Βλάχος για το γκολ που έστειλε την Ελλάδα στην 4αδα του Παγκοσμίου πόλο: «Σαν τα απευθείας κόρνερ του Χατζηπαναγή»

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός Θοδωρής Βλάχος ανέλυσε στο protothema.gr το γκολ του Δημήτρη Σκουμπάκη απέναντι στο Μαυροβούνιο

Εδώ και λίγες ώρες η Εθνική ομάδα πόλο ανδρών της Ελλάδας κερδίζοντας με 10-9 το Μαυροβούνιο προκρίθηκε στην τετράδα του Παγκοσμίου πρωταθλήματος της Φουκουόκα.

Ο Ντίνος Γενηδουνιάς πέτυχε 5 γκολ αλλά ο Δημήτρης Σκουμπάκης λίγα δευτερόλεπτα πριν από το φινάλε και ενώ το σκορ ήταν 9-9 σκόραρε και έστειλε την ομάδα στα ημιτελικά εκεί όπου θα παίξει την Πέμπτη (11:00) με τη Σερβία για μια θέση στον τελικό του Σαββάτου.



Ο Δημήτρης Σκουμπάκης πέτυχε ένα πολύ δύσκολο γκολ και έστειλε την ομάδα σε τροχιά μεταλλίων. Πριν από το γκολ προηγήθηκε τάιμ άουτ αφού η Ελλάδα είχε επίθεση με παίκτη παραπάνω και είχε την μεγάλη ευκαιρία για να καθαρίσει το παιχνίδι.

Αυτά που είπε ο Θοδωρής Βλάχος έγιναν πράξη από τους παίκτες του και η Ελλάδα προκρίθηκε. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός που έχει οδηγήσει την Εθνική ομάδα στην κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου στους Ολυμπιακούς Αγώνες (2022) και δύο χάλκινων σε Παγκόσμια πρωταθλήματα μίλησε στο protothema.gr για το γκολ!



«Πρώτη φορά πετύχαμε τέτοιο γκολ. Έχουμε αρκετά,σχήματα στον παιχτη παραπάνω. Αυτό που παίξαμε μας το επιτρέπει πλέον ο καινούριος κανονισμός σύμφωνα με τον οποίο μπορεί ο παίκτης  εξτρεμ (ο Σκουμπακης δηλ) να είναι μέσα στα 2 μέτρα» είπε αρχικά και συνέχισε: «Ήταν απόφαση-έμπνευση της στιγμής. Το είχαμε προσπαθήσει μονο στην Ποντγκοριτσα στο World Cup τον Μάρτιο αλλά δεν το είχαμε δουλέψει στην προπόνηση. Είναι η χαρά του προπονητή να λέει κάτι καινούργιο στους παίκτες του και εκείνοι χωρίς να το έχουν κάνει προπόνηση να το εκτελούν με απόλυτη επιτυχία».

Ο Θοδωρής Βλάχος μας εξηγεί πόσο δύσκολο ήταν το γκολ που πέτυχε ο Σκουμπάκης: «Τρομερά δύσκολο ως ακατόρθωτο. Επίτηδες τον έβαλα εκεί. Μόνο ο Σκουμπάκης μπορούσε να το βάλει αφού έχει μακρύ χέρι και σούταρε σχεδόν από τη γραμμή του άουτ. Για να καταλάβει ο κόσμος το γκολ που πέτυχε είναι σαν τα απευθείας κόρνερ του Βασίλη Χατζηπαναγή».


Ειδήσεις σήμερα

Κάρυστος: Έπεσε Canadair σε ρεματιά ενώ επιχειρούσε στην κατάσβεση της πυρκαγιάς

Κάρυστος: Η στιγμή που το Canadair συντρίβεται στην Κάρυστο - Βίντεο ντοκουμέντο

Κάρυστος: Το σημείο στο οποίο συνετρίβη το Canadair - Δείτε βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr