Κύπελλο Ισπανίας, Θέουτα – Μπαρτσελόνα 0-5: Με πεντάρα στους «8»

Κύπελλο Ισπανίας, Θέουτα – Μπαρτσελόνα 0-5: Με πεντάρα στους «8»

Διαφορά δύο κατηγοριών και ποιότητας μεταξύ Μπαρτσελόνα και Θέουτα, με τους Μπλαουγκράνα να παίρνουν το εισιτήριο για την οκτάδα του Copa del Rey με άνετη νίκη (5-0) και γκολ των Ραφίνια, Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι (2), Ανσού Φατί και Φρανκ Κεσιέ

barca_
Η Θέουτα, ουραγός του πρώτου ομίλου της τρίτης κατηγορίας στην Ισπανία, έκανε pasillo στη Μπαρτσελόνα, πρωτοπόρο της La Liga και νικήτρια του Σούπερ Καπ πριν από τέσσερις ημέρες.

Και οι Μπλαουγκράνα, επιβεβαιώνοντας την τεράστια διαφορά ποιότητας, έφτασαν με άνεση στη νίκη – πρόκριση (5-0) στα προημιτελικά του Κυπέλλου, η κλήρωση των οποίων θα γίνει την Παρασκευή (20/01, 14:00).

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cpwh3b5vjb69)


Κλείσιμο
Παρ’ ότι έπαιξε σχεδόν με βασική ενδεκάδα, αφού οι μόνοι που δεν ταξίδεψαν ήταν οι Ρόναλντ Αραούχο και Φρένκι Ντε Γιονγκ (αν και πολλοί ακόμα έμειναν εκτός ενδεκάδας), η Μπάρτσα ζορίστηκε στο πρώτο ημίχρονο, κόντρα σε μια ομάδα που στον προηγούμενο γύρο είχε αποκλείσει την Έλτσε και το πάλεψε για σαράντα λεπτά.

Σε εκείνο το σημείο, όμως, ο Ραφίνια με ωραίο πλασέ έξω από την περιοχή, αιφνιδίασε τον Τομάς Μεχίας και έδωσε προβάδισμα στην ομάδα του Τσάβι, η οποία είχε την κατοχή της μπάλας, όχι όμως καλό ρυθμό και τελικές προσπάθειες.

Τέσσερα γκολ στο ρελαντί
Μετά την ανάπαυλα, ο Γκάβι πήρε την θέση του (επίσης νεαρού) Πάμπλο Τόρε και, μόλις πέντε λεπτά μετά την επανέναρξη, οι Καταλανοί πέτυχαν δεύτερο γκολ, όταν ο Φρανκ Κεσιέ έκλεψε την μπάλα με πίεση ψηλά και σέρβιρε στον Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι το 0-2.

Ο Ανσού Φατί, ο οποίος δείχνει σε όλο και καλύτερη κατάσταση, μπήκε ως αλλαγή αντί του (αρνητικού και πάλι) Φεράν Τόρες και εκμεταλλεύτηκε τα λεπτά συμμετοχής, αφού με προσποίηση «χόρεψε» έναν αντίπαλο και πλάσαρε εύστοχα, βάζοντας την σφραγίδα πρόκρισης των Καταλανών (70’), σημειώνοντας το τρίτο του γκολ στα τελευταία πέντε παιχνίδια.

Η Μπάρτσα είχε χρόνο και για άλλα γκολ, πρώτα με κεφαλιά του (κεφάτου) Κεσιέ ύστερα από ασίστ του Ραφίνια (77’) και, στο φινάλε, με καταπληκτικό διαγώνιο σουτ του Λεβαντόφσκι, ο οποίος επιβεβαίωσε ότι δεν κάνει διακρίσεις στις διοργανώσεις.

Ο Τσάβι είχε την... πολυτέλεια να δώσει την ευκαιρία στον 18χρονο, πολλά υποσχόμενο επιθετικό Άνχελ Αλαρκόν, να κάνει ντεμπούτο με την πρώτη ομάδα.

Θέουτα (Χοσέ Χουάν Ρομέρο): Μεχίας – Αλέν Γκαρθία, Χουάν Γκουτιέρεθ, Ρόμπιν (68’ Ντανέζε), Αϊσάρ (57’ Λουίσμι) – Άδρι Κουέβας (57’ Πάμπλο), Αλμπέρτο Ρέινα – Νίτο Γονθάλεθ, Νταβίντ Αλφόνσο, Χότα (57’ Χούλιο Ιγλέσιας) – Ρόδρι (78’ Σάμου Κασάις).

Μπαρτσελόνα (Τσάβι): Ινιάκι Πένια – Μπεγερίν, Έρικ Γκαρθία, Μάρκος Αλόνσο (73’ Κρίστενσεν), Τζόρντι Άλμπα – Σέρτζι Ρομπέρτο (73’ Μπουσκέτς), Κεσιέ, Πάμπλο Τόρε (46’ Γκάβι) – Ραφίνια (80’ Αλαρκόν), Λεβαντόφσκι, Φεράν Τόρες (60’ Φατί).

ΠΗΓΗ: www.gazzetta.gr 

Ειδήσεις σήμερα:

Qatargate - Εύα Καϊλή: Παραμένει στη φυλακή για ακόμη έναν μήνα

Μοσχάτο: «Πήρες λεφτά κι από τη μάνα μου, θα σε σκοτώσω» - Ο τελευταίος διάλογος της 47χρονης με τον λογιστή

Άλεκ Μπάλντουιν: Κατηγορείται για ανθρωποκτονία από αμέλεια για τον θάνατο της Χαλίνα Χάτσινς
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης