Champions League: Απόψε το ντέρμπι του Μιλάνου με στόχο το πρώτο βήμα προς την Κωνσταντινούπολη

Champions League: Απόψε το ντέρμπι του Μιλάνου με στόχο το πρώτο βήμα προς την Κωνσταντινούπολη

Μίλαν εναντίον Ίντερ στο ντέρμπι μιας πόλης στα ημιτελικά του Champions League  - Η παράδοση και τα ερωτήματα

milan-inter-champions-league
Η τρέχουσα σεζόν του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου μέχρι στιγμής ανήκει στους Ιταλούς. Μετά από οκτώ χρόνια η Serie A έχει εκπρόσωπο στα ημιτελικά όλων των ευρωπαϊκών διοργανώσεων με τη μόνη διαφορά πως πλέον είναι τρεις και όχι δύο. Στο Europa League έχουν προκριθεί η Γιουβέντους και η Ρόμα, η Φιορεντίνα συνεχίζει στο Conference League, ενώ στο Champions League έχει «κλειδώσει» η ιταλική παρουσία στον τελικό της Κωνσταντινούπολης, καθώς Μίλαν και Ίντερ θα μονομαχήσουν μεταξύ τους στους «4».

Απόψε (10/5, 22:00 - Cosmote Sports 1 HD) οι δυο γίγαντες του Μιλάνου θα δώσουν το πρώτο μισό της «μάχης» τους με τους Ροσονέρι να είναι οι τυπικά γηπεδούχοι. Η Μίλαν στα προημιτελικά απέκλεισε την πρωταθλήτρια Ιταλίας Νάπολι, ενώ η Ίντερ άφησε εκτός την Μπενφίκα του Οδυσσέα Βλαχοδήμου. Θυμίζουμε πως η ομάδα που θα προκριθεί θα αντιμετωπίσει στις 10 Ιουνίου στο «Ataturk Stadium» την νικήτρια του Μάντσεστερ Σίτι - Ρεάλ Μαδρίτης.

Η παράδοση των Derby della Madonnina

Η Ίντερ και η Μίλαν θα αναμετρηθούν για τρίτη χρονιά σε νοκ άουτ ευρωπαϊκής διοργάνωσης και όλες είναι για το Champions League, με τους Ροσονέρι να έχουν κάνει το 2/2. Τη σεζόν 2002/03 είχαν αποκλείσει τους Νερατζούρι στα ημιτελικά (1-1 και 0-0) και εν συνεχεία πήραν το τρόπαιο στον «εμφύλιο» με τη Γιουβέντους. Το 2005 η Μίλαν είχε... συντρίψει την συμπολίτισσα της στα προημιτελικά, κάνοντας δύο νίκες (0-3 και 2-0). Και μετά την πιο πρόσφατη συνάντηση τους στο Champions League οι Ροσονέρι είχαν φτάσει στον τελικό, όμως ηττήθηκαν από την Λίβερπουλ στην Κωνσταντινούπολη, στην επική ανατροπή από 3-0.

Συνολικά έχουν διεξαχθεί από το 1909 μέχρι σήμερα 235 Derby della Madonnina με την Ίντερ να έχει 87 νίκες, η Μίλαν 79, ενώ 69 παιχνίδια έχουν ολοκληρωθεί χωρίς νικητή. Την τρέχουσα σεζόν οι δυο ομάδες έχουν από μια νίκη στη Serie A (Μίλαν 3-2, Ίντερ 1-0), ενώ οι κυπελλούχοι Νερατζούρι είχαν νικήσει τους πρωταθλητές Ροσονέρι στο Super Cup με 3-0.

Το ερωτηματικό Λεάο

Κλείσιμο
Ο Στέφανο Πιόλι έχει έναν πολύ σοβαρό αγωνιστικό «πονοκέφαλο», ο οποίος ακούει στο όνομα Ραφαέλ Λεάο. Ο Πορτογάλος εξτρέμ τραυματίστηκε στον προσαγωγό στο παιχνίδι της Μίλαν με τη Λάτσιο για τη Serie A και η συμμετοχή του θα κριθεί τις αμέσως επόμενες ώρες. Ο 23χρονος winger είναι ο πιο επικίνδυνος ποδοσφαιριστής των Ροσονέρι και ο πιο φορμαρισμένος τους το τελευταίο διάστημα.

«Σήμερα ο Λεάο προπονήθηκε, αύριο θα αποφασίσω τι θα κάνω. Θα πάω για ύπνο ήσυχα απόψε, ούτως ή άλλως το πρωί ο Ράφα και ο γιατρός θα μου πουν για την κατάστασή του. Αν είναι καλά θα κληθεί, αλλιώς όχι. Αν το τεστ είναι καθαρό, μπορεί να παίξει. Εάν δεν είναι καθαρό, δεν μπορεί να παίξει. Θα προτιμούσα να το κάνω σήμερα, αλλά δεν ήταν δυνατό», ανέφερε στη συνέντευξη Τύπου της Τρίτης (9/5) ο προπονητής της Μίλαν, Στέφανο Πιόλι.

«Η Μίλαν είναι μια ποιοτική ομάδα, πολύ καλά προπονημένη. Κάθε αγώνας είναι μια ιστορία από μόνος του. Ξέρουμε τα προσόντα του Λεάο, αλλά αυτό δεν θα εξαρτήσει το πλάνο αγώνα μας», σχολίασε από την πλευρά του ο Σιμόνε Ιντζάγκι. Ο τεχνικός της Ίντερ, δεν μπορεί να υπολογίζει στους γνωστούς τραυματίες, Σκρίνιαρ και Ντάλμπερτ, ενώ αμφίβολοι είναι οι Ντ' Αμπρόσιο και Γκόσενς.

Οι αριθμοί Μίλαν - Ίντερ

Αυτή θα είναι η πέμπτη φορά που η Μίλαν και η Ίντερ θα τεθούν αντιμέτωπες σε ευρωπαϊκούς αγώνες, με τη Μίλαν να είναι αήττητη στα τέσσερα προηγούμενα ματς (2 νίκες - 2 ισοπαλίες). Συναντήθηκαν τελευταία φορά σε αυτό το στάδιο του Champions League το 2002-03, με τη Μίλαν να προκρίνεται στον τελικό χάρη σε εκτός έδρας γκολ (1-1 στο σύνολο).

Η Μίλαν και η Ίντερ έχουν ήδη συναντηθεί τρεις φορές μέσα στη σεζόν 2022-23, με την Ίντερ να κερδίζει και τις δύο τελευταίες. Η Μίλαν δεν έχει χάσει τρεις φορές από την Ίντερ σε μία μόνο σεζόν από το 1994-95 (δύο στο Coppa Italia και μία στη Serie A).

Μετά τη νίκη με 3-2 στην πρώτη της αναμέτρηση με την Ίντερ αυτή τη σεζόν, η Μίλαν έχασε και δεν κατάφερε να σκοράρει στα δύο προηγούμενα παιχνίδια εναντίον της (0-3 στο ιταλικό Super Cup και 1-0 στη Serie Α). Η τελευταία φορά που δεν κατάφερε να σκοράρει σε τρεις συνεχόμενους αγώνες κόντρα στην Ίντερ ήταν μεταξύ 1979 και 1980, υπό τον Μάσιμο Τζακομίνι.

Η Μίλαν έχει χάσει μόνο έναν από τους προηγούμενους έξι ημιτελικούς της αγώνες που φιλοξένησε στο «Σαν Σίρο» στο Champions League (4 νίκες - 1 ισοπαλία), με 0-1 εναντίον της Μπαρτσελόνα στον πρώτο αγώνα της σεζόν 2005-06. Αυτό ήταν το μοναδικό γκολ που δέχτηκε η Μίλαν σε αυτά τα έξι παιχνίδια ως γηπεδούχος, έχοντας κρατήσει ανέπαφη την εστία της σε καθένα από τα άλλα πέντε.

Η Μίλαν έχει δεχτεί μόνο ένα γκολ στους τελευταίους έξι αγώνες της στο Champions League, με αυτό το μοναδικό γκολ να σημειώνεται στο 93ο λεπτό απέναντι στη Νάπολι στο πιο πρόσφατο παιχνίδι. Σε αυτά τα έξι παιχνίδια, έχουν δεχτεί 86 σουτ, 27 εκ τω οποίων προς το τέρμα με xG 6,8, παρόλο που δέχθηκαν μόνο ένα γκολ.

Η Ίντερ κράτησε ανέπαφη εστία σε έξι από τους 10 αγώνες της στο Champions League αυτή τη σεζόν, ενώ ποτέ δεν είχε πετύχει επτά σε μία μόνο σεζόν στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο/ Champions League.

Ο Ραφαέλ Λεάο έχει ολοκληρώσει 37 ντρίμπλες στο Champions League αυτή τη σεζόν, τις περισσότερες από παίκτη της Μίλαν σε μία μόνο σεζόν μετά τον Κάκα το 2004-05 (επίσης 37). O Πορτογάλος αντιπροσωπεύει το 40,2% των συνολικών ολοκληρωμένων ντριμπλών της ομάδας του στη διοργάνωση αυτή τη σεζόν (37/92).

Ο επιθετικός της Ίντερ, Λαουτάρο Μαρτίνες, έχει πετύχει επτά γκολ σε 12 εμφανίσεις στην καριέρα του απέναντι στη Μίλαν. Από το πρώτο του παιχνίδι εναντίον των Ροσονέρι τον Μάρτιο του 2019, τα επτά γκολ του Αργεντινού είναι τα περισσότερα από οποιονδήποτε παίκτη των Νερατζούρι εναντίον της Μίλαν σε όλες τις διοργανώσεις.

Ο μέσος της Μίλαν, Σάντρο Τονάλι, είναι πρώτος από όλους τους παίκτες στο Champions League αυτή τη σεζόν στην κατηγορία των πιέσεων (815), καθώς και στις πιέσεις που ασκούνται στο μεσαίο τρίτο του γηπέδου (419). Η Μίλαν είναι η ομάδα που έχει ασκήσει τις περισσότερες συνολικές πιέσεις στο μεσαίο τρίτο (2.062) στη διοργάνωση αυτή τη σεζόν.

Κανένας παίκτης δεν έχει κάνει περισσότερες ασίστ σε ανοιχτό παιχνίδι από τον Φεντερίκο Ντιμάρκο της Ίντερ (4) στο Champions League αυτή τη σεζόν. Ο τελευταίος παίκτης της Ίντερ που έδωσε περισσότερες σε μία μόνο σεζόν στη διοργάνωση ήταν ο Σαμουέλ Ετό το 2010-11 (5).

Πηγή: gazzetta.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Προσπάθησε να αυτοκτονήσει ο πατέρας που ξέχασε το βρέφος στο αυτοκίνητό του και πέθανε

Φρικτός θάνατος για 12χρονο: Τον στραγγάλισε επιστάτης που τον απήγαγε και ζήτησε λύτρα €400.000

Ο αρχηγός έδωσε εντολή να κάψουν το πτώμα του Μάριου Παπαγεωργίου - Ο ρόλος των δύο συλληφθέντων
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης