Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Αποχωρεί από τον σύλλογο ο Μέισον Γκρίνγουντ

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Αποχωρεί από τον σύλλογο ο Μέισον Γκρίνγουντ

Μετά από πολύμηνες συζητήσεις Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Μέισον Γκρίνγουντ αποφάσισαν από κοινού την αποχώρηση του τελευταίου ο οποίος είχε κατηγορηθεί για το βιασμό και τη σεξουαλική κακοποίηση της κοπέλας του

Mason_Greenwood
Σχεδόν 20 μήνες από την σοκαριστική είδηση της σύλληψης του με την κατηγορία του βιασμού και της σεξουαλικής κακοποίησης της κοπέλας του και παρόλο που οι κατηγορίες αποσύρθηκαν τον περασμένο Φεβρουάριο, ο Μέισον Γκρίνγουντ αποτελεί οριστικά παρελθόν για τη Γιουνάιτεντ.

«Όλοι οι εμπλεκόμενοι, συμπεριλαμβανομένου του Μέισον, αναγνωρίζουν τις δυσκολίες με την επανέναρξη της καριέρας του στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.
Ως εκ τούτου, συμφωνήθηκε αμοιβαία ότι θα ήταν πιο κατάλληλο γι' αυτόν να το κάνει μακριά από το Ολντ Τράφορντ και τώρα θα συνεργαστούμε με τον Μέισον για να επιτύχουμε αυτό το αποτέλεσμα.
Με βάση τα στοιχεία που έχουμε στη διάθεσή μας, καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι το υλικό που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο δεν παρείχε πλήρη εικόνα και ότι ο Μέισον δεν διέπραξε τα αδικήματα για τα οποία κατηγορήθηκε αρχικά. Τούτου λεχθέντος, όπως ο Μέισον αναγνωρίζει δημόσια σήμερα, έκανε λάθη για τα οποία αναλαμβάνει την ευθύνη», ανέφεραν στην ανακοίνωση τους οι «κόκκινοι διάβολοι».

Κλείσιμο
Από την πλευρά του ο Γκρίνγουντ στη δική του δήλωση παραδέχθηκε ότι έκανε λάθη και ανέλαβε το μερίδιο ευθύνης που του αναλογεί, αλλά επανέλαβε πως δεν έκανε αυτά για τα οποία κατηγορήθηκε…

Αναλυτικά η δική του τοποθέτηση: «Η σημερινή απόφαση ήταν μέρος μιας διαδικασίας μεταξύ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, της οικογένειάς μου και εμού. Η καλύτερη απόφαση για όλους μας είναι να συνεχίσω την ποδοσφαιρική μου καριέρα μακριά από το Ολντ Τράφορντ, όπου η παρουσία μου δεν θα αποσπάσει την προσοχή του συλλόγου. Ευχαριστώ τον σύλλογο για την υποστήριξή του από τότε που μπήκα σε ηλικία επτά ετών. Θα υπάρχει πάντα ένα κομμάτι του εαυτού μου που θα είναι η Γιουνάιτεντ.

Είμαι εξαιρετικά ευγνώμων στην οικογένειά μου και σε όλους τους αγαπημένους μου για την υποστήριξή τους και τώρα είναι στο χέρι μου να ανταποδώσω την εμπιστοσύνη που μου έδειξαν οι γύρω μου. Σκοπεύω να γίνω καλύτερος ποδοσφαιριστής, αλλά κυρίως καλός πατέρας, καλύτερος άνθρωπος και να χρησιμοποιήσω τα ταλέντα μου με θετικό τρόπο εντός και εκτός γηπέδου".

Υπενθυμίζουμε πως τον Ιανουάριο του 2022 ανέβηκε στο διαδίκτυο βίντεο όπου ένας άνδρας (φέρεται να είναι ο Γκρίνγουντ) ακούγεται να φωνάζει και να απειλεί μια γυναίκα η οποία δεν ήθελε να κάνει σεξ μαζί του και αποδείχθηκε ότι ήταν η κοπέλα του.

Ο Γκρίνγουντ κατηγορήθηκε τον Οκτώβριο του 2022 για απόπειρα βιασμού, ξαναγκαστική συμπεριφορά και επίθεση με πρόκληση σωματικής βλάβης, αλλά οι κατηγορίες αποσύρθηκαν τον Φεβρουάριο του 2023 γιατί αποσύρθηκαν οι βασικοί μάρτυρες ενώ είχε έρθει στο φως νέο υλικό και ο Γκρίνγουντ τελικά θα παντρευτεί την κοπέλα του.

Εκεί δημιουργήθηκε η αίσθηση ότι ο Γκρίνγουντ, ο οποίος θεωρείτο από τα μεγαλύτερα ταλέντα του παγκόσμιου ποδοσφαίρου, μετρά αντίστροφα για την επιστροφή του στη Γιουνάιτεντ, αλλά ο σύλλογος αποφάσισε να κάνει τη δική του έρευνα η οποία ολοκληρώθηκε πριν από λίγες ημέρες χωρίς όμως να γίνουν γνωστά τα αποτελέσματα της.

Ωστόσο υπήρξαν αρκετές αντιδράσεις και μια ομάδα γυναικών οπαδών της Γιουνάιτεντ διαμαρτυρήθηκε έξω από το Ολντ Τράφορντ κατά της πιθανής επιστροφής του πριν από τον αγώνα με τη Γουλβς, ενώ ο ίδιος ο σύλλογος δήλωσε ότι ήθελε να συμβουλευτεί τη γυναικεία ομάδα του (αρκετές ήταν μέλη της ομάδας της Αγγλίας για το Παγκόσμιο Κύπελλο) πριν ανακοινώσει μια απόφαση σχετικά με το μέλλον του Γκρίνγουντ.

Κι όπως αποδεικνύεται σχεδόν κανείς δεν τον ήθελε πίσω στο Ολντ Τράφορντ.

Ειδήσεις σήμερα:

Ουρές σε αστυνομικά τμήματα για επανέκδοση των παλιών ταυτοτήτων - Οργανώνονται συλλαλητήρια

Ο Βαρουφάκης είδε την Barbie και σχολιάζει - «Ήταν απαίσιο, ντροπή στους φεμινιστές κριτικούς που το αποθέωσαν»


Θερμή εισβολή από σήμερα, στο «κόκκινο» με 40άρια Αιτωλοακαρνανία και Ηλεία - Υψηλός ο κίνδυνος για πυρκαγιές, δυνατά μελτέμια
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης