Τσιτσιπάς - Χαλίς 3-0: Εδειξε χαρακτήρα ο Στέφανος, έκανε το πρώτο βήμα για την κούπα

Εξαιρετικός Τσιτσιπάς κέρδισε σε δύο ώρες τον Χαλίς και είναι στον δεύτερο γύρο του πρώτου grand slam της χρονιάς

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς πέρασε χωρίς απώλειες στον δεύτερο γύρο του Australian Open.

Δυσκολεύτηκε μόνο στο τρίτο σετ απέναντι στον Κουεντίν Χαλίς, αλλά πήρε τη νίκη με 3-0 (6-3, 6-4, 7-6 (6) σε 2 ώρες ακριβώς) και συνεχίζει στη Μελβούρνη.



Εκανε εκπληκτικό παιχνίδι για 2,5 σετ, αποσυντονίστηκε λίγο στη συνέχεια, αλλά πήρε το τρίτο σετ στο τάι μπρέικ.

Ο Στέφανος είχε συνολικά 17 άσους (9 ο αντίπαλός του), 84% κερδισμένους πόντους σε πρώτο σερβίς, 46 winners (έναντι 36) και 17 μόλις αβίαστα λάθη (30 ο Χαλίς), εκ των οποίων τα 11 ήταν στο τρίτο σετ.

Παράλληλα, παρέμεινε άηττητος φέτος, καθώς μετράει 5-0 νίκες και με το διπλό μαζί είναι στο 8-0!

Επόμενος αντίπαλος θα είναι ένας εκ των Γιάνικ Χάνφμαν και Ρίνκι Χιτζικάτα.

Γρήγορα το 1-0 ο Τσιτσιπάς με το σερβίς του

Στα πρώτα τρία αναγνωριστικά games οι δύο αντίπαλοι σέρβιραν εξαιρετικά, με τον Στέφανο να έχει προβάδισμα 2-1.

Αμέσως μετά ήρθε το break από την πίεση του Στέφανου και τα λάθη του αντιπάλου του, για να κρατήσει με το σερβίς του και να φτάσει στο 4-1 ο Τσιτσιπάς. Ο Χαλίς μείωσε προσωρινά σε 4-2, αλλά με δύο άσους ο Τσιτσιπάς έφτασε στο 5-2 με το δεύτερο love game στο ματς.

Ο Χαλίς σέρβιρε εξαιρετικά και με τα ανεβάσματα στο φιλέ μείωσε και πάλι, αλλά ο Τσιτσιπάς με το εξαιρετικό του σερβίς, έβρισκε εύκολα winners για να πάρει το σετ με 6-3, έχοντας 7 άσους, 15 winners, 15/15 κερδισμένους πόντους σε πρώτο σερβίς και μόλις 3 αβίαστα λάθη!

Στο ίδιο... mood ο Τσιτσιπάς και 2-0 σετ σε 62 λεπτά

Ιδια εικόνα στο δεύτερο σετ, με τον Στέφανο να σπαταλά break point στο πρώτο και τον Χαλίς να έχει προβάδισμα 2-1 στα games χάρη στα θανατηφόρα του σερβίς.

Με άλλο ένα love service game ο Τσιτσιπάς ισοφάρισε και έφτασε σε break για το 3-2, όταν εκμεταλλεύτηκε τις καλές του επιστροφές στο «φαρμακερό» σερβίς του αντιπάλου του.

Το 4-2 ήρθε σβηστά για τον Τσιτσιπά, που έφτασε στη συνέχεια σε break point, αλλά εκεί ο Χαλίς βρήκε τρία μεγάλα σερβίς και μείωσε σε 4-3.

Στο ίδιο μοτίβο ο Τσιτσιπάς με τα φαρμακερά σερβίς του έφτασε στο 5-3, ο Χαλίς μείωσε, αλλά με δύο άσους στη συνέχεια ο Στέφανος έβαλε τις βάσεις για μία εύκολη νίκη, έχοντας τελειώσει δύο σετ σε 62 λεπτά!.

Εχασε το μυαλό του για λίγο, αλλά αντέδρασε και προκρίθηκε ο Τσιτσιπάς

Με το «καλημέρα» στο τρίτο σετ ήρθε και το break για τον Τσιτσιπά. Ο Χαλίς φανερά κουρασμένος, άρχισε τα λάθη στο σερβίς, αλλά και στις επιλογές χτυπημάτων, με τον Στέφανο να κάνει το 1-0 χωρίς να χάσει πόντο. Λίγο έχασε την αυτοσυγκέντρωσή του ο Στέφανος και έδωσε διπλό break point στον αντίπαλό του, όμως με δύο άσους και έναν winner λίγο αργότερα, έφτασε στο 2-0. Ο Γάλλος σέρβιρε εξαιρετικά στη συνέχεια και με love game μείωσε σε 2-1.

Ο Τσιτσιπάς αποσυντονίστηκε λίγο και έκανε λάθη στο σερβίς, με αποτέλεσμα ο Χαλίς να κάνει το break και να ισοφαρίσει σε 2-2, ενώ προσπέρασε στη συνέχεια με ένα δεύτερο συνεχόμενο love game, έχοντας βρει τα πατήματά του. Ακολούθησε κι άλλο break του Γάλλου με επιστροφή winner (4-2), αλλά στη συνέχεια ο Χαλίς τα… θαλάσσωσε στο σερβίς του (δύο διπλά λάθη) και έδωσε πίσω το break στον Τσιτσιπά, ο οποίος μείωσε 4-3 και πήγε να σερβίρει.

Με love game ισοφάρισε σε 4-4, ενώ μία κακή εκτίμηση του στέρησε break point, με τον Χαλίς να στέκεται δύο φορές απίστευτα τυχερός και το φιλέ ουσιαστικά να του προσφέρει στο «πιάτο» το υπέρ του 5-4. Ο Τσιτσιπάς κρατήθηκε στο σετ, αλλά ο Γάλλος με ένα αψεγάδιαστο game πέρασε ξανά μπροστά με 6-5 και έβαλε την πίεση στον Ελληνα τενίστα.

Ο Χαλίς βρέθηκε με τριπλό σετ πόιντ (0-40), τα έσβησε όλα, έσβησε και ένα τέταρτο, για να πάρει έναν ανέλπιστο πόντο από λάθος του Χαλίς και να στείλει τελικά σε tie break το σετ.

Εκεί ο Γάλλος έκανε το μίνι break και προηγήθηκε με 3-0, με αρκετή δόση τύχης. Στην αλλαγή είχε προβάδισμα 4-2. Με μία απίθανη λόμπα ο Τσιτσιπάς ισοφάρισε 4-4 και στη συνέχεια σε 5-5. Με λάθος του Χαλις βρήκε match point, αλλά ο Γάλλος κράτησε (6-6).

Εκεί ο Χαλίς έκανε δώρο ένα αβίαστο λάθος και με φόρχαντ ο Στέφανος τελείωσε το ματς.

Πηγή: gazzetta.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr