Η Παρί Σεν Ζερμέν θα καταθέσει προσφορά για την αγορά του «Σταντ ντε Φρανς»

Η Παρί Σεν Ζερμέν θα καταθέσει προσφορά για την αγορά του «Σταντ ντε Φρανς»

Η αξία του γηπέδου που ανήκει στο γαλλικό κράτος ξεπερνάει τα 600 εκατ. ευρώ

3925272
Η Παρί Σεν Ζερμέν θα καταθέσει πρόταση για την αγορά του «Σταντ ντε Φρανς», το οποίο η γαλλική κυβέρνηση προτίθεται να πουλήσει το καλοκαίρι του 2025. Αυτό αναφέρουν πηγές από το εσωτερικό των πρωταθλητών Γαλλίας, επιβεβαιώνοντας σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας "Equipe".



Το «Σταντ ντε Φρανς» κοστολογείται στα 647 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με αποτίμηση του 2021. Την περασμένη Τρίτη (7/3), η γαλλική κυβέρνηση δημοσίευσε δύο προσκλήσεις ενδιαφέροντος, μία για πώληση του σταδίου και μία για εκ νέου παραχώρησή του. Οι προσφορές πρέπει να έχουν κατατεθεί ως τις 27 Απριλίου και αναμένεται να εξεταστούν το 2024, ώστε το καλοκαίρι του 2025 να ολοκληρωθεί η διαδικασία, είτε αυτή αφορά την οριστική πώληση του γηπέδου είτε την ενοικίασή του.

Κλείσιμο
Ο πρόεδρος της Παρί Σεν Ζερμέν, Νασέρ Αλ-Κελαϊφί, είχε ξεκινήσει διαπραγματεύσεις για την αγορά της ιστορικής έδρας της ομάδας, του «Παρκ ντε Πρενς», το οποίο ανήκει στο Δήμο του Παρισιού. Ομως, το περασμένο φθινόπωρο εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για την πορεία των συζητήσεων και τον Ιανουάριο η δήμαρχος της γαλλικής πρωτεύουσας, Αν Ινταλγκό, δήλωσε ότι «το στάδιο δεν πωλείται».

Ο σύλλογος επιθυμεί να αποκτήσει την κυριότητα της ιστορικής έδρας του και να προχωρήσει σε εκσυγχρονισμό και αύξηση της χωρητικότητάς του, με ένα πλάνο που κοστολογείται περίπου στα 500 εκατ. ευρώ, όμως από τη στιγμή που οι διαπραγματεύσεις με το Δήμο έχουν «παγώσει», αποφάσισε να στραφεί σε άλλες λύσεις.

To γήπεδο έχει φιλοξενήσει μεταξύ άλλων τον τελικό του Μουντιάλ 1998, τον τελικό του Euro 2016 και εκεί θα διεξαχθούν παιχνίδια για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024. 

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ 

Ειδήσεις σήμερα:

Θρίλερ με νεκρό βρέφος στη Λάρισα - Στη ΜΕΘ η μάνα του, ισχυρίζεται ότι δεν ήξερε ότι ήταν έγκυος

«Διόρθωσαν» με μπλάνκο την ώρα αναχώρησης των δύο σταθμαρχών το μοιραίο βράδυ!

Νέο Ψυχικό: Πατέρας κλείδωσε το 7χρονο παιδί του στο σπίτι και εξαφανίστηκε
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης