Μπαπέ: Έξαλλη μαζί του η Παρί, όλα δείχνουν πώληση

Ο Κιλιάν Μπαπέ πυροδότησε νέα «βόμβα» στα γραφεία της Παρί Σεν Ζερμέν ενημερώνοντας πως δεν πρόκειται να ανανεώσει και η διοίκηση του κλαμπ είναι έξαλλη με τον τρόπο που το χειρίστηκε, με την πώληση να είναι το πιο πιθανό σενάριο

Κι απ' το πουθενά, το σίριαλ του Κιλιάν Μπαπέ και της Παρί Σεν Ζερμέν επέστρεψε με νέα επεισόδια. Μετά από διαδοχικά καλοκαίρια που το όνομα του Γάλλου μονοπώλησε το θερινό μεταγραφικό παζάρι -το 2021 έχοντας φτάσει μια «ανάσα» από τη Ρεάλ Μαδρίτης και το 2022 υπογράφοντας το νέο ηγεμονικό του συμβόλαιο στους Παριζιάνους- ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία του κλαμπ ενημέρωσε πως δεν σκοπεύει να ανανεώσει το συμβόλαιό του που λήγει το καλοκαίρι του 2024 και η αποχώρησή του μοιάζει πιθανότερη από ποτέ.

Η εξέλιξη αυτή «έσκασε» σαν κεραυνός εν αιθρία στους πρωταθλητές Γαλλίας, οι διοικούντες τους οποίους είναι έξαλλοι σύμφωνα με τα γαλλικά ΜΜΕ για τον τρόπο που επικοινώνησε την απόφασή του ο Μπαπέ και κυρίως το timing της επιστολής. Κι αυτό διότι βάσει του όρου που υπάρχει στο συμβόλαιό του, η οψιόν ανανέωσης θα έπαυε να ισχύει αυτόματα από την 1η Αυγούστου. Συνεπώς με την κίνησή του μόλις στα μέσα Ιουνίου, ο Μπαπέ «πιέζει» την Παρί για να τον πουλήσει στο τρέχον παζάρι, κάτι που αποτελεί τη μοναδική επιλογή για τον σύλλογο ο οποίος ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει περίπτωση να τον χάσει ως ελεύθερο το 2024 χωρίς να καρπωθεί ούτε ευρώ.

Η προθεσμία λοιπόν του Μπαπέ για μια ενδεχόμενη (αν και αμφίβολη) αλλαγή πλεύσης είναι η 31η Ιουλίου. Στο μεταξύ, τα γαλλικά μέσα αναφέρουν ότι οι συζητήσεις συνεχίζονται μεταξύ των δύο πλευρών.

Εάν τελικά αποφασίσει να φύγει, ο σύλλογος θα θέσει σε εφαρμογή μια σειρά από σχέδια έκτακτης ανάγκης για το 2025. Η Παρί άλλωστε με τον Λουίς Κάμπος στο τιμόνι της τεχνικής διεύθυνσης επιχειρεί να «απογαλακτιστεί» από τους σταρ που περιστρεφόταν γύρω τους τα τελευταία χρόνια, συνεπώς αν η απόφαση του Μπαπέ δεν αλλάξει είναι έτοιμη να τον πουλήσει στο τρέχον παζάρι.

Ποιες ομάδες μπορούν να αγοράσουν τον Μπαπέ

Με την κυκλοφορία της είδησης αναμενόμενα πήραν... φωτιά τα δημοσιεύματα στην Ισπανία, από τη στιγμή που η Ρεάλ Μαδρίτης αποτελούσε κι αποτελεί τόσο τον βασικότερο «μνηστήρα» για τον Μπαπέ όλα αυτά τα χρόνια, όσο και τον Νο1 προορισμό του Γάλλου σε περίπτωση που αποχωρούσε από την Παρί. Αν αποφασίσει να μπει στην κούρσα, είναι σίγουρο ότι η Ρεάλ θα έχει τον πρώτο λόγο, ωστόσο αυτό αποτελεί ερωτηματικό δεδομένου ότι ήδη επιχείρησε κι ολοκλήρωσε την πολυέξοδη επένδυση του Τζουντ Μπέλινγκχαμ (103 εκατομμύρια ευρώ το κόστος της μεταγραφής).

Από εκεί και πέρα, ο εναλλακτικός δρόμος για τον Μπαπέ είναι αυτός της Premier League, όπου εκεί το ενδιαφέρον δεν περιορίζεται σε μία ομάδα. Λίβερπουλ και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έχουν ασχοληθεί έντονα με την περίπτωση του τα προηγούμενα χρόνια και θα το έκαναν ξανά, αν και οι Reds δύσκολα θα προχωρούσαν σε μια τόσο ακριβή κίνηση δεδομένου ότι στελεχώνουν από την αρχή το ρόστερ σε καίριες θέσεις όπως η μεσαία τους γραμμή.

Για τον σταρ της εθνικής Γαλλίας έχουν φαινομενικά τους πόρους να αξιώσουν τη μεταγραφή του και η Τσέλσι, όπως και η Μάντσεστερ Σίτι.

Μπαπέ: Η χρηματιστηριακή του αξία

Αν η Παρί βάλει οριστικά πωλητήριο στον Μπαπέ, τότε ασφαλώς θα διεκδικήσει το υψηλότερο δυνατό ποσό που μπορεί, τουλάχιστον για να ισοφαρίσει την τιμή που τον αγόρασε το 2018 από τη Μονακό (180 εκατομμύρια ευρώ). Αυτή τη στιγμή το Transfermarkt ορίζει τη χρηματιστηριακή του αξία επίσης στα 180 εκατ. ευρώ, ενώ το CIES Football Observatory τον τοποθετεί χαμηλότερα, λίγο πάνω από τα 160 εκατ. ευρώ.

ΠΗΓΗ: https://www.gazzetta.gr


Ειδήσεις σήμερα:

Τετράδης στον Δανίκα: Νομίζω ότι είμαι ο πρώτος που ψήφισα ΣΥΡΙΖΑ το 2015 και ζήτησα δημοσίως συγγνώμη

Το ραντεβού των billionaires: Ενας γάμος φέρνει το Καστελόριζο στο... κέντρο του κόσμου

Σκύλος στη θάλασσα - Τι επιτρέπεται βάσει νόμου

----------------

Εκλογές 2023

Οδηγός εκλογών 2023: Πως ψηφίζω - Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την ΝΕΑ εκλογική αναμέτρηση
 
Εκλογές 2023: Όλες οι ειδήσεις για την ΝΕΑ εκλογική αναμέτρηση, τον προεκλογικό αγώνα των κομμάτων, τις δημοσκοπήσεις, τα αποτελέσματα των εκλογών, τα exit polls.
 
Αποτελέσματα εκλογών 2023: Δείτε LIVE μέσω διαδραστικού χάρτη όλα τα αποτελέσματα της επικράτειας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr