ΑΕΚ: Η «εκκαθάριση» του ρόστερ αγγίζει σχεδόν μια 20αδα

ΑΕΚ: Η «εκκαθάριση» του ρόστερ αγγίζει σχεδόν μια 20αδα

Το ρόστερ της ΑΕΚ έπρεπε να ελαφρύνει καθώς πέρα από τους παίκτες των οποίων τα συμβόλαια έληγαν και δεν θα υπολογίζονταν, υπήρχαν και περιπτώσεις ποδοσφαιριστών που δεν είχε στα πλάνα του ο Ματίας Αλμέιδα

vranjes
Μπορεί στον τομέα των μεταγραφικών ενισχύσεων, με εξαίρεση τις προσθήκες στον άξονα της μεσαίας γραμμής, να παρατηρήθηκε μια σημαντική καθυστέρηση το φετινό καλοκαίρι, ωστόσο στο μέτωπο των αποχωρήσεων από την ΑΕΚ οι διαδικασίες επιταχύνθηκαν με τους παίκτες που έφυγαν να φτάνουν σχεδόν μια 20άδα!

Συγκεκριμένα 18 ποδοσφαιριστές έφυγαν είτε ως ελεύθεροι, είτε με μεταγραφή, είτε ως δανεικοί, εξαιρώντας φυσικά τον Κριχόβιακ, ο οποίος είχε έρθει τον Μάρτιο για το τελευταίο τρίμηνο της σεζόν, εκμεταλλευόμενος το «παράθυρο» της FIFA για τους ξένους παίκτες που αγωνίζονταν στο ρωσικό πρωτάθλημα εξ αιτίας του πολέμου στην Ουκρανία.

Το ρόστερ της ΑΕΚ έπρεπε να ελαφρύνει καθώς πέρα από τους παίκτες των οποίων τα συμβόλαια έληγαν και δεν θα υπολογίζονταν, υπήρχαν και περιπτώσεις ποδοσφαιριστών που δεσμεύονταν με συμβόλαια αλλά είτε δεν θα βρίσκονταν καθόλου στα πλάνα του Ματίας Αλμέιδα είτε θα είχαν ελάχιστο χρόνο συμμετοχής.

Μέχρι σήμερα λοιπόν 18 παίκτες πέρασαν την πόρτα της εξόδου το καλοκαίρι. Οι Σάκχοφ, Γέβτιτς, Σιμόες, Ντέλετιτς, Μπάμπης τα συμβόλαια των οποίων έληγαν, και οι Αλμπάνης, Λάτσι, Μπακάκης, Ανσαριφάρντ, Μιτάι, Λε Ταλέκ, Γιούσης, Μισελέν, Κορνέζος, Μπότος, Βράνιες, Τάνκοβιτς και Σβάρνας που δεσμεύονταν με συμβόλαια για ένα ή περισσότερα χρόνια.

Κλείσιμο
Στη δεύτερη κατηγορία η ΑΕΚ καταρχάς πέτυχε μια σημαντική ελάφρυνση από τα συμβόλαια - βαρίδια που ανέρχονταν συνολικά γύρω στα 2,5 εκατ. ευρώ. Αποδεσμεύοντας δηλαδή τους Μπακάκη, Ανσαριφάρντ, Λε Ταλέκ, Βράνιες και Τάνκοβιτς, με την περίπτωση του Τσιντώτα να είναι η μοναδική που εκκρεμεί.

Η Ένωση κατάφερε να βάλει και σημαντικά χρήματα στα ταμεία της με την πώληση του Μιτάι στη Λοκομοτίβ Μόσχας, η οποία έφτασε τα 3 εκατ. ευρώ, μπαίνοντας μάλιστα στο top 5 των ακριβότερων πωλήσεων στην ιστορία του κλαμπ.

Στις περιπτώσεις των Μισελέν, Μπότου και Σβάρνα, η ΑΕΚ κατάφερε να πετύχει δανεισμούς, τοποθετώντας παράλληλα και οψιόν αγοράς που μπορεί να φέρουν χρήματα το επόμενο καλοκαίρι.

Όσον αφορά τους Αλμπάνη και Λάτσι, από τη στιγμή που δεν θα είχαν χρόνο συμμετοχής, κρίθηκε σκοπιμότερο να δανειστούν χωρίς οψιόν προκειμένου να μην μείνουν ανενεργοί, ενώ οι Κορνέζος και Γιούσης από τη στιγμή που δεν θα μπορούσαν να συνεχίσουν στην ΑΕΚ Β' τη φετινή σεζόν, ήταν καλύτερο και για τους ίδιους τους παίκτες να αποχωρήσουν οριστικά.

Πηγή: gazzetta.gr


Ειδήσεις σήμερα

Ρωσία: Διπλό μπλόκο της Δύσης στα ταμεία του Πούτιν - Αντεπίθεση με «πάγωμα» του Nord Stream 1

Καλοκαιρινό ξέσπασμα της γρίπης: Πού οφείλεται, ποιοι μολύνονται, τι σηματοδοτεί για τον χειμώνα

Καιρός: Bροχές και καταιγίδες κυρίως στα βορειοανατολικά - Πότε αναμένεται εξασθένηση των φαινομένων
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης