμυνα είναι αυτή που της δίνει ενέργεια να περάσει στην επίθεση και να σκοράρει. Με την καλή άμυνα η ψυχολογία ανεβαίνει στα ύψη. Όταν σκοράρει και ειδικά σε παιχνίδια της Ευρώπης ή σε τελικούς πρωταθλήματος ανατριχιάζει και χαμογελάει.

Απολαμβάνει την στιγμή αλλά επιστρέφει γρήγορά στην θέση της. Ξέρει καλά το μυστικό ότι οι άμυνες δίνουν τίτλους. Η άμυνα χάρισε στον Ολυμπιακό την ευρωπαϊκή κούπα το 2015, το 2021 και το 2022!

Έτοιμη για ξύλο

Το άθλημα της υδατοσφαίρισης ή πόλο (water polo) όπως το λέμε στην Ελλάδα είναι δύσκολο. Έχει πολύ ξύλο, δύσκολη προπόνηση και οι γυναίκες βγάζουν "νύχια" και σκίζουν και μαγιό για την ομάδα τους.

5148136
5465504__1_


Η Νικόλ Ελευθεριάδου ως αμυντικός ρίχνει πολύ ξύλο αλλά "τρώει" και ξύλο. Δεν θυμώνει εύκολα και θα την ακούσεις να λέει ότι «δεν επιλέγω να χτυπήσω πρώτη ή να το κάνω επίτηδες αλλά όταν προκληθώ θα ανταποδώσω».

Η θηλυκή εικόνα

Πάνω από αθλήτρια - πολίστρια είναι γυναίκα. Φροντίζει να κρατάει την ταυτότητα της και μέσα στο νερό. Είναι επιλογή της κόντρα στην σκληρότητα του αθλήματος.

Όσα χρόνια παίζει στον Ολυμπιακό έχει άνδρες προπονητές αλλά αυτό δεν είναι πρόβλημα για εκείνη εάν υπάρχει κάτι σημαντικό. «Σεβασμός». Θεωρεί ότι εάν υπάρχει αμοιβαίος σεβασμός όλα πάνε καλά απλά στον άνδρα προπονητή μια γυναίκα δεν μπορεί να μιλήσει για τα πιο προσωπικά της.

5557926


Αλήθεια υπάρχει φιλία μεταξύ τόσο ανταγωνιστικών γυναικών όπως είναι οι πρωταθλήτριες. Για την Νικόλ υπάρχει. Σίγουρα δεν είναι φίλη με όλες τις συμπαίκτριες της, που είναι και το σημαντικό, αλλά και εδώ παίζει πρωταρχικό ρόλο ο σεβασμός.

Η έμπειρη διεθνής αμυντικός εξάλλου λέει συνεχώς ότι θέλει να της συμπεριφέρονται όπως εκείνη συμπεριφέρεται στους άλλους.

5557804


Μια πολίστρια που παίζει σε υψηλό επίπεδο στην Ελλάδα μπορεί να ζήσει από τα χρήματα που παίρνει από το άθλημα.


Ειδήσεις σήμερα:

Νίκος Δένδιας: Η Ελλάδα θα ζητήσει από τη Χάγη τη διερεύνηση εγκλημάτων πολέμου στη Μαριούπολη

Φωτιά στο Παπανικολάου: Το τραγικό παιχνίδι της μοίρας με τους δύο νεκρούς

«Καρφί» Μητσοτάκη στην επίτροπο Σίμσον για τα ενεργειακά: Μόνοι μας δεν μπορούμε να αντιμετωπίσουμε την κρίση, να βοηθήσετε
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης