Τζούρισιτς: «Έλεγξα το δυναμικό του Παναθηναϊκού στο Transfermarkt, καλό ότι μιλάμε την ίδια γλώσσα με τον Γιοβάνοβιτς»

Τζούρισιτς: «Έλεγξα το δυναμικό του Παναθηναϊκού στο Transfermarkt, καλό ότι μιλάμε την ίδια γλώσσα με τον Γιοβάνοβιτς»

Ο Φίλιπ Τζούρισιτς έδωσε συνέντευξη στο επίσημο κανάλι του Παναθηναϊκού στο Youtube

jurisic
Πολλά και διάφορά για τον Παναθηναϊκό, τον Γιοβάνοβιτς, την καριέρα του είπε στο PAO TV ο Φίλιπ Τζούρισιτς.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Φίλιπ Τζούρισιτς

Μίλησες με κάποιον προτού έρθεις στον Παναθηναϊκό προκειμένου να σε πληροφορήσει για την ομάδα;

«Ναι βέβαια. Πριν πάρω την απόφασή μου μίλησα με αρκετό κόσμο. Επίσης, έλεγξα το δυναμικό της ομάδας στο Transfermarkt. Πληροφορήθηκα πολλά, εκ των οποίων τα περισσότερα ήταν θετικά. Επίσης παρακολούθησα το πρωτάθλημα της περασμένης περιόδου, γιατί είχε μεγάλο ενδιαφέρον. Εν τέλει η συνολική εικόνα ήταν εξαιρετικά θετική».

Φίλιπ Τζούριτσιτς: "Έχω καλή διαίσθηση για τη συνεργασία με τον Παναθηναϊκό" /PAO TV


Ποιοι λόγοι σε έκαναν να επιλέξεις τον Παναθηναϊκό;

Κλείσιμο
«Είμαι πάντοτε ειλικρινής, γι' αυτό και θα απαντήσω με ειλικρίνεια. Όταν έμαθα για πρώτη φορά ότι ο σύλλογος με θέλει είχα μία θετική διαίσθηση. Δεν ξέρω γιατί αλλά κάτι μέσα μου με έκανε να νιώσω θετικά. Η εμπειρία με έχει διδάξει να ακολουθώ την διαίσθησή μου. Αυτός ήταν ο κύριος λόγος για την επιλογή μου. Έπειτα ότι ο Παναθηναϊκός είχε να κατακτήσει τον τίτλο από το 2009-2010 και ότι δεν έπαιξε για μεγάλο διάστημα στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, οπότε είπα ότι θέλω να έρθω και να βοηθήσω τον σύλλογο να πετύχει κάτι πραγματικά σημαντικό κι αυτό ήταν το σπουδαιότερο ποδοσφαιρικό κίνητρο».

Πόσο θα σε βοηθήσει η παρουσία ενός συμπατριώτη σου στον πάγκο του Ιβάν Γιοβάνοβιτς;

«Μιλάμε την ίδια γλώσσα και θα είναι πιο εύκολο για μένα να εξοικειωθώ. Ξέρω ότι ο κόουτς είναι καλός άνθρωπος και όλα είναι καλά γι' αυτόν, αλλά δεν το σκέφτομαι αυτό, γιατί θέλω να αντιμετωπίζομαι όπως οι υπόλοιποι, να δώσω μάχη για να κερδίσω την θέση μου και να πετύχω».

Έχεις κι έναν φίλο στην ομάδα. Τον Φίλιπ Μλαντένοβιτς.

«Με τον Φίλιπ γνωριζόμαστε δέκα χρόνια, ίσως και περισσότερα. Παίξαμε στην Κ21 και μετά στην Ανδρών. Θα είναι όμορφα. Είναι σπουδαίος ποδοσφαιριστής και είμαι πολύ χαρούμενος που θα είμαστε συμπαίκτες εδώ».

Νωρίτερα σε είδαμε να μιλάς αρκετά και με τον Αλμπέρτο Μπρινιόλι.

«Ήμασταν συμπαίκτες για έξι μήνες, οπότε γνωριζόμαστε καλύτερα απ' ότι με τους άλλους. Ξέρω και άλλους, τον Σπόραρ και κάποιους άλλους στην ομάδα. Νομίζω ότι έχουμε καλή ομάδα και πρέπει να δείξουμε τι μπορούμε να πετύχουμε».

Ήσουν πολύ μικρός όταν έφυγες για πρώτη φορά από την Σερβία. Τώρα πια είσαι έμπειρος. Τι περιμένεις από τη νέα πρόκληση της καριέρας σου στον Παναθηναϊκό;

«Θα είναι μία πολύ ενδιαφέρουσα περιπέτεια. Έχουμε στόχους να επιτύχουμε. Δεν θα είναι εύκολο, δεν θα είναι ένα εύκολο στοίχημα, αλλά γνωρίζω που ήρθα, σε ένα σύλλογο με μεγάλη παράδοση, με φιλάθλους φανταστικούς και ''πεινασμένους''. Αυτό ήταν σημαντικό για μένα. Δεν μου αρέσει να λέω πολλά, πρέπει να βλέπουμε παιχνίδι το παιχνίδι, γιατί, όπως είπες, είμαι αρκετά έμπειρος και θεωρώ ότι αυ΄τος είναι ο σωστός τρόπος»

Μετά από μία περίεργη σεζόν πέρυσι στην Σαμπντόρια, θεωρείως ότι ο Παναθηναϊκός αποτελεί μία ευκαιρία για εσένα να κάνεις επανεκκίνηση;

«Ειλικρινά, αντιμετωπίζοτνας την περσινή σεζόν, όχι από ποδοσφαιρική, αλλά από ανθρώπινη σκοπιά, ήταν πολύ κακή, γιατί η κατάσταση στον σύλλογο ήταν απαίσια. Δεν έχω μιλήσει έως τώρα γι' αυτό και δεν θα το κάνω ούτε τώρα, γιατί προσπαθώ πάντα να είμαι κύριος, να μην χρησιμοποιώ άλλοθι. Καθάρισα το μυαλό μου, είμαι ενθουσιασμένος που είμαι εδώ και το πιο σημαντικό είναι ότι ξέρω τι μπορώ να κάνω».

Πώς θα περιέγραφες αγωνιστικά τον εαυτό σου;

«Δεν μου αρέσει να μιλάω για τον εαυτό μου. Είμαι σαν ''10αρι''. Στο μοντέρνο ποδόσφαιρο δεν υπάρχουν πολλοί ποδοσφαιριστές πλέον σ' αυτή τη θέση και ακόμα παλεύω. Είμαι ποδοσφαιριστής που του αρέσει το ένας εναντίον ενός, που αναλαμβάνει ευθύνες. Ξέρω ότι μπορεί να εκνευρίσω αρκετές φορές τους φιλάθλους, αλλά θα φέρω κάτι νέο στην ομάδα»

Οι φίλαθλοι του Παναθηναϊκού θα σε αγαπήσουν!

«Το ελπίζω! Το είπα γιατί σε ό,τι κάνουμε χρειάζεται υπομονή και αυτό είναι το πλέον σημαντικό».

Ειδήσεις σήμερα:

Νεκρός 20χρονος Ελληνοκύπριος Εύελπις κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής πορείας 7 χλμ. στη Ρεντίνα

Βίντεο: Γυναίκα ξυλοκόπησε νεαρή που πήγε για μπάνιο στον Βόλγα επειδή θεώρησε προκλητικό το μαγιό της


Αχτσιόγλου: Ο Τσίπρας είναι και θα παραμείνει ένα τεράστιο κεφάλαιο για τη χώρα και την Αριστερά παγκοσμίως
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης