Πογιέτ: «Το δεύτερο ημίχρονο ήταν ένα από τα καλύτερα που έχουμε κάνει» - Δείτε βίντεο

Τι δήλωσαν Μάνταλος,  Μπακασέτας και Πέλκας μετά το τέλος του αγώνα της Εθνικής κόντρα στη Βόρεια Ιρλανδία στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής της φάσης των ομίλων του Nations League

Με τον καλύτερο τρόπο ολοκλήρωσε η Εθνική μας ομάδα τις υποχρεώσεις της στον όμιλο του Nations League, όπου επικράτησε 3-1 της Βορείου Ιρλανδίας και έτσι έκλεισε το γκρουπ με πέντε νίκες σε έξι ματς. Αυτόματα πήρε πανηγυρικά την πρώτη θέση που ούτως ή άλλως είχε «καπαρώσει» και ο Γκουστάβο Πογιέτ είχε μόνο καλά λόγια να πει για όλους.

«Είχα καλή αίσθηση πριν τη διοργάνωση πως θα τα πάμε καλά. Τελικά το αποτέλεσμα ήταν καλύτερο με τις πέντε νίκες που κάναμε. Είμαι πολύ ευχαριστημένος από τους παίκτες μας», σχολίασε αρχικά στον Alpha.

Και συνέχισε. «Είπα στον Πέλκα και τον Μασούρα πριν τον αγώνα 'παιδιά βάλτε ένα γκολ'. Ισως ήταν δικό μου λάθος που δεν τους τα είπα νωρίτερα, σε άλλα ματς (σ.σ. γέλια). Στην ανάπαυλα μπορώ να σας πω πως αυτά που είπαμε ήταν καλά».



Ο Γκουστάβο Πογιέτ ήταν ιδιαίτερα ευχαριστημένος από το 2ο 45λεπτο της Ελλάδας με τη Βόρεια Ιρλανδία που οδήγησε στο τελικό 3-1 στη Ριζούπολη, όπως επισήμανε αργότερα στη συνέντευξη Τύπου.

Το πρώτο μέρος ήταν δύσκολο. Ήταν σκληρό. Είχε πίεση και ένταση. Ο αντίπαλος ισοφάρισε γρήγορα. Το 2ο μέρος πιθανώς όμως ήταν ένα από τα καλύτερα που έχουμε κάνει όσο είμαι προπονητής εδώ. Είχαμε πει να δούμε μετά την Κύπρο. Εδώ είμαστε χαρούμενοι. Ελπίζουμε όσοι είδαν το ματς από το σπίτι να απόλαυσαν τη νίκη εξίσου.

Για τον Γιακουμάκη: Είχε ένα μικρό πρόβλημα ο Γιακουμάκης. Δεν θέλαμε να το ρισκάρουμε. Μπορώ να σας πω ότι δεν θα παίξει το Σαββατοκύριακο στη Σκωτία.

Για τη συνέχεια και ενόψει της κλήρωσης του Euro: Πρώτα θα αναλύσουμε αυτές τις 10 μέρες. Αυτό το διάστημα που είχαμε. Πάμε μετά στην κλήρωση. Ελπίζουμε σε καλή κλήρωση. Μετά πηγαίνοντας στα φιλικά του Νοεμβρίου θα κοιτάξουμε και για άλλους παίκτες που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε. Και μετά θα πηγαίνει σε χώρες για να παρακολουθώ. Δεν είναι εύκολο να οργανώνεις συνομιλίες μέσω zoom. Ζητάς άλλα πράγματα. Δείχνω σεβασμό προς τις ομάδες. Θέλω να παρακολουθώ τους παίκτες.

Για το τι πρέπει να κάνει η Ελλάδα για να πετύχει: Εάν είμαστε όλοι καλά και παίζουμε έχουμε τις πιθανότητές μας. Ας πάμε στην κλήρωση να δούμε. Έχουμε καλούς παίκτες αλλά έχουμε ανάγκη να παίξουν. Πρέπει να είμαστε ένα καλό γκρούπ. Να είμαστε όσο πιο καλά προετοιμασμένοι και σε καλή κατάσταση γιατί θα παίζουμε με πιο δυνατές ομάδες.




Μάνταλος: «Κερδίσαμε δίκαια την πρωτιά στον όμιλο, έστριψε η μπάλα στο γκολ, πήρε περίεργα φάλτσα»

Μετά το τέλος της αναμέτρησης ο Πέτρος Μάνταλος που με εξαιρετικό γκολ διαμόρφωσε το τελικό σκορ, μιλώντας στην κάμερα του Alpha ανέφερε τα εξής: «Ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο νομίζω πως ήμασταν πάρα πολύ καλοί, κυρίαρχοι στο παιχνίδι. Ήταν αυτό που θέλουμε όλοι να παίζουμε. Και στο πρώτο δεν ήμασταν κακοί, αλλά στο δεύτερο κάναμε ένα πολύ καλό παιχνίδι και κερδίσαμε δίκαια την πρωτιά στον όμιλο».

Για το πόσο εύκολη ή δύσκολη ήταν η πρώτη θέση: «Αν δεις τα αποτελέσματα των τελευταίων ετών και τους λόγους που η Εθνική δεν βρίσκεται σε μια μεγάλη διοργάνωση είναι αυτές οι ομάδες που μας το στέρησαν. Είναι σημαντικό να κάνεις πέντε νίκες και ας μην είναι σημαντικό για κάποιους. Θέλουμε να βρεθούμε σε μεγάλη διοργάνωση και θα κάνουμε τα πάντα να τα καταφέρουμε».

Για την διαφορά στο 2ο ημίχρονο: «Η Β. Ιρλανδία είναι ομάδα που κλείνει μαζικά τους χώρους. Μας ζητήθηκε να υπάρχει ένταση και βγήκαμε και το κάναμε παίρνοντας τη νίκη».

Για το υπέροχο γκολ που πέτυχε: «Δεν ξέρω πως την έπιασα την μπάλα, πήρε περίεργα φάλτσα, έστριψε ήταν πολύ ωραίο γκολ».




Πέλκας: «Βγάλαμε αντίδραση, όσο δυναμώνει η Εθνική ο κόσμος θα είναι δίπλα μας»

Ο Δημήτρης Πέλκας τόνισε ότι η Εθνική απέδειξε ότι η ήττα από την Κύπρο ήταν μια κακή παρένθεση και στάθηκε στην υποστήριξη του κόσμου.

Αναλυτικά όσα είπε ο Πέλκας:

Για τη νίκη: «Θέλαμε να βγάλουμε μια αντίδραση και να δείξουμε ότι ήταν κακή παρένθεση η ήττα από την Κύπρο. Το καταφέραμε και κερδίσαμε».

Για το τι άλλαξε στο δεύτερο μέρος: «Μας είπε κάποιες κουβέντες ο προπονητής, μιλήσαμε και μεταξύ μας. Λίγο το χάσαμε στο πρέσινγκ των Βορειοϊλανδών στο πρώτο ημίχρονο, αλλά μπήκαμε δυναμικά στο δεύτερο μέρος, βάλαμε τα γκολ και καταφέραμε να πάρουμε τη νίκη».

Για τον κόσμο που βρέθηκε στις εξέδρες της Ριζούπολης: «Σίγουρα μας βοήθησε, θέλουμε να είναι δίπλα μας και όσο δυναμώνει η Εθνική ξέρω ότι θα είναι δίπλα μας και θα μας υποστηρίζει».



Μπακασέτας: «Είδα το σορτσάκι του Μασούρα και πέρασα την πάσα, ευχαριστώ τους γιατρούς της Εθνικής»

Ο Τάσος Μπακασέτας  μίλησε για την ασίστ του στο γκολ του Μασούρα, για τον καλό δρόμο στον οποίο βρίσκεται η «γαλανόλευκη», ενώ ευχαρίστησε και τον γιατρό και τους φυσιοθεραπευτές της Εθνικής που τον βοήθησαν να αγωνιστεί.

Αναλυτικά όσα είπε ο Τάσος Μπακασέτας:

Για την ασίστ στο γκολ του Μασούρα: «Θέλω αν ευχαριστήσω τον γιατρό της Εθνικής και τους φυσιοθεραπευτές γιατί χωρίς αυτούς δεν θα έπαιζα. Έκαναν τρομερή δουλειά, έκαναν ό,τι περνούσαν από το χέρι τους για να παίξω. Στο 2-1 κοντρολάρω για να σουτάρω, αλλά κάνω κακό κοντρόλ. Είδα λίγο το σορτσάκι το μπλε και πέρασα την πάσα. Ήμουν σίγουρος για τον Μασούρα ότι θα σκόραρε. Στο δεύτερο μέρος δεν δώσαμε περιθώρια, δείξαμε τι μπορούμε να κάνουμε. Θα υπάρχουν και ματς που δεν θα είμαστε καλοί, αλλά δείξαμε ότι καταλάβαμε τα λάθη μας και το αποδείξαμε».

Για την εικόνα της Εθνικής: «Το λιθαράκι το έχουμε βάλει από τον Ιούνιο. Είμαστε σε καλό δρόμο, υπάρχει εμπειρία στην ομάδα, τα νέα παιδιά είναι πολύ κοντά σε εμάς τους πιο έμπειρους, οπότε είναι στο χέρι μας να παρουσιάζουμε το σημερινό πρόσωπο και να βελτιωνόμαστε».




Πηγή:www.gazzetta.gr



Ειδήσεις σήμερα:

Σαμποτάζ στον Nord Stream: Ανησυχία ότι δεν θα ξαναλειτουργήσει - Έως και 20% αύξηση στην τιμή του αερίου

Υπουργικό Συμβούλιο: «Καμπανάκι» για τις ανατιμήσεις στα σούπερ μάρκετ - Επαφές για συγκράτηση τιμών

Πολυτεχνειούπολη: Η δόκιμη αστυνομικός συνεργαζόταν με τη συμμορία του Αλβανού σεσημασμένου
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr