Roland Garros: Στον τελικό η 18χρονη Γκοφ

Roland Garros: Στον τελικό η 18χρονη Γκοφ

Η Αμερικανίδα Κόκο Γκοφ έγραψε ιστορία αφού προκρίθηκε στα 18 της χρόνια στον πρώτο τελικό Grand Slam της καριέρας της - Επικράτησε με 6-3,6-1 της Μαρτίνα Τρεβιζάν και θα παίξει το Σάββατο για τον τίτλο στο Roland Garros με την Νο1 τενίστρια στον κόσμο, την Ίγκα Σβιόντεκ

gkaoyf
Ιστορία έγραψε η Κόκο Γκάουφ αφού σε ηλικία 18 ετών προκρίθηκε στον τελικό του Roland Garros.

Η Αμερικανίδα που στα 16 της είχε φτάσει στον 4ο γύρο του Wimbledon επικράτησε στον 2ο ημιτελικό με 6-3,6-1 της Ιταλίδας Μαρτίνα Τρεβιζάν και θα συναντήσει το Σάββατο στον τελικό το Νο1 κόσμου την Ίγκα Σβιόντεκ!

H Κόκο είναι ήδη στο Νο13 στο live ranking και εάν πάρει την κούπα θα εισέλθει στο top-10.
Κλείσιμο

Η Αμερικανίδα είναι νεαρότερη τενίστρια που φτάνει στον τελικό του Roland Garros μετά την Κιμ Κλάιστερς το 2001 και η νεαρότερη τενίστρια που φτάνει σε τελικό Grand Slam μετά τη Μαρία Σαράποβα, που κατέκτησε το 2004 το τρόπαιο στο Wimbledon.

Στον τελικό δεν θα είναι φαβορί αφού έχει απέναντι της την Πολωνή με τις 34 σερί νίκες στο 2022. Έχουν παίξει δύο φορές και η Ίγκα Σβιόντεκ μετράει ισάριθμες νίκες.

ρολανα_γκακκρος


Η νεαρή τενίστρια μετά από την πρόκριση της στον τελικό έστειλε το μήνυμά της για την ένοπλη βία: «Ειρήνη. Σταματήστε την ένοπλη βία». Αναφέρεται και στην ένοπλγη βία που είναι και πάλι σε έξαρση στις ΗΠΑ. 

«Κλαίω βλέποντας αυτό το βίντεο. Κάθε μέρα, άνθρωποι πεθαίνουν λόγω του χρώματος του δέρματός τους. Κανένας δεν αξίζει να πεθαίνει έτσι. Δεν μπορώ να το πιστέψω ότι συμβαίνει. Πρέπει να σταματήσει», είχε αναφέρει η Γκάουφ για την δολοφονία του Αφροαμερικανού, Τζορτζ Φλόιντ από αστυνομικό στη Μινεσότα το 2020!



Ειδήσεις σήμερα:

Aπαγορεύεται προσωρινά η διακοπή ρεύματος σε ευάλωτους αν δεν καταβληθεί η ρήτρα αναπροσαρμογής

Τροχαίο με τρεις νεκρούς στην Καβάλα: «Γινόταν καταδίωξη, το φορτηγό με τα ποτά σηκώθηκε στον αέρα»

Δείτε ζωντανά τους εορτασμούς για τα 70 χρόνια της Ελισάβετ στο θρόνο της Βρετανίας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης