Roland Garros, Αλκαράθ - Τζόκοβιτς 1-3: Στον τελικό ο Νόλε

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς προκρίθηκε στον 7ο τελικό του στο Roland Garros και θα διεκδικήσει το 23ο Grand Slam την Κυριακή- Έπαιζε τραυματίας από την αρχή του 3ου σετ ο Ισπανός

Στον 7ο τελικό της καριέρας του στο Roland Garros προκρίθηκε ο Νόβακ Τζόκοβιτς.

Ο Σέρβος τενίστας επικράτησε σε 3.23'  με 6-3,5-7,6-1,6-1 του Κάρλος Αλκαράθ ο οποίος από την αρχή του 3ου σετ έπαιζε τραυματίας (με κράμπες) αλλά έσφιξε τα δόντια και τελείωσε το παιχνίδι.



Ο Ισπανός κοίταξε στα μάτια τον Νόβακ Τζόκοβιτς αλλά δεν μπόρεσε να φτάσει στον 1ο τελικό του στο Παρίσι. Πλέον ο Νόλε θα παίξει την Κυριακή (16:00) στον 34ο τελικό του σε Grand Slam για τον 23ο τίτλο του.



Παράλληλα αυτός θα είναι ο 7ος τελικός του στο RG στο οποίο έχει κερδίσει δύο τίτλους (2016, 2021). Ο Αλκαράθ παραμένει στο Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης και για να πέσει από την κορυφή θα πρέπει ο Νόλε να κερδίσει τον τίτλο.

Στον τελικό θα παίξει με τον Κάσπερ Ρουντ. 


Το μπρέικ του έδωσε το σετ

Στο 1ο σετ με το σερβίς του ο Νόβακ Τζόκοβιτς προηγήθηκε με 2-1 και με μπρέικ έφτασε στο 3-1. Υπερασπίστηκε το μπρέικ του με το σερβίς για το 4-1 αλλά ο Ισπανός μείωσε σε 4-2. Ο Νόλε έσβησε 3 μπρέικ πόιντ του Κάρλος και προηγήθηκε με 5-2.



Ο Τζόκοβιτς έφτασε σε μπρέικ (σετ) πόιντ ο Αλκαράθ το έσβησε και εν συνεχεία μείωσε σε 5-3. Ο Σέρβος έσβησε και αυτός με τη σειρά του μπρέικ και έκλεισε το σετ στο 6-3. Ο Νόλε είχε 1/2 μπρέικ πόιντ και ο αντίπαλός του 0/4!

Μάχη και ισοφάριση!

Στο 2ο ο Αλκαράθ εισήλθε πιο δυνατά και έφτασε εύκολα στο 2-1 και έφτασε στο 4-3. Ο Ισπανός είχε μπρέικ πόιντ στο 8ο γκέιμ αλλά το έσβησε ο Σέρβος. Με την 2η ευκαιρία του όμως κέρδισε το πρώτο του μπρέικ για το 5-3. Ο Τζόκοβιτς πήρε πίσω το μπρέικ (5-4) αλλά ο Αλκαράθ απάντησε με τριπλό μπρέικ πόιντ!

Ο Σέρβος το έσβησε και ισοφάρισε σε 5-5! Ο Τζόκοβιτς έχασε μπρέικ πόιντ στο 11ο γκέιμ και ο Αλκαράθ προηγήθηκε με 6-5. Ο Ισπανός έφτασε σε νέο τριπλό μπρέικ πόιντ και αυτή τη φορά με μπρέικ έκλεισε το σετ στο 7-5.



Άτυχος ο Ισπανός

Στο 3ο ο Νόλε προηγήθηκε 2-1 με μπρέικ χωρίς όμως να το κάνει. Ο Αλκαράθ είχε κράμπες και πήρε ιατρικό τάιμ άουτ ενώ δεν είχε αυτή την επιλογή και έτσι έχασε όλους τους πόντους στο γκέιμ (μπρέικ)! O Αλκαράθ θα μπορούσε να περιμένει να κλείσει το γκέιμ στο σερβίς του και μετά να πάρει ιατρικό τάιμ άουτ.

Ο Τζόκοβιτς έκανε και νέο μπρέικ για το 4-1 και το υπερασπίστηκε για το 5-1. Απλά στη συνέχεια έκλεισε με 6-1 το σετ με τον Αλκαράθ να δείχνει να μην μπορεί να παίξει καλά λόγω του τραυματισμού.

Τυπική διαδικασία

Στο 4ο σετ ο Αλκαράθ ξεκίνησε με 2 μπρέικ πόιντ αλλά ο Τζόκοβιτς τα έσβησε για το 1-0. Ο Σέρβος έφτασε στο μπρέικ (2-0) και με το σερβίς του στο 3-0. Νέο μπρέικ (4-0) για τον Νόλε και σε 24' πήγε στο 5-0. Το σετ έκλεισε στο 6-1. 

O Νόβακ Τζόκοβιτς είχε 7/12 μπρέικ πόιντ και ο Κάρλος Αλκαράθ είχε 2/12. Οι winners ήταν 39-35 για τον Σέρβο που είχε και 8 άσους και τα αβίαστα λάθη 50-36 για τον Ισπανό.





Ειδήσεις σήμερα:

Αποσύρεται από την εκλογική μάχη ο Σπύρος Πνευματικός: «Ζητώ συγγνώμη»

Σε σοκ η Γαλλία από την επίθεση του Σύρου σε παιδιά: Τα δύο ξαδέρφια και ο 24χρονος ήρωας με το σακίδιο

Γυμνός, με ιερόδουλες και ναρκωτικά - Στο διαδίκτυο 9.000 φωτογραφίες του Χάντερ Μπάιντεν

----------------

Εκλογές 2023

Οδηγός εκλογών 2023: Πώς ψηφίζω - Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την ΝΕΑ εκλογική αναμέτρηση
 
Εκλογές 2023: Όλες οι ειδήσεις για την ΝΕΑ εκλογική αναμέτρηση, τον προεκλογικό αγώνα των κομμάτων, τις δημοσκοπήσεις, τα αποτελέσματα των εκλογών, τα exit polls.
 
Αποτελέσματα εκλογών 2023: Δείτε LIVE μέσω διαδραστικού χάρτη όλα τα αποτελέσματα της επικράτειας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr