US Open: Η Σβιόντεκ κέρδισε τον τίτλο και ένα... τιραμισού

Η 21χρονη τενίστρια από την Πολωνία επικράτησε με 2-0 σετ της Ονς Ζαμπέρ στον τελικό και έχει πλέον στο παλμαρέ τρεις τίτλους Grand Slam στο παλμαρέ της

Μετά από το Roland Garros του 2020 και του 2022 η Ίγκα Σβιόντεκ κατέκτησε και το US Open του 2022.

Στα 21 της χρόνια η τενίστρια από την Πολωνία που είναι στο Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης έφτασε τα 3 Grand Slam αφού το βράδυ του Σαββάτου επικράτησε με 6-2, 7-6 (5) της αξίομαχης Τυνήσιας Ονς Ζαμπέρ στον τελικό της Νέας Υόρκης.



Η Ίγκα Σβιόντεκ έφτασε στους 10 τίτλους με τους 7 να τους έχει κερδίσει στο 2022! Η Ονς Ζαμπέρ από την άλλη έκανε υπέρβαση παίζοντας στον τελικό και την Δευτέρα επιστρέφει στο Νο2!



«Στην αρχή της σεζόν συνειδητοποίησα ότι μπορούσα να κάνω μεγάλα πράγματα. Είχα φτάσει και στα ημιτελικά του Australian Open, αλλά δεν ήμουν σίγουρη ότι είχα το επίπεδο για να κερδίσω ένα Grand Slam, ειδικά το US Open, όπου η επιφάνεια είναι πολύ γρήγορη. Σίγουρα δεν το περίμενα. Είναι μια επιβεβαίωση για μένα πως δεν υπάρχει ταβάνι. Είμαι περήφανη, αλλά κατά κάποιο τρόπο έκπληκτη. Χαρούμενη που το κατάφερα», είπε μεταξύ άλλων η Σβιόντεκ.

Στην διάρκεια της συνέντευξης Τύπου και ενώ είχα δίπλα της την κούπα άκουσε από τον συντονιστή να της λέει: «Μου είπαν πως αν ανοίξεις το πάνω μέρος του κυπέλλου, ίσως υπάρχει κάτι για σένα».

Τότε η 21χρονη Πολωνή ανακάλυψε πως μέσα στο τρόπαιο ήταν κρυμμένο ένα κομμάτι από το αγαπημένο της γλυκό. «Παρατηρήσαμε πως πάντα τσεκάρεις τα τρόπαια που κερδίζεις. Αυτή τη φορά θέλαμε να βρεις κάτι. Είναι από το US Open», της είπε στέλεχος του τουρνουά και εκείνη απάντησε: «Σας ευχαριστώ. Στ' αλήθεια το εκτιμώ, ειδικά τώρα που είμαι και νηστική».




Ειδήσεις σήμερα:

Η ιστορία του «Λίθου του Πεπρωμένου» που θα ταξιδέψει από τη Σκωτία στο Λονδίνο για τη στέψη του Καρόλου

Μητσοτάκης στη ΔΕΘ: Η Τουρκία ανατίναξε τις γέφυρες επικοινωνίας, δεν είπα εγώ Ερντογάν γιοκ


Δένδιας κατά Τουρκίας: Πηγή εντάσεων και αστάθειας η παραβίαση των κανόνων του Διεθνούς Δικαίου
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr