Γκουαρδιόλα: «Ο Χάαλαντ έχει την ίδια δίψα για γκολ που έχει ο Μέσι»

Ο Πεπ Γκουαρδιόλα πιστεύει ότι ο Χάαλαντ έχει μια δίψα για γκολ σαν αυτή του Λιονέλ Μέσι, αν και χαρακτήρισε τον Αργεντινό τον πιο ολοκληρωμένο παίκτη που έχει δει ποτέ

Το πέναλτι του Έρλινγκ Χάαλαντ στη νίκη της Σίτι με 2-1 επί της Φούλαμ έφερε τον Νορβηγό striker στα 50 γκολ για τη σεζόν, εκ των οποίων τα 34 στην Premier League, ισοφαρίζοντας το ρεκόρ της διοργάνωσης που είχαν οι Άντι Κόουλ και Άλαν Σίρερ. Ο Λιονέλ Μέσι σημείωσε 50 ή περισσότερα γκολ σε σύλλογο έξι φορές σε εννέα σεζόν μεταξύ 2010-19. Ο προπονητής της Σίτι Πεπ Γκουαρδιόλα και τεχνικός του Λίο στην Μπαρτσελόνα όταν ο Αργεντινός σκόραρε 73 φορές την περίοδο 2011-12, ρωτήθηκε αν η επιθυμία του Χάαλαντ να σκοράρει είναι στο ίδιο επίπεδο.

«Όσον αφορά τα γκολ και τη νοοτροπία, ναι», είπε. «Αλλά ο Μέσι το έκανε κάθε σεζόν τις τελευταίες 10-15. Ο Έρλινγκ από τότε που ξεκίνησε στη Σάλτσμπουργκ έχει φτάσει στο ίδιο επίπεδο όσον αφορά το σκοράρισμα, Σχεδόν σε κάθε παιχνίδι πετυχαίνει ένα γκολ. Αλλά ο Μέσι είναι ο πιο ολοκληρωμένος παίκτης που έχω δει από άποψη όρασης, ντρίμπλας, πάσας, ανταγωνιστικότητας, σε πολλά πράγματα που είναι δύσκολα. Ας ελπίσουμε ότι ο Έρλινγκ μπορεί να είναι τόσο κοντά [στον] Λέο - αυτό θα είναι σπουδαίο για εμάς και τον ίδιο».

Η Σίτι έχει έξι αγώνες πρωταθλήματος να δώσει, ο πρώτος από τους οποίους με τη Γουέστ Χαμ στο Etihad Stadium την Τετάρτη. Ο Καταλανός κόουτς ρωτήθηκε ποια είναι η προτεραιότητά του όταν δίνει οδηγίες στους παίκτες του κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας. «Ο κύριος ρόλος μου νομίζω είναι να τους πω ότι αν είστε κουρασμένοι, κάνετε λάθος. Δεν είστε κουρασμένοι. Όταν κερδίζεις παιχνίδια, το ένιωσα ως παίκτης - και στην Μπαρτσελόνα και την Μπάγερν Μονάχου ως προπονητής που ονειρεύεται "την κατάκτηση του τίτλου" - [οι παίκτες] νιώθουν το ίδιο. Τώρα είναι θέμα ύπνου και ύπνου και ύπνου. Να τρώτε πολύ και να πίνετε - νερό, όχι άλλο είδος ποτού. Νερό, νερό, νερό, νερό. Πάρτε πολλούς υπνάκους μετά το μεσημέρι, καλύτερη αναγέννηση και χρησιμοποιήστε όλη σας την ενέργεια τη στιγμή του παιχνιδιού»

ΠΗΓΗ: https://www.gazzetta.gr


Ειδήσεις σήμερα:

Ποια κόμματα «κόπηκαν» από τον Άρειο Πάγο και ποια θα συμμετέχουν στις βουλευτικές εκλογές

Τρομακτικό βίντεο: Επιβάτης αεροσκάφους κατέγραψε τη στιγμή της συντριβής του σε δρόμο του Παναμά

Πού αναμένονται σήμερα καταιγίδες - Πότε θα βελτιωθεί ο καιρός
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr