Συναρπαστικές αναμετρήσεις σε Ισπανία, Αγγλία, Γερμανία και Ιταλία - Δείτε τα γκολ

Μάχη στην κορυφή της Bundesliga μεταξύ Μπάγερν, Ντόρτμουντ και Ουνιόν - Στο +8 η Μπαρτσελόνα από τη Ρεάλ στη La Liga - «Τρένο» στη Serie A η Νάπολι - Παραμένει πρώτη η Άρσεναλ στην Premier League

Χωρίς Ρόναλντ Αραούχο (τιμωρημένος), Πέδρι και Ουσμάν Ντεμπελέ (τραυματίες) και με την κούραση από τον αγώνα με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για το Europa League, η αναμέτρηση με την Κάντιθ έκρυβε για την Μπαρτσελόνα περισσότερες παγίδες απ’ ότι θα ήθελε.

Και, παρ’ ότι ζορίστηκε για σαράντα λεπτά, η πρωτοπόρος της La Liga φόρτσαρε στο φινάλε του πρώτου ημιχρόνου και, εντέλει, έφτασε στην εντός έδρας νίκη με 2-0 με γκολ των Σέρτζι Ρομπέρτο και Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι και επανέφερε στους οκτώ βαθμούς την διαφορά της από την δεύτερη Ρεάλ Μαδρίτης, στην κούρσα για την κατάκτηση του τίτλου. Δύο δοκάρια και δύο (ορθώς) ακυρωθέντα γκολ η Κάντιθ.



Η Αθλέτικ Μπιλμπάο έφερε την Ατλέτικο Μαδρίτης στα... όριά της, χάνοντας σημαντικές ευκαιρίες στο «Metropolitano», όμως τη λύση για τους «ροχιμπλάνκος» έδωσε για άλλη μία φορά φέτος ο Αντουάν Γκριεζμάν, χαρίζοντας στην ομάδα του μία μεγάλη νίκη (τρίτη στα τελευταία 4 ματς) με 1-0 στο πλαίσιο της 22ης αγωνιστικής της LaLiga, που την φέρνει πλέον σε απόσταση... αναπνοής απ' την 3η Σοσιεδάδ.

Μετά από ένα μέτριο πρώτο ημίχρονο, η Ατλέτικο ανέβασε... στροφές στο δεύτερο 45λεπτο κι έφτασε εντέλει στο τρίποντο, χάρις στο γκολ του Γάλλου επιθετικού, ο οποίος πήρε την ασίστ από τον Ντεπάι και νίκησε τον Αγκιρεθαμπάλα με θαυμάσιο σουτ μέσα απ' την περιοχή.



Συνοπτικά τα αποτελέσματα, οι σκόρερ, η βαθμολογία και το υπόλοιπο πρόγραμμα της 22ης αγωνιστικής της La Liga:

Τζιρόνα-Αλμερία 6-2 (8΄ Καστεγιάνος, 34΄ Τσιγκάνκοφ, 36΄ Ρικέλμε, 43΄ Ερνάντεθ, 77΄ Μάρτιν, 79΄ Στουάνι - 67΄ Ραμαζανί, 81΄ Τουρέ)



Σοσιεδάδ-Θέλτα 1-1 (5' Ογιαρθάμπαλ - 90'+ Λε Νορμάν)



Μπέτις-Βαγιαδολίδ 2-1 (2' Χουάνμι, 45'+ πεν. Κανάλες - 30' Λαρίν)



Μαγιόρκα-Βιγιαρεάλ 4-2 (20΄ Καντεβερέ, 45΄, 56΄ Ροντρίγκες, 63΄ Μουρίκι - 43΄ Μοράλες, 50΄ Τσουκουέζε)



Οσασούνα-Ρεάλ Μαδρίτης 0-2 (78΄ Βαλβέρδε, 90+2΄ Ασένσιο)



Ελτσε-Εσπανιόλ 0-1 (90'+ Νταρντέρ)



Ράγιο Βαγιεκάνο-Σεβίλη 1-1 (65' Λεζέν-29' Σούσο)



Ατλέτικο Μαδρίτης-Αθλέτικ Μπιλμπάο 1-0 (73΄ Γκριεζμάν)

Μπαρτσελόνα-Κάντιθ 2-0 (43΄Σέρτζι Ρομπέρτο, 45+1 Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι)

Bundesliga

Την παραμονή της στην Bundesliga «σφράγισε» επί της ουσίας με ένα τεράστιο «διπλό» η Μάιντς, η οποία σε ματς διαφήμιση του ποδοσφαίρου επικράτησε με 3-2 της Μπάγερ Λεβερκούζεν στη «Μπάι Αρίνα».

Το τελευταίο παιχνίδι της 21ης αγωνιστικής του γερμανικού πρωταθλήματος, τα είχε όλα. Χαμένο πέναλτι στο ξεκίνημα για τους γηπεδούχους (23΄ Ταμπσόμπα), τρία γκολ στο πρώτο μέρος, με τους φιλοξενούμενους να προηγούνται με 2-1 (26΄ Κάτσι, 45΄+4 Μπαρέιρο, ενώ για τις «ασπιρίνες» είχε ισοφαρίσει προσωρινά ο Αμίρι στο 32΄) κι άλλα δύο τέρματα στο δεύτερο και μία αποβολή για τη Μπάγερ (81΄ Αντλί).

Τη νίκη στη Μάιντς χάρισε με πέναλτι ο Ιγκβαρτσεν στο 82΄, ενώ ο Σικ είχε ισοφαρίσει ξανά για την ομάδα του Τσάμπι Αλόνσο στο 58΄.



Συνοπτικά τα αποτελέσματα, οι σκόρερ, η βαθμολογία και το υπόλοιπο πρόγραμμα της 21ης αγωνιστικής στην Bundesliga:

Άουγκσμπουργκ-Χοφενχάιμ 1-0 (88΄ Γένσεν)



Γκλάντμπαχ-Μπάγερν Μονάχου 3-2 (13' Στιντλ, 55' Χόμφαν, 84' Τουράμ - 35' Τσούπο Μοτίνγκ, 90'+ Τελ)



Βόλφσμπουργκ-Λειψία 0-3 (14' Φόρσμπεργκ, 85' Λάιμερ, 90'+ Σομποσλάι)



Μπόχουμ-Φράιμπουργκ 0-2 (39' Γκρέγκοριτς, 51' Χόλερ)



Στουτγκάρδη-Κολωνία 3-0 (9' Ντίας, 59' Σόσα, 74' Κουλιμπαλί)



Άϊντραχτ Φρανκφούρτης-Βέρντερ Βρέμης 2-0 (8΄αυτ. Φριντλ, 52΄ Κόλο Μουανί)



Ουνιόν Βερολίνου-Σάλκε 0-0



Ντόρτμουντ-Χέρτα Βερολίνου 4-1 (27' Αντεγιέμι, 32' Μάλεν, 76' Ρόις, 90' Μπραντ-47' Τουσάρ)



Λεβερκούζεν-Μάιντς 2-3 (32΄ Αμίρι, 58΄ Σικ - 26΄ Κάτσι, 45΄+4 Μπαρέιρο, 82΄πεν. Ιγκβαρτσεν)



Premier League

Οι συμπαίκτες του Κέιν δεν θα μπορούσαν να χαλάσουν τη γιορτή που «στήθηκε» προς το πρόσωπό του για το ρεκόρ των γκολ με τη φανέλα των Spurs.

Η Τότεναμ επικράτησε 2-0 της Γουέστ Χαμ, μπήκε στην τετράδα (στο +1 από τη Νιουκάστλ, αλλά με ματς περισσότερο) και άφησε τα «Σφυριά» κάτω από την επικίνδυνη ζώνη. Κακό το α' μέρος, ελάχιστες φάσεις, με την Τότεναμ να έχει το πάνω χέρι, αλλά όχι και τρόπο να σκοράρει.

Δείτε ΕΔΩ τα γκολ 

Ωστόσο, στην επανάληψη, η ομάδα του Κόντε είχε ουσία και πήρε αυτό που ήθελε. Το σκορ άνοιξε ο Έμερσον με το τρίτο του γκολ στην Premier League. Στο 72' ήρθε και το δεύτερο γκολ. Ο Κέιν μοίρασε στον Σον και αυτός διαμόρφωσε με ιδανικό πλασέ το 2-0.


Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ μπορεί να άργησε περίπου 20 λεπτά να μπει στο ματς με τη Λέστερ, στο «Ολντ Τράφορντ», όμως δεν το πλήρωσε και πήρε «back to back» νίκη, καθώς επικράτησε με 3-0.

Δείτε ΕΔΩ το 1-0 

Δείτε ΕΔΩ το 2-0 

Δείτε ΕΔΩ το 3-0 

MVP ο «καυτός» Μάρκους Ράσφορντ, ο οποίος σκόραρε δις, μαέστρος ο Μπρούνο Φερνάντες με δυο ασίστ, μπήκε αλλαγή και διααμόρφωσε το τελικό σκορ ο Σάντσο. Οι Κόκκινοι Διάβολοι μείωσαν τη διαφορά τους από την πρωτοπόρο Άρσεναλ στους πέντε βαθμούς, έχοντας ένα ματς περισσότερο και στο τρίποντο από την δεύτερη Μάντσεστερ Σίτι, σε ίδιο αριθμό παιχνιδιών.

Οι φιλοξενούμενοι είχαν την πρώτη τους μεγάλη ευκαιρία στο 8' όταν ο Μπαρνς βγήκε τετ α τετ με τον Ντε Χέα αλλά ο Ισπανός τον νίκησε. Στο 15' ο Φρεντ έδιωξε με προβολή σε κόρνερ πριν η μπάλα φτάσει στον Μάντισον στο δεύτερο δοκάρι, στο 17' ο Ιχεανάτσο έφυγε στην πλάτη της άμυνας, πάτησε περιοχή, ταλαιπώρησε τον Λίντελοφ, έκανε σέντρα - σουτ, δεν κατάφερε να βρει την μπάλα ο Μπαρνς στο δεύτερο δοκάρι και στο 20' ο Ντε Χέα με νέα μεγάλη επέμβαση έβγαλ την κεφαλιά - ψαράκι του Ιχεανάτσο.

Η ομάδα του Έρικ Τεν Χαγκ προηγήθηκε στο 24' όταν ο Μπρούνο έβγαλε εξαιρετική μπαλιά στον χώρο, ο Ράσφορντ έφυγε στην πλάτη της άμυνας, βγήκε τετ α τετ και πλάσαρε για το 1-0. Στο 37' οι Κόκκινοι Διάβολοι έφτασαν κοντά στο δεύτερο γκολ, όταν ο Μπρούνο έκανε γύρισμα ακριβείας, ο Νταλότ έβαλε την προβολή αλλά αστόχησε.

Η Γιουνάιτεντ μπήκαν δυνατά στο δεύτερο μέρος και είχε δοκάρι στο 48'. Ο Σο εκτέλεσε φάουλ, κεφαλιά του Λισάντρο Μαρτίνες, η μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι της Λέστερ. Στο 50' ο Ράσφορντ έκανε ατομική ενέργεια, πάτησε περιοχή, πλάσαρε, αλλά τον νίκησε ο Γουόρντ. Ο Άγγλος επιθετικός βρήκε το δεύτερο προσωπικό του γκολ στο 56' όταν ο Φρεντ τον βρήκε με κάθετη πάσα, ο Ράσφορντ έφυγε στην πλάτη της άμυνας, βγήκε τετ α τετ και πλάσαρε εύστοχα. Το γκολ του ακυρώθηκε σε πρώτο χρόνο για οφσάιντ, όμως μετά από παρέμβαση του VAR μέτρησε κανονικά. Ο σταρ της Γιουνάιτεντ έχει σκοράρει στην τρέχουσα αγωνιστική περίοδο 25 γκολ, περισσότερα από οποιαδήποτε άλλη σεζόν της καριέρας του και έχει βρει δίχτυα 16 φορές σε 17 εμφανίσεις του μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ.

Οι γηπεδούχοι βρήκαν κι άλλο γκολ τρία λεπτά αφού μέτρησε το δεύτερο του Ράσφορντ, Στο 61' ο Σάντσο έκανε το 1-2 με τον Φερνάντες και με σουτ από κοντά έκανε το 3-0 για τους Κόκκινους Διαβόλους, το οποίο έμεινε μέχρι το φινάλε.

Τα αποτελέσματα της 24ης αγωνιστικής της Premier League

Άστον Βίλα-Άρσεναλ: 2-4 (5′ Γουότκινς, 31′ Κουτίνιο-16′ Σάκα, 61′ Ζιντσένκο, 90’+3 αυτ. Μαρτίνες, 90’+8 Μαρτινέλι)

Μπρέντφορντ-Κρίσταλ Πάλας: 1-1 (90’+ Γιάνελτ-69′ Εζε)

Μπράιτον-Φούλαμ: 0-1 (88′ Σόλομον)

Τσέλσι-Σαουθάμπτον: 0-1 (45′ Γουόρντ-Πράους)

Έβερτον-Λιντς: 1-0 (64′ Κόλμαν)

Νότιγχαμ Φόρεστ-Μάντσεστερ Σίτι: 1-1 (84′ Γουντ-41′ Σίλβα)

Γουλβς-Μπόρνμουθ: 0-1 (49′ Ταβερνιέ)

Νιούκαστλ-Λίβερπουλ: 0-2 (10΄ Νούνιες, 17΄ Χάκπο)

Μάντσεστερ Γ.-Λέστερ: 3-0 (25′, 56′ Ράσφορντ, 61′ Σάντσο)

Τότεναμ-Γουέστ Χαμ: 2-0 (56′ Εμερσον, 72′ Σον)


Serie A

«Δεν περιμένω κάτι ιδιαίτερο» ήταν η μάλλον... άκομψη απάντηση του Ζοσέ Μουρίνιο όταν ρωτήθηκε για το ντεμπούτο του Σολμπάκεν στην αρχική ενδεκάδα της Ρόμα. Και ο Νορβηγός επιθετικός φρόντισε να τον «εκθέσει» πανηγυρικά! Με τον ίδιο να σημειώνει το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης, οι Ρωμαίοι λύγισαν με 1-0 τη Βερόνα και επέστρεψαν στα θετικά αποτελέσματα για να ανέβουν στην τρίτη θέση σε ισοβαθμία με τη Μίλαν.

Το σύνολο του Μουρίνιο πάντως... άργησε να πάρει μπρος, αλλά στην πρώτη του ουσιαστική ευκαιρία κατάφερε να ανοίξει το σκορ! Στο 45΄ο Σπινατσόλα βρήκε τον Σολμπάκεν με έξύπνη πάσα μέσα στην περιοχή και ο τελευταίος έπιασε φοβερό τελείωμα για να ανοίξει λογαριασμό με τη φανέλα της Ρόμα. Δευτερόλεπτα αργότερα μάλιστα ο Ελ Σαράουι θα μπορούσε να είχε γράψει το 2-0 για τους γηπεδούχους, αλλά ο Μοντίπο κράτησε ζωντανή τη Βερόνα με εξαιρετική επέμβαση.

Όπως ακριβώς έπραξε και στη φάση του 89΄όταν έδειξε εντυπωσιακά αντανακλαστικά στην καρφωτή κεφαλιά του Μπελότι, αποτρέποντας το 2-0. Ο κίπερ των φιλοξενούμενων ωστόσο δεν αρκούσε για να αποφύγουν την ήττα, με τη Ρόμα τελικά να παίρνει τη νίκη με 1-0 και να παραμένει σε τροχιά Champions League.




Η Γιουβέντους πήρε τη νίκη στην έδρα της Σπέτσια με 2-0, στο πλαίσιο της 23ης αγωνιστικής της Serie A, και συνεχίζει τη δύσκολη προσπάθεια για να προλάβει το «τρένο» της συμμετοχής στα ευρωπαϊκά κύπελλα την επόμενη σεζόν. Η ομάδα του Τορίνο πήρε τους τρεις βαθμούς με τα γκολ των Κέαν (32') και Ντι Μαρία (66').



Στο μεταξύ, ο Τσίρο Ιμόμπιλε πήρε ξανά το όπλο του...

Μετά από εβδομάδες βρήκε ξανά δίχτυα στο ματς του Europa League κόντρα στην Κλουζ την Πέμπτη και σήμερα ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής στη νίκη της Λάτσιο μέσα στην έδρα της Σαλερνιτάνα με 2-0.



Ο αρχηγός της ομάδας της Ρώμης πέτυχε και τα δύο γκολ και οδήγησε την ομάδα του στη νίκη, ενώ την ίδια ώρα η Εμπολι πήρε το βαθμό της ισοπαλίας στη Φλωρεντία, με το 1-1 κόντρα στη Φιορεντίνα.



Νωρίτερα, η Αταλάντα είδε ν' απομακρύνεται ο μεγάλος στόχος της συμμετοχής στο Champions League της νέας σεζόν, καθώς ηττήθηκε στο Μπέργκαμο από τη Λέτσε με 2-1. Οι γηπεδούχοι ήταν «φλύαροι» στην επίθεση και η Λέτσε κατάφερε να φθάσει στη μεγάλη νίκη με τα τέρματα των Κισέι(4') και Μπλιν (74'), εξασφαλίζοντας ουσιαστικά την παραμονή της στην κατηγορία, ενώ οι «μπεργκαμάσκι» απλά κατάφεραν να μειώσουν στο 89ο λεπτό με τον Χόιλουντ.



Αναλυτικά τα αποτελέσματα και η βαθμολογία της 23ης αγωνιστικής στη Serie A:

Σασουόλο-Νάπολι 0-2

Σαμπντόρια-Μπολόνια 1-2

Μόντσα-Μίλαν 0-1

Ίντερ-Ουντινέζε 3-1

Αταλάντα-Λέτσε 1-2

Φιορεντίνα-Έμπολι 1-1

Σαλερνιτάνα-Λάτσιο 0-2

Σπέτσια-Γιουβέντους 0-2

Ρόμα-Βερόνα 1-0

Τορίνο-Κρεμονέζε 20/02



Ειδήσεις σήμερα

Κόντρα Πολάκη - Κουμουνδούρου: Ρίχνει τους τόνους ο Πολάκης για το ψηφοδέλτιο στην Κρήτη - Το παρασκήνιο

Ο Γκιννής 2ος στο παγκόσμιο πρωτάθλημα αλπικού σκι! - Δείτε βίντεο

Μωυσής Ελισάφ: Πλήθος κόσμου στην κηδεία του δημάρχου Ιωαννιτών - Η τελευταία στάση έξω από το δημαρχείο Ιωαννίνων
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr