Λευτέρης Πετρούνιας: Στις 15:10 ο τελικός για να γράψει ιστορία στους κρίκους

Στις 15:10 ο Λευτέρης Πετρούνιας αγωνίζεται στον τελικό των κρίκων του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος και θέλει να γίνει ο πρώτος στην ιστορία με 7 χρυσά στο ίδιο όργανο

Για να γράψεις ιστορία πρέπει να υπερκεράσεις μεγάλα εμπόδια και ο Λευτέρης Πετρούνιας σήμερα (15/4) έχει το δυσκολότερο στην Αττάλεια.

Ο «άρχοντας των κρίκων» το μεσημέρι (15:10) ρίχνεται στον τελικό του οργάνου του στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, με στόχο την κατάκτηση του 7ου χρυσού στην διοργάνωση, που θα τον κάνει τον αθλητή με τα περισσότερα χρυσά σε ένα όργανο, σε Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

Κατόρθωμα γιγαντιαίων διαστάσεων αν το πετύχει, καθώς πέρα από το άγχος του ρεκόρ, έχει και την δυσκολότερη αποστολή της καριέρας του στον θεσμό.

Ο Λευτέρης Πετρούνιας προκρίθηκε στον τελικό με την τέταρτη επίδοση καθώς έκανε ορισμένα λάθη στο πρόγραμμά του και ο Τούρκος (Αιγυπτιακής καταγωγής) Αντέμ Ασίλ που θα αγωνιστεί μπροστά στο κοινό του, δείχνει πιο έτοιμος από ποτέ για να αμφισβητήσει τα πρωτεία του Ελληνα πρωταθλητή.



Τελικός και για Μεσίρη

Ο Πετρούνιας δεν θα είναι ο μόνος που θα αγωνιστεί σήμερα σε τελικό καθώς έχουμε και την συμμετοχή της 15χρονης Αθανασίας Μεσίρη στον τελικό του άλματος. Ηταν 6η στον προκριματικό και έγινε η πρώτη Ελληνίδα μετά από οκτώ χρόνια που θα αγωνιστεί σε τελικό, στην πρώτη της μάλιστα συμμετοχή στην διοργάνωση.

Αντίπαλοί της στον τελικό του άλματος γυναικών θα είναι, κατά σειρά πρόκρισης, η Γαλλίδα Κολίν Ντεβιγιάρ (13,866 β.), η Βελγίδα Λίσα Φέλεν (13,616 β.), η Ιταλίδα Άζια Ντ’Αμάτο (13,416 β.), η Δανή Καμίλ Ράσμουσεν (13,366 β.), η Ρουμάνα Σαμπρίνα Μανέκα-Βοϊνέα (13,016 β.) και οι Τουρκάλες Μπιλγκέ Ταρχάν (12,766 β.) και Τζερέν Μπινέρ (12,749 β.).

Πηγή: gazzetta.gr

Ειδήσεις σήμερα: 

Τρομακτικό βίντεο: Καρχαρίας 100 κιλών δάγκωσε κολυμβήτρια στις Μαλδίβες

Θεώρησα ότι ο σκύλος είχε φύγει, ισχυρίζεται η 63χρονη Ρωσίδα που τον πάτησε στο Ηράκλειο

Δείτε βίντεο: «Σεισμός» στην πρώτη Ανάσταση στη Χίο με τον ιερέα που έχει γίνει viral για το σάλτο του
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr