Ολυμπιακός: Η «λαίλαπα» Κορμπεράν και η επόμενη μέρα με Μπλαν και Μπενίτεθ στο προσκήνιο

Ολυμπιακός: Η «λαίλαπα» Κορμπεράν και η επόμενη μέρα με Μπλαν και Μπενίτεθ στο προσκήνιο

Ο Ισπανός τεχνικός που διαδέχθηκε τον Πέδρο Μαρτίνς στον ερυθρόλευκο πάγκο είχε μόλις δύο νίκες σε 11 παιχνίδια - Προς τα πού κοιτάζει τώρα η ομάδα του Πειραιά για τον αντικαταστάτη του

5662489
Το κλίμα ήταν βαρύ για τον Κάρλος Κορμπεράν στον Ολυμπιακό, ωστόσο στη Θεσσαλονίκη με την ήττα από τον Άρη μέσω ανατροπής το ποτήρι... ξεχείλισε. 

Ο 39χρονος προπονητής, έπειτα από 1,5 μήνα αποτελεί παρελθόν από τον «ερυθρόλευκο» πάγκο έχοντας συνολικά δύο νίκες, έξι (οι δύο ήταν προκρίσεις στα πέναλτι) ισοπαλίες και τρεις ήττες σε όλες τις διοργανώσεις. Ο Ισπανός κόουτς διαδέχθηκε τον Πέδρο Μαρτίνς στις αρχές Αυγούστου και παρότι υπήρχε διάθεση να στηριχθεί στο δύσκολο έργο που είχε μπροστά του, μετά το ματς με τη Ναντ στην πρεμιέρα των ομίλων του Europa League, άρχισαν τα πρώτα... σύννεφα.

Τελικά, η ισοπαλία με τον Βόλο, η βαριά ήττα από τη Φράιμπουργκ (3-0) και η ανατροπή του Άρη (2-1) σε λίγες μέρες έφεραν το νεαρό κόουτς στην πόρτα της εξόδου. 

Με την είσοδο στους ομίλους του Europa League να δίνουν ένα προσωρινό... μαξιλαράκι στον Ισπανό τεχνικό, ο Ολυμπιακός έκανε ένα μέτριο ξεκίνημα στο πρωτάθλημα. Μπήκε με το δεξί κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα (2-0) στο «Γ. Καραϊσκάκης» αλλά η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη. Μετά την ήττα από τον Άρη, οι Πειραιώτες είναι στην 6η θέση του βαθμολογικού πίνακα με δύο νίκες, ισάριθμες ισοπαλίες και μία ήττα ενώ η διαφορά από τον πρώτο Παναθηναϊκό είναι το -7.

Κλείσιμο
Η είσοδο στους ομίλους του Europa League δεν είναι ο μοναδικός στόχος που ήθελε ο Ολυμπιακός για την Ευρώπη, αλλά ο αρχικός. Μετά από δύο αγωνιστικές, οι ερυθρόλευκοι είναι στην τελευταία θέση του ομίλου και χωρίς βαθμούς καθώς γνώρισαν την ήττα τόσο από τη Ναντ στη Γαλλία όσο και από τη Φράιμπουργκ στο Φάληρο.
Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cmx7bgdppvzl)
 

Κόντρα στον γαλλικό σύλλογο, ο Γκεσάντ πέτυχε το buzzer beater στο 90+3' και χάρισε τη νίκη (2-1) στην ομάδα του ενώ απέναντι στους Γερμανούς, γνώρισε τη βαριά ήττα με 3-0. Την ίδια στιγμή, η Καραμπάκ νίκησε τη Ναντ με 3-0 στην δεύτερη αγωνιστική και άφησε τους «ερυθρόλευκους» μόνους στον πάτο της βαθμολογίας.

Αυτό, όπως είναι λογικό, δημιουργεί αρκετές δυσκολίες στην κατάκτηση της 3ης θέσης που οδηγεί στο Europa Conference League και ζωντανεύει τον... κίνδυνο να μείνει ο σύλλογος εκτός Ευρώπης με το τέλος των ομίλων.
Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cmx4kchm2fuh)
 

Η επόμενη μέρα με προπονητή επιπέδου... Μαρσέλο και Χάμες

Μετά την αποδέσμευση του Κάρλος Κορμπεράν οι πληροφορίες έχουν αρχίσει να... σκάνε βροχή για τον επόμενο προπονητή του Ολυμπιακολυ με τον Λοράν Μπλαν να αναφέρεται και στο εξωτερικό.

Το βράδυ της Κυριακής και μετά το τέλος του Κάρλος Κορμπεράν ο δημοσιογράφος του ESPN, Αντρές Μαρόκο, επιβεβαίωσε τις σχετικές πληροφορίες για τον έμπειρο Γάλλο τεχνικό. Ο 56χρονος προπονητής έχει δουλέψει σε Μπορντό, Εθνική Γαλλίας και Παρί Σεν Ζερμέν και είχε συνεργαστεί προσφάτως με τον Χάμες Ροντρίγκες στην Αλ Ραγιάν. Με τον Μπλαν διατηρεί επαφές και ο Κριστιάν Καρεμπέ και φαίνεται πως ο Ολυμπιακός έχει τρόπο να προσπαθήσει την περίπτωσή του.
3671435
Ο Λοράν Μπλαν σε συνέντευξη Τύπου πριν τον αγώνα του Ολυμπιακού με την Παρί Σεν Ζερμέν


Από ονοματολογία πάντως ήδη διαρρέονται ονόματα όπως των Ράφα Μπενίτεθ, Μίτσελ και Καμπιάσο.

Για τον 62χρονο Μπενίτεθ έχει προκύψει πληροφόρηση από Ισπανία και όχι μόνο για τον Ολυμπιακό. Ο Μπενίτεθ είναι προπονητής με τίτλους σε Ισπανία, Ιταλία και Αγγλία αλλά και ευρωπαϊκούς τίτλους όπως το Champions League με τη Λίβερπουλ. Τελευταία του ομάδα ήταν η Έβερτον. Το γεγονός πως τώρα υπάρχει διακοπή για Εθνικές ομάδες, δίνει χρόνο στον Ολυμπιακό για να βρει τον διάδοχο του Κάρλος Κορμπεράν.

Ειδήσεις σήμερα:

Έλενα Χαραλαμπούδη: Η πιο viral μαμά


Μπρίτνεϊ Σπίαρς: Συμφώνησε να βάλει τέλος στη δικαστική διαμάχη με τον πατέρα της


Η τρομακτική τούμπα του Αμερικανού ράπερ Post Malone στη σκηνή – Δείτε βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης