Europa League: «Άλμα» πρόκρισης στους ομίλους με τεσσάρα για τον Άγιαξ, ήττα για τον Άρη Λεμεσού

Europa League: «Άλμα» πρόκρισης στους ομίλους με τεσσάρα για τον Άγιαξ, ήττα για τον Άρη Λεμεσού

Ο Άγιαξ διέλυσε με 4-1 τη Λουντογκόρετς εκτός έδρας - Hττα 2-1 για τον Άρη στην Μπρατισλάβα από τη Σλόβαν - Με «τριάρα» κόντρα στη Σπάρτα Πράγας πλησίασε στους ομίλους η Ντινάμο Ζάγκρεμπ

Collage_Maker-25-Aug-2023-12-27-AM-1470
Ο Άρης έχασε 2-1 από τη Σλόβαν Μπρατισλάβας στο "Tehelné pole", για τα Play offs του Εuropa League και την ερχόμενη Πέμπτη στη Λεμεσό, η ομάδα του Αλεξέι Σπιλέφσκι θα προσπαθήσει να κλείσει θέση στους ομίλους. Καλύτερη η Σλόβαν στο πρώτο ημίχρονο, προηγήθηκε με τον Τόλιτς στο 34΄. Στην επανάληψη οι γηπεδούχοι βρήκαν και 2ο γκολ στο 57΄ με τον Στρέλετς, με τον Άρη να… πληρώνει τα αμυντικά κενά. Μετά το 60΄ ανέβασε απόδοση ο Άρης, και με γκολ του Μαγιαμπέλα στο 73’ μπήκε ξανά στο κόλπο της πρόκρισης.

Σούπερ ο Άγιαξ, διέλυσε 4-1 τη Λουντογκόρετς εκτός έδρας και ουσιαστικά εξασφάλισε την πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης. Ο Κούντους ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής, άφησε στην άκρη τα μεταγραφικά σενάρια (Γουέστ Χαμ και Μπράιτον) και πέτυχε χατ τρικ. Στο 16’ άνοιξε το σκορ, και δυο λεπτά αργότερα πέτυχε και δεύτερο γκολ. Στο 40’ ο Μπρόμπεϊ σημείωσε το 3-0 και στο 50’ ο Κούντους πέτυχε το 4-0. Ο Βέρντον απλά μείωσε σε 4-1.

Η Ντινάμο Ζάγκρεμπ, μετά τον αποκλεισμό της από την ΑΕΚ, έκανε το πρώτο και σημαντικό βήμα για την πρόκριση στους ομίλους, νικώντας με 3-1 τη Σπάρτα Πράγας, με τους Σπίκιτς, Πέριτς και Ιβάνουσετς να πετυχαίνουν τα τέρματα της ομάδας.

Απόλυτα ζωντανή για ιστορική πρόκριση στους ομίλους του Europa έμεινε και η Κλάκσβικ. Η ομάδα από τα Νησιά Φερόε ήρθε ισόπαλη με σκορ 1-1 εντός έδρας με τη Σέριφ Τίρασπολ, και θα διεκδικήσει την πρόκριση στη Μολδαβία.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα

Κλείσιμο
Σλάβια Πράγας - Ζόρια 2-0
Χάκεν - Αμπερντίν 2-2
Λουντογκόρετς – Αγιαξ 1-4
Ολίμπια – Καραμπάκ 0-2
Ντιναμό Ζάγκρεμπ - Σπάρτα Πράγας 3-1
Ουνιόν – Λουγκάνο 2-0
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης