Γιάννης Αντετοκούνμπο: Τον αποθέωσε ο Μπιέλσα για την δήλωσή του περί αποτυχίας

Κεντρικό θέμα στην παρουσίαση του Μαρσέλο Μπιέσλα από την Εθνική Ουρουγουάης ήταν ο Έλληνας άσος του NBA

Μετά τον Κάρλο Αντσελότι άλλος ένας σπουδαίος προπονητής - ποδοσφαίρου αποθέωσε τον Γιάννη Αντετοκούνμπο για την δήλωση περί αποτυχίας. 

Ο Γιάννης είχε ερωτηθεί μετά τον αποκλεισμό των Μπακς από τους Miami Heat για το εάν είναι αποτυχία και είχε απαντήσει: «Ω Θεέ μου. Με ρώτησες το ίδιο και πέρυσι. Παίρνεις προαγωγή κάθε χρόνο στην δουλειά σου; Οπότε, κάθε χρονιά σου σου είναι αποτυχημένη; Κάθε χρόνο δουλεύεις προς έναν στόχο: Για να πάρεις προαγωγή, να φροντίσεις την οικογένειά σου, να φροντίσεις το σπίτι σου. Δεν είναι αποτυχία, αλλά ένα βήμα προς την επιτυχία. Δεν θέλω να το κάνω προσωπικό με σένα, μιλάω γενικά. 



Πάντα υπάρχουν βήματα. Ο Μάικλ Τζόρνταν έπαιξε 15 χρόνια και κατέκτησε 6 πρωταθλήματα. Τα άλλα 9 χρόνια απέτυχε; Αυτό μου λες; Σε ρωτάω. Γιατί με ρωτάς κάτι τέτοιο; Είναι λάθος ερώτηση.

Δεν υπάρχει αποτυχία στον αθλητισμό. Υπάρχουν καλές και κακές μέρες. Κάποιες φορές είσαι πετυχημένος, κάποιες όχι. Κάποιες φορές είναι η σειρά σου και κάποιες όχι. Αυτό είναι ο αθλητισμός. Δεν νικάς πάντα. Φέτος θα νικήσει κάποιος άλλος». 



Αυτή η δήλωση του έκανε τον γύρο του κόσμου και πριν από λίγες ώρες την επικαλέστηκε και ο Μαρσέλο Μπιέλσα. Ο έμπειρος προπονητής από την Αργεντινή παρουσιάστηκε από την Εθνική Ουρουγουάης και ρωτήθηκε από δημοσιογράφο εάν θα είναι αποτυχία εάν η ομάδα δεν πάρει το Κόπα Αμέρικα του 2024. 

«Χρησιμοποιείτε τη λέξη 'αποτυχία' ως κάποια που μπορείς να αποδώσεις σε κάποιον και να πεις 'πέτυχες' ή 'απέτυχες'. Ένας παίκτης του μπάσκετ έδωσε μία εξαίσια απάντηση σε αυτό και είναι δύσκολο να την επαναλάβω, αλλά διαχειρίζεται αυτήν την ερώτηση και απαντά σε αυτήν με έναν σπουδαίο τρόπο που εγώ δεν μπορώ. Προτείνω αυτήν την απάντηση ώστε να αξιολογήσετε τι εστί αποτυχία και τι επιτυχία» είπε ο Μπιέλσα. 




Ειδήσεις σήμερα:

Μετρό Θεσσαλονίκης: Στο δοκιμαστικό δρομολόγιο ο Μητσοτάκης - «Φύγαμε από τους μουσαμάδες»

Αποτελέσματα εκλογών 2023 - ΥΠΕΣ και Singular Logic: Στις 8:30 το βράδυ της Κυριακής η πρώτη εκτίμηση από το υπουργείο Εσωτερικών

Zodiac: Αποκαλύφθηκε η ταυτότητα του διαβόητου serial killer 5 δεκαετίες μετά τους φόνους του;


-------------

Εκλογές 2023

Που ψηφίζω: Μάθετε που ψηφίζετε βήμα-βήμα από την εφαρμογή του ΥΠ.ΕΣ.

Εκλογές 2023: Όλες οι ειδήσεις για τον προεκλογικό αγώνα των κομμάτων, τις δημοσκοπήσεις, τα αποτελέσματα των εκλογών & τα exit polls.

Οδηγός εκλογών 2023: Ό,τι πρέπει να γνωρίζετε

Αποτελέσματα εκλογών 2023: Δείτε LIVE μέσω διαδραστικού χάρτη όλα τα αποτελέσματα της επικράτειας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr