Κώστας Σλούκας ο «Τουρκοφάγος» - Δείτε βίντεο με τα μεγάλα buzzer beater του ερυθρόλευκου αρχηγού

Ο Κώστας Σλούκας με τρίποντο σε νεκρό χρόνο χάρισε τη νίκη στον Ολυμπιακό κόντρα στη Φενέρ στο Game 3 των play off της Euroleague, συνεχίοζοντας την παράδοση κόντρα στις τουρκικές ομάδες

Με τη μπάλα να καίει, το γήπεδο να μοιάζει με ηφαίστειο έτοιμο να εκραγεί ο Κώστας Σλούκας έδειξε... ολύμπια(κη) ψυχραιμία και με το buzzer beater τρίποντο χάρισε στον Ολυμπιακό τη νίκη με 72-71 μέσα στην Πόλη δίνοντας του ξανά και το προβάδισμα στη σειρά των αγώνων των play off της Euroleague με τη Φενέρ.

Από εκείνη τη στιγμή τα social media έχουν πάρει φωτιά, όλη η μπασκετική κοινωνία αποθέωνει τον αρχηγό των ερυθρόλευκων, αλλά η αλήθεια είναι ότι αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που το έκανε.

Στην τεράστια καριέρα του ο Θεσσαλονικιός άσσος έχει πάρει πολλά μεγάλα σουτ, ωστόσο έχει χτίσει τη δική του παράδοση κόντρα στις ομάδες της Τουρκίας καθώς για 4η φορά ήταν αυτός που είχε τον τελευταίο λόγο και υπέγραψε τη νίκη του Ολυμπιακού.

Η αρχή έγινε το μακρινό 2012 (26 Ιανουαρίου) όταν για τη 2η αγωνιστική του Τοπ16 ο Ολυμπιακός αντιμετώπισε εκτός έδρας τη Γαλατάσαραϊ.

Οι ερυθρόλευκοι ηττήθηκαν στην παράταση με 78-77 αλλά για να οδηγήσουν το ματς στο έξτρα πεντάλεπτο χρειάστηκε το μαγικό τρίποντο του Σλούκα από το... σπίτι του.




Λίγο αργότερα ο Σλούκας βρέθηκε στην Τουρκία για λογαριασμό της Φενέρ πριν επιστρέψει στο λιμάνι του για να πληγώσει για πρώτη φορά την πρώην ομάδα του.

Στις 28/10/2021 ο Ολυμπιακός υποδέχθηκε τη Φενέρ για την 7η αγωνιστική της Euroleague και το φινάλε (που βρήκε τον Ολυμπιακό νικητή με 67-65) είχε τη σφραγίδα του Σλούκα



Επόμενο θύμα του ερυθρόλευκου αρχηγού η Εφές. Λίγο πριν οι δύο ομάδες βρεθούν αντιμέτωπες στον δραματικό ημιτελικό του Final 4 στο Βελιγράδι, ο Ολυμπιακός υποδέχθηκε στις 10 Φεβρουαρίου 2022 την Εφές για την 22η αγωνιστική... Οι Τούρκοι ήταν στο +1 δευτερόλεπτα πριν το φινάλε, όταν ο Σλούκας χτύπησε και πάλι.




Για να φτάσουμε στη χθεσινή ημέρα όπου ο Σλούκας «έκλεισε» το παλιό του σπίτι ευστοχώντας σε νεκρό χρόνο με τον αντίπαλο του να είναι... κρεμασμένος πάνω του.







Ειδήσεις σήμερα:

«Αυτοί μας επιτέθηκαν πρώτοι με το κράνος» υποστήριξε ο τέταρτος κατηγορούμενος για τη δολοφονία του Άλκη

57 νεκροί και 61 διασωληνωμένοι από κορωνοϊό την τελευταία εβδομάδα - Εντοπίστηκε και η νέα παραλλαγή «Αρκτούρος»

Συνελήφθη ο 15χρονος που εκμεταλλεύτηκε την Τεχνητή Νοημοσύνη για να «γδύσει» δύο 12χρονες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr