Προκριματικά Conference League, ΠΑΟΚ-Μπεϊτάρ 0-0: Δυσκόλεψε η πρόκριση

Ο ΠΑΟΚ έχασε πέναλτι στο 12' με τον Σβαμπ, δεν αξιοποίησε τις 4-5 καλές στιγμές του, έμεινε στο 0-0 με τη Μπεϊτάρ που αμύνθηκε μαζικά και θα ψάξει την πρόκριση στην Ιερουσαλήμ την επόμενη εβδομάδα

Τι είχες ΠΑΟΚ, τι είχα πάντα... Οι «ασπρόμαυροι» έμειναν στο 0-0 με την Μπεϊτάρ εμφανίζοντας και πάλι ξεκάθαρο πρόβλημα στο γκολ, που πρέπει πάση θυσία να βρει στη ρεβάνς για να ελπίζει ότι και αυτό το καλοκαίρι δε θα μείνει από νωρίς εκτός Ευρώπης.

Οι επιλογές του Λουτσέσκου
Από την συνέντευξη Τύπου της παραμονής του αγώνα με την Μπεϊτάρ φανερώθηκαν οι προθέσεις του Ραζβάν Λουτσέσκου, σ’ ότι αφορά τις αλλαγές και τα νέα πρόσωπα στην ενδεκάδα του ΠΑΟΚ.

Τι είδαμε στο ξεκίνημα του αγώνα. Μια ενδεκάδα αλλαγμένη κάτα τα 5/11 της, σε σχέση μ’ αυτή που τελείωσε την περσινή χρονιά, τον Κοτάρσκι κάτω από τα δοκάρια, αλλά και μια ολοκαίνουργια αμυντική τετράδα μπροστά του. Ο Κεντζιόρα (δεξιά), οι Έκονγκ και Μιχαηλίδης στο κέντρο της και ο Μπάμπα (αριστερά) ήταν οι επιλογές του Λουτσέσκου.

Στον άξονα οι επιλογές ήταν ούτως ή άλλως περιορισμένες οι επιλογές και στο μυαλό του Ρουμάνου τεχνικού είχαν κλειδώσει από τα φιλικά της Ολλανδίας. Ο Τσιγγάρας και ο Σβαμπ πήραν φανέλα βασικού ως οι δύο εσωτερικοί μέσοι κι έχοντας μπροστά τους μια τριάδα την οποία αποτελούσαν οι Α. Ζίβκοβιτς (δεξιά), Κωνσταντέλιας (επιτελικός μέσος), Τάισον (αριστερά), ενώ η επιλογή στην κορυφή της επίθεσης ήταν τελικά ο Μπράντον, με τους Σαμάτα και Τζίμα να μένουν στον πάγκο, όπου ο «Δικέφαλος» είχε δώδεκα ποδοσφαιριστές, σε σχέση με τους μόλις επτά που υπήρχαν από την άλλη πλευρά στον πάγκο της Μπεϊτάρ, που παρατάχθηκε με ένα ξεκάθαρο αμυντικό πλάνο (5-3-2)

Το χαμένο πέναλτι του Σβαμπ
Ο ΠΑΟΚ θα μπορούσε να μπει από νωρίς μπροστά στο σκορ, με τον Ζίβκοβιτς να κερδίζει έξυπνα το πέναλτι από τον Γκοτλίβ, αλλά τον Σβαμπ να μην μπορεί να νικήσει από την «άσπρη βούλα» τον Σίλβα. Ο Πορτογάλος τερματοφύλακας έξυπνα περίμενε τον Αυστριακό και τον νίκησε.

Οι «ασπρόμαυροι» συνέχισαν να αναζητούν το πρώτο γκολ, ρίχνοντας το βάρος από την αριστερή πλευρά, όπου ο ορεξάτος Μπάμπα δημιουργούσε, ενίοτε μαζί με τον Τάισον, αρκετά προβλήματα για την άμυνα της Μπεϊτάρ. Στην καλύτερη στιγμή (19’) ο Μπράντον δεν μπόρεσε να κάνει την προβολή στο γύρισμα του Μπάμπα.

Με την συμπλήρωση μισής ώρας ο Γκανέζος αμυντικός του ΠΑΟΚ από ωραίος να γίνει ο μοιραίος για την ομάδα του. Στην προσπάθεια του να απομακρύνει ένα επικίνδυνο γύρισμα παράλληλα με την εστία έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι!

Ο ΠΑΟΚ είχε την κατοχή της μπάλας, όμως αυτό δεν ήταν αρκετό, ειδικά
όταν οι παίκτες του έβρισκαν μπροστά τους ένα «τείχος» από 5 και 6 αμυντικούς. Επιχείρησαν να διασπάσουν την πολυπρόσωπη άμυνα των Ισραηλινών με σουτ έξω από την περιοχή, αλλά έπεσαν πάνω στον Σίλβα με τον Πορτογάλο τερματοφύλακα της Μπεϊτάρ να μετράει τέσσερις αποκρούσεις μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους, μεγαλύτερη στο σουτ του Σβαμπ.

Είχε ευκαιρίες, όχι και γκολ
Η ομάδα του Λουτσέσκου συνέχισε να δημιουργεί επικίνδυνες καταστάσεις και ευκαιρίες, ωστόσο «φώναζε» η απουσία ενός φορ, ο Μπράντον είχε και πάλι δύσκολη αποστολή με δύο και τρεις αμυντικούς μπροστά του, όμως ο Σαμάτα δεν ήταν έτοιμος για περισσότερα από δεκαπέντε - είκοσι λεπτά.

Ο Κάλεντ Νάρεϊ ήταν η πρώτη παρέμβαση του Λουτσέσκου, ο Κοτάρσκι είπε όχι στη βολίδα του Νικολαέσκου, με τον Σαμάτα να έρχεται στο ματς και να δείχνει ότι είναι ένας κανονικός επιθετικός, που τον αισθάνθηκαν οι αμυντικοί της Μπεϊτάρ, αλλά κι αυτό δεν ήταν αρκετό για τον «Δικέφαλο», που έμεινε μακριά από το γκολ.

MVP: Ο Μιγκέλ Σίλβα έπιασε το πέναλτι του Σβαμπ, πήρε ψυχολογία και έπιανε τα πάντα.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥΣ: Ο Μπάμπα Ράχμαν ήταν μαζί με τον Γιάννη Μιχαηλίδη οι κορυφαίοι του ΠΑΟΚ

Ο ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Ο Μπράντον Τόμας δεν δικαίωσε την επιλογή του Λουτσέσκου να τον ξεκινήσει βασικό στο ματς.

Η ΓΚΑΦΑ: Η τραγική κακή εκτέλεση πέναλτι του Στέφαν Σβαμπ.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Ο Ουκρανός Μίκολα Μπαλάκιν έδωσε σωστά το πέναλτι για τον ΠΑΟΚ στο ξεκίνημα του αγώνα, γενικά δεν είχε προβλήματα στη διαχείρηση του αγώνα.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Ο ΠΑΟΚ εμφάνισε και πάλι το ίδιο πρόβλημα. Το γκολ. Οι παίκτες του πάλεψαν, προσπάθησαν, δημιούργησαν ευκαιρίες, αλλά δεν κατάφεραν να σκοράρουν. Όταν δεν μπορείς σε 11 τελικές προσπάθειες προς την εστία να τη βάλεις στα δίχτυα έχεις πρόβλημα. Το 0-0 αφήνει ανοικτή την υπόθεση πρόκριση, αλλά στο Ισραήλ οι ασπρόμαυροι» καλούνται να βρουν γκολ για να περάσουν στην επόμενη φάση.

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Κεντζιόρα, Έκονγκ, Μιχαηλίδης, Μπάμπα, Τσιγγάρας (71’ Φ. Σοάρες), Σβαμπ, Α. Ζίβκοβιτς (86’ Μουρκ), Κωνσταντέλιας (64’ ΝάρεΪ), Τάισον, Μπράντον (71’ Σαμάτα)

ΜΠΕΪΤΑΡ (Γιόσι Αμπουκασίς): Σίλβα, Ντγκάνι, Κριάφ, Γκοτλίβ (58’ Κορσιά), Μπιτόν, Μοροζόφ, Ασκενάζι, Αζαριά, Τόμας, Σούα (72’ Μίχα), Νικολαέσκου.

ΠΗΓΗ: www.gazzetta.gr 


Ειδήσεις σήμερα:

Φωτιά στη Μαγνησία: Εκρήξεις σε αποθήκες πυρομαχικών της Πολεμικής Αεροπορίας στη Νέα Αγχίαλο

«Ανταρσία» στους Σπαρτιάτες - Εννέα βουλευτές τάσσονται υπέρ Κασιδιάρη και «αδειάζουν» τον Στίγκα

Ράφα Ναδάλ: Φωτογραφήθηκε με την οικογένειά του στον Ισθμό της Κορίνθου
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr