Η Σαουδική Αραβία ρίχνει δίχτυα και στο τένις

Δημοσιεύματα στο εξωτερικό αποκαλύπτουν επαφές της ATP με το Ταμείο Δημοσίων Επενδύσεων της Σαουδική Αραβίας που θέλει να πάρει τα ATP Finals στην Τζέντα

Μετά τη Formula 1, το γκολ και το ποδόσφαιρο, η επέλαση της Σαουδικής Αραβίας στο χώρο του αθλητισμού συνεχίζεται με τον επόμενο στόχο της να είναι το επαγγελματικό τένις.

Όπως αποκαλύπτουν οι Financial Times ο πρόεδρος της ATP (της Ένωσης των επαγγελματιών αθλητών που έχει την ευθύνη για τα μεγάλα ανδρικά τουρνουά) Αντρέα Γκαουντέντσι βρέθηκε στη Σαουδική Αραβία και είχε συνομιλίες με τους επικεφαλείς του Ταμείου Δημόσιων Επενδύσεών της χώρας που κρύβεται πίσω απ' όλα τα μεγάλα αθλητικά deals των τελευταίων μηνών.

Το Βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας έχει πλέον τεράστια επιρροή στο ποδόσφαιρο (Ρονάλντο, Μπενζεμά, Καντέ και πολλοί άλλοι αστέρες της παγκόσμιας ποδοσφαιρικής σκηνής έχουν μετακομίσει εκεί) και το γκολφ (το LIV Tour , το οποίο χρηματοδοτείται από το Ταμείο προκάλεσε τεράστια προβλήματα στο... παραδοσιακό PGA Tour με τις δύο πλευρές να έρχονται πριν από λίγες εβδομάδες σε συμβιβασμό), αλλά θέλει να επεκταθεί και στο τένις.

Κι αυτό που επιδιώκει να πάρει είναι τα ATP Finals με τα οποία παραδοσιακά ολοκληρώνεται κάθε χρόνο η σεζό.

Η διοργάνωση μετά το Λονδίνο έχει μεταφερθεί στο Tορίνο, ωστόσο το συμβόλαιο της ATP με τους διοργανωτές ολοκληρώνεται και οι Σαουδάραβες έκαναν την πρώτη τους κίνηση.

Ειδήσεις σήμερα:

Σήμερα ξαναψηφίζουμε: Στις κάλπες για σταθερή κυβέρνηση τετραετίας

Ενημέρωση υπουργείου Εσωτερικών: Στο 11,29% το ποσοστό συμμετοχής μέχρι τις 10:30


Ανάλυση CNN: Ο Πριγκόζιν υποχώρησε αλλά ο κίνδυνος για τη Μόσχα δεν πέρασε

----------------

Εκλογές 2023

Οδηγός εκλογών 2023: Πώς ψηφίζω - Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την ΝΕΑ εκλογική αναμέτρηση
 
Εκλογές 2023: Όλες οι ειδήσεις για την ΝΕΑ εκλογική αναμέτρηση, τον προεκλογικό αγώνα των κομμάτων, τις δημοσκοπήσεις, τα αποτελέσματα των εκλογών, τα exit polls.
 
Αποτελέσματα εκλογών 2023: Δείτε LIVE μέσω διαδραστικού χάρτη όλα τα αποτελέσματα της επικράτειας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr