Δείτε βίντεο: Όταν ο 13χρονος Έρικ Τεν Χάαγκ μιλούσε με τον θρυλικό Γιόχαν Κρόιφ για το ποδόσφαιρο

Ο πιτσιρικάς από το Ένσεντε είχε έναν φοβερό διάλογο με τον αείμνηστο Γιόχαν Κρόιφ για τη συμπεριφορά των προπονητών στους νέους ποδοσφαιριστές

Τη δεκαετία του '80 ο Γιόχαν Κρόιφ είχε τη δική του τηλεοπτική εκπομπή στο NOS ( η κρατική τηλεόραση της Ολλανδίας) με τον τίτλο «Cruyff & Co».

Ο θρύλος του παγκόσμιου ποδοσφαίρου, λίγο πριν κρεμάσει τα παπούτσια του (1984) βρισκόταν σε διάφορες πόλεις της Ολλανδίας και συνομιλούσε με νεαρούς ποδοσφαιριστές μεταφέροντας τις γνώσεις του και λύνοντας τις όποιες απορίες είχαν.

Στην επίσκεψη του στο Ένσεντε (έδρα της Τβέντε) βρέθηκε ανάμεσα σε ένα γκρουπ 10 παικτών από τις αναπτυξιακές ομάδες της περιοχής κι ανάμεσα τους ήταν κι ο σημερινός προπονητής της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Έρικ Τεν Χάαγκ!



Κι όταν η συζήτηση έφτασε στο σημείο της συμπεριφοράς των προπονητών προς τους μικρούς ποδοσφαιριστές, ο Τεν Χάαγκ ήταν αυτός που έκανε τη διαφορά στην κουβέντα με την, τρομερά ώριμη για την ηλικία του, σκέψη του.

«Αλλά συμβαίνει συχνά ένας προπονητής να φωνάζει έντονα στους παίκτες του, σωστά; Ή μήπως αυτό δεν συμβαίνει με εσάς;», ρώτησε ο Κρόιφ με τον Τεν Χάαγκ να παίρνει τον λόγο και με φοβερή ηρεμία να του απαντά:

«Νομίζω ότι ένας προπονητής πρέπει να προσέχει ώστε να μη φωνάζει πολύ στους νέους, γιατί με μια τέτοια συμπεριφορά μπορεί να 'σπάσει' έναν παίκτη.
Αλλά σε ένα υψηλότερο επίπεδο, όπως για παράδειγμα η πρώτη ομάδα του Άγιαξ, θα πρέπει να μπορείς να πεις κάτι παραπάνω. Αυτά τα παιδιά προπονούνται σχεδόν κάθε μέρα μέσα στην εβδομάδα. Αν συνεχίσουν να κάνουν τα ίδια λάθη, τότε θα πρέπει να βρεις τρόπο για να τους διορθώσεις».

Η απάντηση του ξανθομάλλη πιτσιρικά άρεσε στον πολύπειρο Κρόιφ, ο οποίος τον ρώτησε: «Αυτό σημαίνει ότι κάνεις μια διάκριση μεταξύ του νεανικού και του αμειβόμενου ποδοσφαίρου;" για πάρει τη γεμάτη αυτοπεποίθηση απάντηση του Τεν Χάαγκ: «Ναι!».

Λίγο αργότερα ο νυν τεχνικός της Γιουνάιτεντ ρώτησε τον κορυφαίο Ολλανδό ποδοσφαιριστή τι πρέπει να κάνει για να βελτιώσει την τεχνική του με τον Κρόιφ να του απαντά με τη βαριά προφορά του: «Είναι απλό. Να προπονείσαι, να προπονείσαι, να προπονείσαι».



Ειδήσεις σήμερα:

Oι Survivors του ΣΚΑΪ... επαγγελματίες με σύστημα «καμήλα»

Ζέστη, σκόνη και ισχυροί νοτιάδες έως την Πέμπτη - Έρχεται τσουχτερό κρύο

Πότε βγαίνει η απόφαση για Φιλιππίδη - «Δεν μπορούσε να ανεχθεί το “όχι’’»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr