Stoiximan Super League, Λαμία - Λεβαδειακός 1-1: Υποβιβάστηκαν οι Βοιωτοί

Το γκολ του Τόσιτς στο 93' στο «Αθανάσιος Διάκος»... έστειλε τον Λεβαδειακό στη Superleague 2 και έδωσε ελπίδα παραμονής στη Λαμία (1-1) αρκεί να μην χάσει την τελευταία αγωνιστική στη Νίκαια από τον Ιωνικό 

Το παρθενικό γκολ του Τόσιτς ήταν και... μοιραίο για τον Λεβαδειακό, καθώς χάρισε στο 90+3' την ισοπαλία στη Λαμία (1-1). Έτσι οι Βοιωτοί αποχαιρέτησαν τη μεγάλη κατηγορία και η ομάδα της Φθιώτιδας θα πάει στη Νίκαια για δύο αποτελέσματα.

Έτσι έπαιξαν
Η Λαμία ξεκίνησε ο Κοσέλεφ στα καρέ, με τους Σιμόν, Παπαδόπουλος, Τζανετόπουλος και Αμπάντα στην τετράδα της άμυνας. Ο Τζανδάρης με τον Στάνκο ήταν στη μεσαία γραμμή με τον Σλίβκα μπροστά τους και τους Μαρτίνεθ με τον Νούνιες στα άκρα της επίθεσης. Τέλος ο Μεντίνα έπαιξε στην κορυφή της επίθεσης.



Για τον Λεβαδειακό από την άλλη, ο Γκροφ ήταν κάτω από τα δοκάρια, στην τετράδα της άμυνας βρέθηκαν οι Παναγιώτου, Παζ, Λιάγκας και Τσάπρας ενώ στη μεσαία γραμμή ήταν ο Μεχία με τον Χάμοντ και τον Νίκο. Ο Βράκας με τον Γιάννιωτα αγωνίστηκαν ως εξτρέμ με τον Γερεμέγιεφ στην κορυφή της επίθεσης.

Αυτό που δεν έκανε ο Μεδίνα, το έκανε ο Νίκας
Οι γηπεδούχοι μπήκαν καλύτερα στο παιχνίδι και προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν τη δυναμική του κόσμου αλλά και το μουδιασμένο ξεκίνημα του αντίπαλου. Ο Λεβαδειακός από την άλλη κατάφερε να μην απειληθεί ιδιαίτερα και ισορρόπησε γρήγορα το παιχνίδι. Εκτός από κάποια σουτ που δεν είχαν απειλήσει ιδιαίτερα τους πορτιέρε, η Λαμία είχε την πρώτη μεγάλη φάση.

Στο 28ο λεπτό, ο Νούνιες έκλεψε την μπάλα από τον Τσάπρα, ο Μαρτίνεθ έδωσε ξανά στον Κοσταρικανό που βρέθηκε μόνος του μέσα στην περιοχή αλλά ο Γκροφ απέκρουσε εντυπωσιακά το πλασέ του, στερώντας του το 1-0. Βέβαια, ο έμπειρος τερματοφύλακας δεν ήταν μόνο εκεί σωτήριος για τους φιλοξενούμενους.

Στο 40ο λεπτό, ο Μεδίνα έκανε μία εντυπωσιακή κίνηση, έφυγε στην αντεπίθεση μόνος του αλλά ο Παζ τον ανέτρεψε στην περιοχή, με τον διαιτητή να δείχνει την άσπρη βούλα. Ο 30χρονος φορ ανέλαβε την εκτέλεση αλλά ο Ούγγρος πορτιέρε εξουδετέρωσε και αυτή την προσπάθεια, διατηρώντας το μηδέν.

Τελικά, αυτό που δεν έκανε ο έμπειρος επιθετικός, το έκανε ο Γιώργος Νίκας. Συγκεκριμενα στο 45', ο Γιαννιώτας πάτησε περιοχή και ανατράπηκε από τον Τζανδάρη, με τον ρέφερι να δείχνει εκ νέου την άσπρη βούλα αλλά στην απέναντι περιοχή. Ο Νίκας ανέλαβε την εκτέλεση και νίκησε τον Κοσέλεφ για το 0-1, το οποίο ήταν και το τελικό σκορ του πρώτου ημιχρόνου.

Ο Τόσιτς τη... λύτρωσε!
Αν και η Λαμία μπήκε και στο δεύτερο μέρος δυναμικά, έχοντας μία καλή φάση με τον Μαρτίνεθ, ο οποίος στο 55' πήρε την μπάλα στην περιοχή αλλά το πλασέ του σταμάτησε στον Γκροφ, στη συνέχεια απλώς πίεζε. Ο Ούγγρος πορτιέρε δεν είχε δεχθεί κάποια μεγάλη φάση, με τους φιλοξενούμενους να διατηρούν το υπέρ τους σκορ.


Μάλιστα είχαν και τεράστια ευκαιρία να... κλειδώσουν το διπλό όταν ο Σακό βρήκε χώρο έξω από την περιοχή, έκανε ένα δυνατό σουτ με το αριστερό αλλά η μπάλα σταμάτησε στο κάθετο δοκάρι του Κοσέλεφ. Μέχρι τα τελευταία λεπτά, ο Λεβαδειακός έδειχνε έτοιμος να φύγει με ένα μεγάλο διπλό από το γήπεδο αλλά η Λαμία βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα.

Στο 90+3', ο Τσούκαλος έκανε το γύρισμα και ο Τόσιτς έκανε το πλασέ και νίκησε τον Γκροφ με τη βοήθεια του Λιάγκα, κάνοντας το 1-1. Το ροντέο συνεχίστηκε μέχρι και το τελευταίο σφύριγμα, στο οποίοι σφραγίστηκε ο υποβιβασμός του Λεβαδειακού στη δεύτερη κατηγορία. Από την άλλη, η Λαμία κρατάει την τύχη της στα χέρια της στην τελευταία αγωνιστική κόντρα στον Ιωνικό, καθώς θέλουν νίκη ή ισοπαλία για την παραμονή.

Λαμία (Βόκολος): Κοσέλεφ, Σιμόν, Τζανετόπουλος, Κ. Παπαδόπουλος, Αμπάντα, Τζανδάρης (Τσούκαλος 62'), Νούνιες (Τσιλούλης 55'), Μαρτίνεθ (Τόσιτς 69'), Μεδίνα (Μανούσος 69'), Στάνκο, Σλίβκα.

Λεβαδειακός (Πετράκης): Γκροφ, Τσάπρας, Λιάγκας, Παναγιώτου, Πας, Χάμοντ, Μεχία (Συμελίδης 90+2'), Νίκας, Βρακάς, Γιαννιώτας (Ντεντάκης 90+2'), Γερεμέγεφ (Σακό 46', Μπελμόντ 82').


Ειδήσεις σήμερα:

Στέψη βασιλιά Καρόλου: Με τη βασιλική οικογένεια στο μπαλκόνι του Μπάκιγχαμ έπεσε η αυλαία της λαμπερής τελετής

Τρίκαλα: Θρήνος για την 15χρονη που έφυγε από καρδιακή ανακοπή - «Της κάναμε ΚΑΡΠΑ, της βάλαμε βηματοδότη»

Super League 1: Αναβάλλεται η αυριανή αγωνιστική των πλέι οφ μετά το αίτημα Παναθηναϊκού
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr