Άαρον Ράμσντέιλ: «Ο γκέι αδερφός μου αποτελεί έμπνευση για μένα»

Άαρον Ράμσντέιλ: «Ο γκέι αδερφός μου αποτελεί έμπνευση για μένα»

Ο τερματοφύλακας της Άρσεναλ και της Εθνικής Αγγλίας μίλησε ανοικτά για την ομοφοβία που υπάρχει στην Premier League και τον κόσμο του ποδοσφαίρου

27245020
Σε ηλικία 15 ετών είδε τα όνειρα του να γκρεμίζονται όταν η Μπόλτον τον έδιωξε από τις ακαδημίες της καθώς ήταν πολύ... αδύνατος.

Σκέφτηκε να τα παρατήσει αλλά η συμβουλή του αγαπημένη του καθηγητή στο σχολείο τον έκανε να συνεχίσει με τον Άαρον Ραμσντέιλ να δοκιμάζει την τύχη του σε διάφορες μικρομεσαίες ομάδες της Αγγλίας.

Κι όταν το 2021 προέκυψε η προοπτική της Άρσεναλ δεν μπορούσε να πιστέψει ότι αυτό συνέβαινε πραγματικά. Ούτε βέβαια τα αρνητικά σχόλια ειδικών και μη (παλαιμάχων και φιλάθλων) που δεν πίστευαν ότι άξιζε αυτήν ευκαιρία.

Στα πικρόχολα σχόλεια που δέχθηκε υπήρχαν και ορισμένα που ξεπέρασαν κάθε όριο καθώς αφορούσαν την οικογένεια του. Ο Άαρον είναι το τρίτο αγόρι της οικογένειας με τον Έντουαρντ (ο μεγαλύτερος) να είναι δεσμοφύλακας και τον Όλιβερ (ο μεσαίος) να είναι ηθοποιός και δηλωμένος γκέι.

Κλείσιμο


«Με την πάροδο των χρόνων, μάλλον έχω καταπιεί τη γλώσσα μου μερικές φορές παραπάνω, τόσο στα αποδυτήρια όσο και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όποτε ακούω ομοφοβικά σχόλια.», έγραψε ο Ράμσντεϊλ στο https://www.theplayerstribune.com και συνέχισε:

«Λοιπόν, όλα αυτά τελειώνουν σήμερα... Ο αδερφός μου είναι ομοφυλόφιλος και ζει τη ζωή του με ανοιχτό και αυθεντικό τρόπο από τότε που πήγε στο σχολείο. Είμαι πολύ περήφανος που μπορώ να πω ότι είναι ο αδελφός μου.
Δεν έχω μιλήσει γι' αυτό στο παρελθόν, αλλά με όλα όσα συμβαίνουν στο ποδόσφαιρο αυτή τη στιγμή, θεώρησα σημαντικό να το αναφέρω.

Δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα να μιλήσεις δημόσια έτσι, αλλά ποτέ δεν υπάρχει η... κατάλληλη στιγμή. Δουλεύω αυτή την ιστορία από την αρχή του καλοκαιριού και η οικογένειά μου μου έδωσε την ευλογία της.

Όταν υπέγραψα στην Άρσεναλ δεν μπορούσα να διαχειριστώ όλα όσα ειπώθηκαν για μένα προσωπικά. Αλλά μερικά από τα σχόλια αφορούσαν την οικογένειά μου και ξεπέρασαν εντελώς τα όρια.

Ως τερματοφύλακας, τα έχω ακούσει όλα. Μπορείς να πεις σχεδόν τα πάντα για μένα και θα γελάσω. Ίσως και να γυρίσω και να σου απαντήσω. Αλλά όταν ξεπερνάει κάποια όρια ομοφοβίας ή μίσους, είναι απλά λάθος.

Μπορώ ήδη να ακούσω τα σχόλια του στιλ: 'Σκάσε, Ράμσντεϊλ. Μείνε στο ποδόσφαιρο, παλικάρι μου'.

Αλλά αυτό αφορά το ποδόσφαιρο. Το ποδόσφαιρο είναι για όλους. Αν διαφωνείς, ίσως εσύ πρέπει να το βουλώσεις και να κοιταχτείς στον καθρέφτη.»

Ειδήσεις σήμερα:

Βίντεο - ντοκουμέντο από την αιματηρή συμπλοκή στον Κολωνό: Ο ληστής απειλεί με μαχαίρι και ο αστυνομικός πυροβολεί εξ επαφής

Με βαριά τραύματα σε κοιλιά και κεφάλι η αστυνομικός που ξυλοκοπήθηκε με μανία από τον σύζυγό της στη Λάρισα

ΣΥΡΙΖΑ: Το παρασκήνιο της επιλογής Ζαχαριάδη για τον δήμο Αθηναίων - Πώς ανετράπη η απόφαση Τσίπρα και πώς έσπασαν οι «γραμμές»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης