Μαρτίνα Τρεβιζάν: Από τη μάχη με τη νευρική ανορεξία στα ημιτελικά του Roland Garros

Μαρτίνα Τρεβιζάν: Από τη μάχη με τη νευρική ανορεξία στα ημιτελικά του Roland Garros

Η 28χρονη Μαρτίνα Τρεβιζάν είχε εγκαταλείψει για χρόνια το τένις λόγω της νευρικής ανορεξίας και τραυματισμών αλλά από σήμερα είναι στα ημιτελικά του Roland Garros - «Μισούσα το μυώδες σώμα μου και επέβαλα στον εαυτό μου δίαιτες στα πρόθυρα της επιβίωσης για να χάσω βάρος» είχε πει η Ιταλίδα για την μάχη της 

mart
Την Μαρτίνα Τρεβιζάν οι περισσότεροι Έλληνες που δεν είναι τόσο μυημένοι με το τένις την έμαθαν το 2020 όταν απέκλεισε στο Roland Garros την Μαρία Σάκκαρη.

Η Ιταλίδα που στα Juniors είχε μεγάλες επιτυχίες σε όλες τις επιφάνειες, από το 2010 έως το 2014 έμεινε εκτός τένις αφού είχε διάφορα θέματα τραυματισμών αλλά έδωσε μάχη και με την νευρική ανορεξία.

Όσοι την θυμούνται, έχει παραπανίσια κιλά και παίζει κάπως περίεργα. Δεν γεμίζει ιδιαίτερα το μάτι αλλά από σήμερα είναι στους "4" του Roland Garros και εάν κερδίσει την 18χρονη Κόρι Γκάουφ στον ημιτελικό θα φτάσει στον τελικό.

Η Μαρτίνα που γεννήθηκε πριν από 28 χρόνια στην Φλωρεντία προέρχεται από αθλητική οικογένεια. Ο μπαμπάς της έπαιξε ποδόσφαιρο στη Serie B, η μαμά της είναι προπονήτρια τένις και ο αδελφός της παίζει επίσης τένις.


Κλείσιμο

Όλα για εκείνη σταμάτησαν το 2010 και ξεκίνησε να παίζει και πάλι τένις μετά το 2014. Σε Grand Slam όμως επέστρεψε μόλις το 2020 για να κάνει ένα νέο ξεκίνημα.

Μιλώντας για την μάχη της με την νευρική ανορεξία είχε δηλώσει: «Μισούσα το μυώδες σώμα μου και επέβαλα στον εαυτό μου δίαιτες στα πρόθυρα της επιβίωσης για να χάσω βάρος. Έτρωγα τριάντα γραμμάρια δημητριακά και ένα φρούτο το βράδυ. Μου έφτανε για να μένω όρθια.



Η μητέρα μου ανησυχούσε και έτρεχε να μαζέψει ροδάκινα από τα δέντρα μόνο και μόνο για να με δει να τρώω κάτι. Ευτυχώς, έχοντας φτάσει στο απροχώρητο, συνειδητοποίησα ότι δεν μπορούσα να συνεχίσω έτσι. Είχα χάσει κάθε ενδιαφέρον, είχα κλειστεί στον εαυτό μου, σε μια κατάσταση απάθειας στην οποία δεν αναγνώριζα πια καν τον εαυτό μου. Πάνω απ' όλα φοβόμουν να το πω. Ένιωθα ότι δεν ήμουν πλέον σε θέση να διαχειριστώ αυτό που συνέβαινε γύρω μου».

Μετά από μεγάλο διάστημα με την βοήθεια των ειδικών έμαθε και πάλι να τρώει και δηλώνει ότι: «Σχεδόν χωρίς να το καταλάβω βρέθηκα ξανά με μια ρακέτα στο χέρι».

Παλαιότερα η Μόνικα Σέλες έπασχε από υπερφαγία και η Μάντισον Κις είχε διατροφικές διαταραχές στα πρώτα χρόνια της στο τένις.

Ειδήσεις σήμερα:

«Θα σας κόβω τα κεφάλια ένα ένα» - Η παραληρηματική ανάρτηση του 37χρονου πριν πάει με καραμπίνα στο Σύνταγμα

Στην τελική ευθεία για τις Πανελλαδικές εξετάσεις, πότε μηδενίζεται το γραπτό ενός υποψηφίου

Αλαλούμ στη Βρετανία με ακυρώσεις πτήσεων και ταξιδιών και πολύωρη αναμονή στα αεροδρόμια!

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης