Lefkada Beach Volleyball Event: 9 και 10 Σεπτεμβρίου στην παγκοσμίου φήμης παραλία «Κάθισμα»

Το διήμερο αθλητικό γεγονός θα διοργανωθεί από την Περιφερειακή Ενότητα Λευκάδας και θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αθλητισμού, με τη συνεργασία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμου του υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού

Το νησί της Λευκάδας είναι έτοιμο να υποδεχθεί για ακόμα μια χρονιά ένα φιλόδοξο αθλητικό γεγονός, το οποίο έχει σκοπό να προωθήσει τη φυσική δραστηριότητα ως τρόπο ζωής και παράλληλα να ενισχύσει την τοπική οικονομία και επιχειρηματικότητα, μέσω του Αθλητικού Τουρισμού και του Τουρισμού Αναψυχής.



Θεατές όλων των ηλικιών, εθελοντές από το αθλητικό σωματείο «Ελπίδες Λευκάδας», πολίτες της Λευκάδας και φυσικά αθλήτριες και αθλούμενοι, θα συνθέσουν μια όμορφη καλοκαιρινή εικόνα σε μια παραλία διεθνούς φήμης, σε ένα από τα ομορφότερα νησιά της χώρας μας.

Ο συνδυασμός φυσικής ομορφιάς και πλούσιας πολιτιστικής και ιστορικής κληρονομιάς, καθιστά το νησί έναν ελκυστικό προορισμό για κάθε είδους εκδηλώσεις, με τον αθλητισμό να μην αποτελεί φυσικά εξαίρεση.

Το πρωί του Σαββάτου θα πραγματοποιηθεί ημερίδα «Αθλητικός Τουρισμός και Οικονομική Ανάπτυξη», όπου θα πραγματοποιηθούν ομιλίες και παρουσιάσεις από ειδικούς επιστήμονες της αθλητικής οργάνωσης και διοίκησης της Σχολής Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του ΕΚΠΑ και θα παρευρεθούν καθηγητές της Λευκάδας, πρόεδροι αθλητικών συλλόγων, επιχειρηματίες του νησιού, αθλητές και αθλήτριες, πολιτικοί της Λευκάδας, αλλά και εκπρόσωποι του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, οι οποίοι θα απευθύνουν χαιρετισμό.

Θα ακολουθήσει σειρά προκριματικών αγώνων beach volleyball σε ένα πολύ όμορφο και ειδικά διαμορφωμένο χώρο, από αθλήτριες και αθλούμενους από διάφορα μέρη της Ελλάδας που θα φιλοξενηθούν στο νησί.

Την Κυριακή θα διεξαχθούν οι τελικοί της διοργάνωσης και θα στη συνέχεια θα απονεμηθούν τα μετάλλια στους νικητές και τις νικήτριες.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr