ΑΕΚ: Στη βάση του ο επιβλητικός δικέφαλος αετός της OPAP Arena

Εντυπωσιακός ο πελώριος ατσάλινος δικέφαλος αετός της ΑΕΚ που τοποθετήθηκε στη βάση του έξω από την OPAP Arena, το νέο γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια

Εκτός από την κατασκευή του αγωνιστικού χώρου και την ολοκλήρωση όλων των υπόλοιπων εργασιών στην OPAP Arena, τις τελευταίες ημέρες στο επίκεντρο είναι φυσικά η συναρμολόγηση και η τοποθέτηση του ατσάλινου Δικέφαλου Αετού ακριβώς μπροστά από το κτίριο των Μουσείων του γηπέδου.

Ο Ούγγρος γλύπτης, Γκάμπορ Μίκλος Στζόκε που κατασκεύασε το έργο τέχνης μαζί με το συνεργείο του από την Πέμπτη βρίσκονται στην Αθήνα, πιάνοντας δουλειά.

Το επιβλητικό γλυπτό που ζυγίζει συνολικά 24 τόνους, με ύψος 7,5 μέτρων και άνοιγμα φτερών που αγγίζει τα 13 μέτρα, συναρμολογείται μπροστά από τη «βιτρίνα» της OPAP Arena στην πλατεία που έχει διαμορφωθεί και είναι πραγματικά εντυπωσιακό.



Το απόγευμα του Σαββάτου (4/6), γερανός σήκωσε τον Δικέφαλο Αετό μαζί με τον τρούλο της «Αγιάς Σοφιάς» πάνω στον οποίο ακουμπά και τοποθετήθηκε στη βάση που υπήρχε. Το θέαμα καθηλώνει, με τους φίλους της ΑΕΚ και αυτό το απόγευμα να μαζεύονται στο σημείο για να παρακολουθήσουν τη διαδικασία.



Οι εργασίες φυσικά δεν έχουν τελειώσει καθώς στη συνέχεια θα τοποθετηθούν και τα μάρμαρα στη βάση, πάνω στα οποία θα αναγράφεται με χάλκινα γράμματα το όνομα της ΑΕΚ, ενώ θα μπει και ο φωτισμός που θα κάνει το έργο να φαίνεται ακόμα πιο καθηλωτικό τις βραδινές ώρες.

Πηγή: www.gazzetta.gr 


Ειδήσεις σήμερα:

«Διευκολύνετε ΡΚΚ και γκιουλενιστές» - Η Τουρκία κάλεσε τον Έλληνα πρέσβη για εξηγήσεις και οξύνει την κρίση

Θεσσαλονίκη: «Ροζ» βίντεο και φωτογραφίες σεξουαλικού περιεχομένου «συνόδευαν» το τελευταίο e-mail του 50χρονου γυμναστή

«Μας έβαζε να του κάνουμε μασάζ και έβλεπε πορνό» - Βροχή οι καταγγελίες για τον προπονητή πολεμικών τεχνών
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr