Από τον Κλαφ και τον Καντονά, μέχρι τον Βιεϊρά: Όταν παίκτες και προπονητές τα βάζουν με οπαδούς μέσα στο γήπεδο - Δείτε βίντεο

Από τον Κλαφ και τον Καντονά, μέχρι τον Βιεϊρά: Όταν παίκτες και προπονητές τα βάζουν με οπαδούς μέσα στο γήπεδο - Δείτε βίντεο

Ο Πατρίκ Βιεϊρά κλώτσησε έναν οπαδό της Έβερτον μετά το παιχνίδι της Πέμπτης στο «Γκούντισον Παρκ», αλλά δεν ήταν ο πρώτος που έχασε την ψυχραιμία του με κάποιον από την εξέδρα - Δείτε βίντεο από τις φορές που... ξέφυγε η κατάσταση

cantona-kung-fu-arthro
Η Έβερτον έχει ολοκληρώσει την ανατροπή κόντρα στην Κρίσταλ Πάλας κάνοντας το σκορ 3-2 από 0-2 και οι οπαδοί της μπαίνουν στον αγωνιστικό χώρο του «Γκούντισον Παρκ» για να πανηγυρίσουν την παραμονή στην Πρέμιερ Λιγκ, βγάζοντας από μέσα τους όλο το άγχος που τους φόρτωσε η κακοδιαχείριση της διοίκησης όλα τα προηγούμενα χρόνια, η οποία και οδήγησε τον ιστορικό σύλλογο από το Μέρσεϊσαϊντ σε επικίνδυνες καταστάσεις.

Η τεράστια συμβολή του «ξεχασμένου» Ντέλε Άλι στο να γυρίσει το κλίμα στο γήπεδο (με τον Άγγλο να κάνει το καλύτερό του παιχνίδι σε μια σεζόν που γενικά άκουγε πως θα ήταν η... τελευταία του και πλέον θα θεωρείται... παλαίμαχος), το πάθος του Φρανκ Λάμπαρντ και η γενικότερα τρελή εναλλαγή συναισθημάτων οδήγησαν σε μεμονωμένης έκτασεις περιστατικά.

Άλλα πιο χιουμοριστικά...



...και άλλα πιο σοβαρά:

Κλείσιμο


Ο ένας εκ των οκτώ υποψήφιων προπονητών για το βραβείο του καλύτερου της σεζόν στην Πρέμιερ Λιγκ, ο Πατρίκ Βιεϊρά, κατευθυνόταν προς τα αποδυτήρια μετά το τέλος του αγώνα όταν δέχθηκε λεκτική επίθεση από οπαδό των «ζαχαρωτών», που τον πήρε στο κατώπι με την κάμερα, του σήκωσε το μεσαίο δάχτυλο και του... έσυρε διάφορα, μέχρι να χάσει την ψυχραιμία του ο Γάλλος και να του απαντήσει με μια σφαλιάρα που δεν βρήκε στόχο αλλά και με μια κλωτσιά που τον έριξε στο έδαφος.

Το περιστατικό όπως το κατέγραψε ο οπαδός με το κινητό του:



Κάποιοι θέλησαν να δώσουν συνέχεια στο συμβάν αλλά ο θρύλος της Άρσεναλ υπερασπίστηκε μέχρι τέλους το έδαφός του, ωσότου οι ψυχραιμότεροι οπαδοί των γηπεδούχων λειτούργησαν σωστά, «αντικατέστησαν» τη φύλαξη του γηπέδου και συνόδευσαν τον Γάλλο μέχρι το τούνελ. Αλλά, φυσικά, δεν ήταν η πρώτη φορά που οι τηλεθεατές έγιναν μάρτυρες τέτοιων περιστατικών στην Πρέμιερ Λιγκ -και όχι μόνο...

Όσον αφορά το «Γκούντισον Παρκ», το 2017 σε αγώνα του Europa League λίγο έλειψε να συμβεί κάτι παρόμοιο όταν ξέσπασε καυγάς στην τελική γραμμή, αλλά προς τιμήν του ο τερματοφύλακας των «λιονέ», Αντονί Λόπες, δεν ανταπέδωσε το χτύπημα του ανεγκέφαλου που επιχείρησε να τον γρονθοκοπήσει κρατώντας το μωρό του στην αγκαλιά του, με τον Πορτογάλο γκολκίπερ να απλώνει το χέρι του αλλά να το μαζεύει άμεσα όταν αντιλήφθηκε πως θα έθετε σε κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα του ανήλικου.

Ashley Williams Shows Everton Don’t Let Lyon Players Push Him about. Fight.


Γυρνώντας πίσω τον χρόνο, υπάρχουν πολλοί λόγοι για να θυμάται κανείς τον Μπράιαν Κλαφ, λόγοι που είναι κυρίως ποδοσφαιρικοί. Ωστόσο υπάρχει και ένας που... ξεφεύγει. Στο αρκετά μακρινό 1989 και συγκεκριμένα μετά από μία πρόκριση σε έναν προημιτελικό του Λιγκ Καπ, οπαδοί της Νότιγχαμ Φόρεστ μπούκαραν στο γήπεδο για να πανηγυρίσουν την πρόκριση με σκορ 5-2 επί της ΚΠΡ, ωστόσο στον προπονητή της ομάδας αυτό δεν άρεσε καθόλου. Για κακή τους τύχη, 4-5 οπαδοί δέχθηκαν τα χτυπήματα του έμπειρου κόουτς, ο οποίος έγινε θέμα σε ολόκληρη την Αγγλία και απασχόλησε ακόμη και πολιτικούς. Το πρόστιμο ανήλθε στις 5.000 λίρες, ενώ δεν ξανά κάθισε στον πάγκο μέχρι το τέλος της σεζόν, εξαιρουμένου του τελικού του Littlewoods Cup στο «Γουέμπλεϊ». Το περιστατικό ήρθε στη φόρα μόλις λίγα 24ωρα πριν με αφορμή τους πανηγυρισμούς των οπαδών των «Tricky Trees» για την πρόκριση στα πλέι οφς της Τσάμπιονσιπ, που θα δώσουν την ευκαιρία στην ομάδα του Βαγγέλη Μαρινάκη να επιστρέψει στα «σαλόνια».

80's Scandals -   Brian Clough hits his own fans


Φυσικά κανείς δεν μπορεί να ξεχάσει την κλωτσιά του Ερίκ Καντονά σε έναν ρατσιστή οπαδό της Κρίσταλ Πάλας, ο οποίος του έκανε φραστικές επιθέσεις σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού. Με το παρελθόν της οικογένειάς του βαθιά ριζωμένο μέσα του, με τον παππού του να έχει πολεμήσει κατά του δικτάτορα Φράνκο στον ισπανικό εμφύλιο και την εξορία ποιυ ακολούθησε μετά τη νίκη του φασισμού στην χώρα της ιβηρικής χερσονήσου, ο Καντονά δεν μπόρεσε να ανεχθεί τον νεοναζί στις πρώτες σειρές του «Σέλχαστ Παρκ» και έκανε κάτι που δεν το έχει μετανιώσει μέχρι και σήμερα. «Για κάποιους είναι σαν όνειρο, ξέρεις, να πατήσεις καμιά κλωτσιά τέτοιους ανθρώπους, οπότε το έκανα γι' αυτούς ώστε να είναι χαρούμενοι», ανέφερε ο ίδιος με πλατύ χαμόγελο σε κάποια από τις μεταγενέστερες δηλώσεις του για το θέμα.

Eric Cantona Dropkicks a Fan


Μιλώντας για Γάλλο και kung-fu κλωτσιές, το μυαλό πάει στον Πατρίς Εβρά, ο οποίος λίγο πριν κλείσει την καριέρα του επέστρεψε στη Μαρσέιγ. Ο γαλλικός σύλλογος δεν διένυε την καλύτερη περίοδό του. Η ομάδα είχε βρεθεί στο Γκιμαράες της Πορτογαλίας για τις υποχρεώσεις της στο Europa League κόντρα στη Βιτόρια, όταν κάποιοι οργανωμένοι θέλησαν να τα «χώσουν» στους παίκτες οι οποίοι είχαν βγει στον αγωνιστικό χώρο για να πάρουν μια γεύση από το γήπεδο. Κάποιοι από τους ποδοσφαιριστές απάντησαν και τους προκάλεσαν να κατέβουν από την εξέδρα και να τα πούνε από κοντά. Κάπου εκεί ο Εβρά σήκωσε το πόδι του και βρήκε τον «Γουίλιαμ» στο κεφάλι, απαντώντας με αυτόν τον τρόπο στα... μπινελίκια που άκουσε. Η UEFA τιμώρησε τον 36χρονο με επτά μήνες αποκλεισμό από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις ενώ η Μαρσέιγ τερμάτισε το συμβόλαιο του έναν μήνα μετά. Ήταν από τα τελευταία του ματς γενικά, αφού στη Γουέστ Χαμ έπαιξε ελάχιστα και εν συνεχεία κρέμασε τα παπούτσια του.

Patrick Evra kicks Marseille fan in the head


Την ευκαιρία να απαντήσει στις κλωτσιές είχε ένας οπαδός της Χάποελ σε ένα ντέρμπι του Τελ Αβίβ το 2014, όταν μπήκε στο γήπεδο και κέντραρε τον Έραν Ζάχαβι κοντά στο κόρνερ. Μέχρι να παρέμβει η Αστυνομία, ο παίκτης της Μακαμπί κι ο εισβολέας αντάλλαξαν χτυπήματα με χέρια και με πόδια, χωρίς να... υπάρξει νικητής.

Israeli Football Farce: Player sent off for hitting invading fan


Στην κατηγορία «τερματοφύλακες εναντίον οπαδών» τα περιστατικά που έρχονται πιο εύκολα στη μνήμη είναι 2+1. Στην πρώτη περίπτωση είναι η φορά που ο Πίτερ Σμάιχελ πέταξε κυριολεκτικά εκτός γηπέδου έναν οπαδό της Γαλατάσαραϊ, αλλά και τότε που ο πορτέρο της ΑΖ Άλκμααρ δεν χαρίστηκε σε έναν οπαδό του Άγιαξ περνώντας αμέσως στην αντεπίθεση για να τον σωριάσει και να αρχίσει να τον κλωτσάει όπου βρει, στην προσπάθειά του να βρει τα πλευρά του.

Κι αν το ματς της Γιουνάιτεντ συνεχίστηκε κανονικά, στη δεύτερη η κόκκινη κάρτα που έδειξε ο διαιτητής στον Εστεμπάν Αλβαράδο οδήγησε τον κόουτς των φιλοξενούμενων, Γκέρτγιαν Φέρμπεεκ, να πάρει τους παίκτες του και να αποχωρήσουν για τα αποδυτήρια με αποτέλεσμα την οριστική διακοπή του ματς.

Το συμβάν με τον Σμάιχελ:

Peter Schmeichel Gives a lesson to a Galatasray fan.flv


Το συμβάν με τον Αλβαράδο:

Ajax and AZ Alkmaar match abandoned goalkeeper kicks fan - Torwart tritt Fan -- Spiel abgebrochen


Όσον αφορά το τρίτο περιστατικό, είναι εκείνο του 2009 στο Καυτανζόγλειο, όταν ο τότε τερματοφύλακας του Άρη, Μιχάλης Σηφάκης, είχε την καλύτερη αντίδραση όλων, μένοντας αμέτοχος στην επίθεση που δέχθηκε από οπαδό του Ηρακλή, ακόμη κι όταν ο τελευταίος τον χαστούκισε και τον έπιασε από τον λαιμό.

Ηρακλης - ΑΡΗΣ Χαστουκι στον  Σηφακη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης