Λε Γκρε: Νέες καταγγελίες από πρώην εργαζόμενες της ομοσπονδίας για σεξουαλική παρενόχληση

Υπ' ατμόν από τον προεδρικό θώκο ο πρόεδρος της ομοσπονδίας - Την παραίτησή του ζητουν ο Ζαν Μισέλ Ολάς και ο αντιπρόεδρος Φιλίπ Ντιαλό - O Μακρόν επιθυμεί την επαναφορά του Πλατινί στο ποδοσφαιρικό στερέωμα

Ολοένα και μεγαλύτερες διαστάσεις παίρνει το σεξουαλικό σκάνδαλο της γαλλικής ομοσπονδίας και η κατακραυγή κατά του Νοέλ Λε Γκρε. Ο 82χρονος πρόεδρος της FFF από το 2010 μπορεί να δέχθηκε «πυρά» για τις απαξιωτικές δηλώσεις του προς τον Ζινεντίν Ζιντάν, αλλά αυτό είναι πταίσμα μπροστά στις καταγγελίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας από πλήθος γυναικών πρώην εργαζόμενων της ομοσπονδίας.

Μετά τις σοκαριστικές περιγραφές της ατζέντη, Σόνια Σουίντ, το «Radio France» αποκάλυψε νέα στοιχεία των καταθέσεων που δόθηκαν στη Γενική Επιθεώρηση Αθλητισμού, Πολιτισμού και Έρευνας της Γαλλίας.

Σε μία από αυτές τις καταθέσεις, πρώην στέλεχος της ομοσπονδίας έδειξε συνομιλίες από το Whatsapp στις οποίες ο Λε Γκρε την προσκαλούσε για φαγητό και της έστελνε μηνύματα, με εκφράσεις όπως «Σε φιλώ». Τόνισε, μάλιστα, ότι δεχόταν επανειλημμένως κλήσεις αργά το βράδυ, στις 10 και στις 11 η ώρα, εκτός εργασιακού περιβάλλοντος.

Μία άλλη εργαζόμενη της ομοσπονδίας προχώρησε σε ακόμα πιο σοβαρή καταγγελία, αναφέροντας πως εν ώρα πτήσης, ο Λε Γκρε άπλωσε το χέρι του στον μηρό της και της είπε πως ήθελε να τη δει να φοράει φούστα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού. Μάλιστα, η γραμματέας του Λε Γκρε τη συμβούλευσε να μην αποδεχθεί την πρόσκλησή του για δείπνο γιατί ήταν μεθυσμένος.

Τα στοιχεία αυτά όπως αναφέρουν στη Γαλλία δεν ευσταθούν για να υπεισέλθουν στο αρμόδιο νομικό πλαίσιο, αλλά είναι αρκετά για να ωθήσουν τον Λε Γκρε εκτός ομοσπονδίας. Ο 82χρονος παράγοντας δέχεται ασφυκτικές πιέσεις από το εσωτερικό της FFF και ο αντιπρόεδρος, Φιλίπ Ντιαλό από κοινού με τον επί δεκαετίες πρόεδρο της Λυών, Ζαν Μισέλ Ολά, προσπαθούν να τον πείσουν να υποβάλλει την παραίτησή του.

Μετά το σάλο που ξέσπασε με τις δηλώσεις του για τον Ζινεντίν Ζιντάν, εξαιτίας του οποίου αναγκάστηκε να ζητήσει συγγνώμη, ήρθαν οι νέες καταγγελίες εναντίον του που είδαν το φως της δημοσιότητας να επιδεινώσουν ακόμη περισσότερο την θέση του.

Τις ερχόμενες μέρες θα διεξαχθεί μία συνάντηση της λίγκας και των προέδρων των ομάδων με σκοπό να εκφράσουν όλοι την γνώμη τους για το μέλλον του προέδρου της ομοσπονδίας.

Να σημειωθεί πως αν παραιτηθεί ο Νοέλ Λε Γκρέ, ο Φιλίπ Ντιαλό θα γίνει ο πρόεδρος της ομοσπονδίας σε προσωρινή βάση, μέχρι να επιλεχθεί ένας νέος υποψήφιος από το Comex.

Ο Μακρόν θέλει Πλατινί για την προεδρία

Το κλίμα στη γαλλική ομοσπονδία είναι βαρύτερο από ποτέ για τον Νοέλ Λε Γκρε, ο οποίος έστρεψε και τους τελευταίους ουδέτερους εναντίον του μετά τις απαξιωτικές δηλώσεις για τον Ζινεντίν Ζιντάν, την ώρα που εξακολουθεί να βρίσκεται στο επίκεντρο των καταγγελιών για σεξουαλικά σκάνδαλα στην FFF.

Ο 82χρονος παράγοντας, εδώ και 13 χρόνια στην κεφαλή της γαλλικής ομοσπονδίας, φέρεται να βρίσκεται «υπ' ατμόν» και το «RMC» αναφέρει πως ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμάνουελ Μακρόν, έχει αναλάβει επί προσωπικού την εύρεση του αντικαταστάτη του, με πρώτο όνομα στη λίστα τον Μισέλ Πλατινί!

Όπως αναφέρει το γαλλικό Μέσο, ο Μακρόν επικοινώνησε με τον άλλοτε πρόεδρο της UEFA για να τον ρωτήσει αν θα ενδιαφερόταν να αναλάβει τη θέση του προέδρου της FFF μέσα στο 2023, έτος που εκπνέει η ποινή οκταετούς αποκλεισμού που του επιβλήθηκε το 2015 για το σκάνδαλο διαφθοράς στη FIFA.

Ο Πλατινί αθωώθηκε σε πρώτο βαθμό το περασμένο καλοκαίρι από τους Ελβετούς εισαγγελείς στη δίκη για απόσπαση κεφαλαίων από τη FIFA και δωροδοκία, στην οποία ήταν συγκατηγορούμενος με τον Σεπ Μπλάτερ. Πλέον, έχει αποστασιοποιηθεί από τα φώτα της δημοσιότητας, αλλά σύμφωνα με το «RMC» δέχθηκε να συναντήσει τον Μακρόν για να συζητήσουν την πρόταση στις 10 Φεβρουαρίου.


Πηγή: gazzetta.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr