Γκουρδιόλα: «Ο Ναδάλ είναι ο κορυφαίος αθλητής όλων των εποχών στην Ισπανία»

Ο Πεπ Γκουαρδιόλα από τη Μαγιόρκα αποθέωσε τον Ράφα Ναδάλ και σημείωσε πως εάν ξεπεράσει το πρόβλημα με το πόδι του θα συνεχίσει να κερδίζει μεγάλα τουρνουά

Ο Πεπ Γκουαρδιόλα υπήρξε για χρόνια συμπαίκτης του Μινγκέλ Άνχελ Ναδάλ στη Μπαρτσελόνα και μαζί κέρδισαν το Champions League του 1992. Ο Μινγκέλ Άνχελ είναι ο θείος του Ράφα Ναδάλ και αυτός που τον έκανε να αγαπήσει το ποδόσφαιρο.

Ο άλλος θείος, ο Τόνι Ναδάλ, τον έμαθε να παίζει τένις και έβαλε τις βάσεις για μια τεράστια καριέρα. Ο Πεπ Γκουαρδιόλα που απολαμβάνει τις διακοπές του στην Ισπανία βρέθηκε πριν από λίγες ημέρες στη Μαγιόρκα, την ιδιαίτερη πατρίδα των Ναδάλ, και μίλησε για τον Ράφα.

«Δεν έχω λόγια για τον Ράφα. Φαίνεται αδύνατο, αλλά κάθε φορά το κάνει ξανά. Είχε πολλές σωματικές δυσκολίες, αλλά δεν υπάρχουν επίθετα για να περιγράψουν την καριέρα του, είναι θεαματική»,είπε αρχικά ο Πεπ που παρακολούθησε τον τελικό του Roland Garros που έδωσε το 22ο Grand Slam στον Ισπανό.



«Χωρίς αμφιβολία είναι ο κορυφαίος Ισπανός αθλητής όλων των εποχών», συμπλήρωσε ο Γκουρδιόλα και εξήγησε: «Η Ισπανία έχει πολύ καλούς αθλητές αλλά τη συνέπεια και την διάρκεια του Ναδάλ δεν την έχει κανένας. Βέβαια είναι δύσκολο να συγκρίνεις τα ατομικά με τα ομαδικά αθλήματα. Ο Γκασόλ είναι κορυφαίος αλλά παίζει ομαδικό άθλημα».

Κλείνοντας είπε: «Έχω την εντύπωση ότι αν το σώμα του μπορεί να το αντέξει, θα συνεχίσει να γράφει ιστορία και να κερδίζει μεγάλα τουρνουά».



Ειδήσεις σήμερα

Την Πέμπτη ανοίγει η πλατφόρμα για τις αιτήσεις του Power Pass - Όσα πρέπει να γνωρίζουν οι δικαιούχοι

Διεθνές ανάχωμα στον «δεσποτικό αναθεωρητισμό» Ερντογάν – Μαθήματα «σιδηράς ψυχραιμίας» από την Αθήνα

Ποιες περιοχές θα πλήξει σήμερα η κακοκαιρία Genesis - Καταιγίδες και στην Αττική
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr