Euro 2022 Γυναικών: «Σφραγίζει» το εισιτήριο η Γερμανία, Δανία και Ισπανία για μια θέση κόντρα στην Αγγλία

Η Γερμανία έχοντας εξασφαλίσει την πρωτιά του Β' ομίλου θα κάνει.. «ζέσταμα» με την Φινλανδία ενόψει του προημιτελικού απέναντι στην Αυστρία, ενώ στο άλλο ματς του ομίλου Ισπανία και Δανία κοντράρονται για μια θέση στον πρώτο προημιτελικό της διοργάνωσης στον οποίο τους περιμένει ήδη η Αγγλία.

Αποτελούσε εξ αρχής ένα από τα φαβορί της διοργάνωσης και φρόντισε να το αποδείξει με τον πλέον εμφατικό τρόπο και μέσα στα γήπεδα της διοργανώτριας Αγγλίας. Η Γερμανία κατάφερε να τελειώσει «χωρίς πολλά πολλά» την υπόθεση της πρώτης θέσης στον δεύτερο όμιλο του Euro 2022 Γυναικών, με αποτέλεσμα ο αποψινός της αγώνας απέναντι στην αδύναμη Φινλανδία να αποκτά διαδικαστικό όσο και προπονητικό χαρακτήρα.

Οι παίκτριες της Μαρτίνα Φος-Τέκλενμπουργκ «σκόρπισαν» τις Δανές με 4-0 στην πρεμιέρα του ομίλου, ενώ πραγματοποίησαν ακόμα μια πειστική εμφάνιση στην δεύτερη αγωνιστική παίρνοντας τη νίκη απέναντι στην Ισπανία με 2-0. Έτσι, η «Νατσιονάλμανσαφτ» θα χρησιμοποιήσει το σημερινό ματς απέναντι στις Φινλανδές (16/7, 22.00 στο «ΜΚ Stadium») ως το.. ορεκτικό ενόψει του προημιτελικού στο Μπρέντφορντ απέναντι στην Αυστρία την ερχόμενη Πέμπτη.

Στο Μπρέντφορντ θα λάβει χώρα και η «μάχη» ανάμεσα σε Ισπανές και Δανές την ίδια ώρα (16/7, 22.00) που θα καθορίσει και τον παρτενέρ της Αγγλίας στον προημιτελικό που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Τετάρτη στο «ΑΜΕΧ» του Μπράιτον. Τόσο η αναμέτρηση όσο και η πρόκριση πάντως διαθέτουν φαβορί, με την Ισπανία να είναι αυτή που έχει δείξει το καλύτερο πρόσωπο μέχρι τώρα στη διοργάνωση παρά το σοκ με τον τραυματισμό της Πουτέγιας.

Η «φούρια ρόχα» κατέχει επίσης και το πλεονέκτημα σε περίπτωση ισοβαθμίας, καθώς έχει επιτύχει καλύτερη διαφορά γκολ. Έτσι, και με δεδομένο ότι οι δύο ομάδες έχουν από τρεις βαθμούς στον όμιλο, ενδεχόμενη ισοπαλία απόψε θα δώσει την πρόκριση στις Ισπανές. Συνεπώς οι φιναλίστ του 2017 Δανές θέλουν πάση θυσία τη νίκη απόψε, με την απαραίτητη υποσημείωση πως όποια ομάδα καταφέρει να περάσει στους «8» θα βρεθεί αντιμέτωπη με το απόλυτο φαβορί και ταυτόχρονα την διοργανώτρια του Euro, Αγγλία.

ΠΗΓΗ: https://www.gazzetta.gr/


Ειδήσεις σήμερα:

Εφημέρευαν πάνω από 70 γιατροί στο «Άγιος Ανδρέας», δεν κάλεσαν κανέναν να δει τον 49χρονο - ΕΔΕ διέταξε ο Πλεύρης

Βίντεο-ντοκουμέντο από τη ληστεία σε ψιλικατζίδικο στη Θεσσαλονίκη - Μπούκαραν με μαχαίρι και άρπαξαν 500 ευρώ

«Μετά τον “BoJo” και τον Ντράγκι ποιος;»: Ο Μεντβέντεφ χλευάζει τις πολιτικές εξελίξεις στην Ευρώπ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr