Premier League, Νότιγχαμ Φόρεστ - Άρσεναλ 1-0: Θρίαμβος και παραμονή! - Πρωταθλήτρια η Σίτι

Premier League, Νότιγχαμ Φόρεστ - Άρσεναλ 1-0: Θρίαμβος και παραμονή! - Πρωταθλήτρια η Σίτι

Η ομάδα του Βαγγέλη Μαρινάκη με γκολ του  Αβονίγι (19') κέρδισε την Άρσεναλ και εξασφάλισε την παραμονή της στην Premier League

notingham-m2
Η Νότιγχαμ Φόρεστ επικράτησε 1-0 της Άρσεναλ, παρέμεινε στην Premier League και τη σεζόν 2023-24 και παράλληλα έδωσε από σήμερα το πρωτάθλημα στη Μάντσεστερ Σίτι (9ο). 

Δείτε ΕΔΩ τις καλύτερες στιγμές και τα πανηγύρια μετά τον θρίαμβο

Δείτε ΕΔΩ το γκολ 

Η ομάδα του Βαγγέλη Μαρινάκη μια αγωνιστική πριν από το φινάλε της Premier League κέρδισε την επίδοξη πρωταθλήτρια και έγραψε ιστορία. Ο ισχυρός άνδρας της Φόρεστ και του Ολυμπιακού ήταν φυσικά στο γήπεδο, έζησε έντονα το παιχνίδι και πανηγύρισε την νίκη-παραμονής.

Κλείσιμο
marinakis_11
Η Νότιγχαμ Φόρεστ θα παραμείνει τη νέα σεζόν στην Premier League και οι παίκτες της κέρδισαν το χειροκρότημα του Βαγγέλη Μαρινάκη
marinakis_12
Ο Βαγγέλης Μαρινάκης αποθεώθηκε από τον κόσμο της ιστορικής ομάδας της Αγγλίας


Μαζί του ήταν και ο φίλος και στενός του συνεργάτης Σωκράτης Κομινάκης. Μετά το φινάλε του αγώνα το αφεντικό  της Νότιγχαμ κατέβηκε στον αγωνιστικό χώρο και συνεχάρη τον Στιβ Κούπερ και τους ποδοσφαιριστές της ομάδας. 

marinakis00
Ο Βαγγέλης Μαρινάκης πανηγύρισε τη νίκη-παραμονής με τον Σωκράτη Κομινάκη
marinakis3
Ο Βαγγέλης Μαρινάκης έζησε έντονα το παιχνίδι και χειροκρότησε στο φινάλε τους παίκτες της ομάδας του
marinakis2
Η αγκαλιά του Μαρινάκη με τον Κομινάκη μετά το σφύριγμα της λήξης






Η Φόρεστ έφτασε στους 37 βαθμούς και δεν έχει πλέον αγωνία για τον τελευταίο αγώνα κόντρα στην Κρίσταλ Πάλας.

Μαρινάκης: «Συνεχίζουμε να γράφουμε ιστορία μαζί»

Πανευτυχής μετά από τον θρίαμβο της Νότιγχαμ ο  Βαγγέλης Μαρινάκης θέλησε μέσω των social media να ευχαριστήσει τον κόσμο για την υποστήριξη και υποσχέθηκε να είναι πιο δυνατή τη νέα σεζόν η ομάδα. 

«Συνεχίζουμε να γράφουμε ιστορία μαζί! Την επόμενη σεζόν θα είμαστε πιο δυνατοί και πιο ανταγωνιστικοί. Σας ευχαριστώ όλους για την φανταστική υποστήριξη σας!» έγραψε. Η νίκη της Νότιγχαμ έη Σίτι κατέκτησε και μαθηματικά το πρωτάθλημα! Αυτό είναι το 9ο της ιστορίας της και το 5ο την τελευταία εξαετία. 

 O αγώνας 

Η Νότιγχαμ μπήκε πιο δυναμικά στον αγώνα, όμως πολύ σύντομα η Άρσεναλ πήρε τη σκυτάλη της πρωτοβουλίας και μάλιστα άγγιξε το προβάδισμα στο 11' . Όταν ο Γκαμπριέλ Ζεσούς βρέθηκε απέναντι από την εστία, όμως ο Κέιλορ Νάβας άπλωσε υποδειγματικά το κορμί του για να βγει νικητής στο τετ-α-τετ.

agvo
Ο χρυσός σκόρερ της Νότιγχαμ


Η ευκαιρία των Gunners σηματοδότησε την ανάκαμψή τους στο χορτάρι, με τους παίκτες του Αρτέτα να κυκλοφορούν με υπομονή τη μπάλα, αλλά ένα μοιραίο λάθος επέτρεψε στη Φόρεστ να ανοίξει το σκορ κόντρα στη ροή. Έπειτα από επιπόλαια πάσα του Όντεγκααρντ στον... Γκιμπς Γουάιτ, ο Άγγλος έβγαλε ταχύτατα στην κόντρα τη Νότιγχαμ και ο Αβονίγι νίκησε με τη βοήθεια της τύχης τον Ράμσντεϊλ στο τετ-α-τετ για το 1-0.

μαρινακης_2


Τα δεδομένα πλέον είχαν αλλάξει, με τους γηπεδούχους να οπισθοχωρούν στο δικό τους μισό και να αμύνονται μαζικά απέναντι στους Λονδρέζους. Ένα άστοχο σουτ του Τροσάρ από το ύψος του πέναλτι (27΄) ήταν η μοναδική ευκαιρία της Άρσεναλ στο υπόλοιπο του ημιχρόνου, η οποία σε μεγάλο βαθμό αναλώθηκε σε τυφλά γεμίσματα που αποτέλεσαν εύκολη λεία για την άμυνα της Φόρεστ.



Κι αν κάποιος πίστευε πως η εικόνα της αναμέτρησης θα άλλαζε στο δεύτερο μέρος, τότε θα έπεφτε.... μίλια έξω. Με γνώμονα την ανασταλτική λειτουργία η Φόρεστ κατάφερε να ρίξει τελείως τον ρυθμό, τη στιγμή που η Άρσεναλ στηριζόταν μόνο σε εκλάμψεις για να απειλήσει την αντίπαλη εστία. Από μια τέτοια μάλιστα έφτασε κοντά στην ισοφάριση όταν στο 60΄ο Σάκα βρέθηκε σε θέση βολής όμως ο Νάβας κράτησε και πάλι το μηδέν.




Νότιγχαμ Φόρεστ (Στιβ Κούπερ): Νάβας, Γουόραλ, Φελίπε (79΄Μπολί), Ενιακατέ, Οριέ, Λόντι, Γέιτς, Μανγκαλά, Ντανίλο (73΄Κουγιατέ), Γκιμπς - Γουάιτ, Αβονίγι (79΄Τζόνσον)

Άρσεναλ (Μικέλ Αρτέτα): Ράμσντεϊλ, Γουάιτ, Κίβιορ (63΄Τίρνεϊ), Γκάμπριελ, Τσάκα (63΄Ενκέτια), Ζορζίνιο, Παρτέι, Όντεγκααρντ, Τροσάρ (70΄Βιεϊρά), Σάκα, Γκαμπριέλ Ζεσούς







Ειδήσεις σήμερα

Τρεις δεκαετίες κρατά η αιματηρή βεντέτα στο Ρέθυμνο που σκότωσε τον 46χρονο και παλαιότερα τα δύο αδέλφια του

Τη ΝΔ μπροστά από τον ΣΥΡΙΖΑ από 5 μέχρι 7,3% δείχνουν τα γκάλοπ

Στη Χιροσίμα σήμερα ο Ζελένσκι για τη σύνοδο κορυφής της G7
-------------

Εκλογές 2023

Πού ψηφίζω: Μάθετε πού ψηφίζετε βήμα-βήμα από την εφαρμογή του ΥΠ.ΕΣ.

Εκλογές 2023: Όλες οι ειδήσεις για τον προεκλογικό αγώνα των κομμάτων, τις δημοσκοπήσεις, τα αποτελέσματα των εκλογών & τα exit polls.

Οδηγός εκλογών 2023: Ό,τι πρέπει να γνωρίζετε

Αποτελέσματα εκλογών 2023: Δείτε LIVE μέσω διαδραστικού χάρτη όλα τα αποτελέσματα της επικράτειας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης