US Open: Στον δεύτερο γύρο ο Τσιτσιπάς, νίκησε 3-0 τον Ράονιτς - Δείτε βίντεο

US Open: Στον δεύτερο γύρο ο Τσιτσιπάς, νίκησε 3-0 τον Ράονιτς - Δείτε βίντεο

O Έλληνας τενίστας ξεπέρασε εύκολα το εμπόδιο του Ράονιτς με (6-2, 6-3, 6-4) σε μία ώρα και 56 λεπτά και στον επόμενο γύρο θα αντιμετωπίσει τον Ελβετό Ντόμινικ Στρίκερ

Collage_Maker-29-Aug-2023-05-33-AM-1288
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έκανε το πρώτο βήμα και πέρασε στον δεύτερο γύρο του US Open.

O... κάποτε σπουδαίος Μίλος Ράονιτς, αλλά με πολλά προβλήματα τραυματισμών τα τελευταία τρία χρόνια, προσπαθεί να σώσει την καριέρα του, αλλά απέναντι στον Τσιτσιπά δεν είχε τύχη.

Ηττήθηκε με 3-0 σετ (6-2, 6-3, 6-4 σε μία ώρα και 56 λεπτά) απέναντι σε έναν σοβαρό και απόλυτα συγκεντρωμένο από την αρχή του αγώνα Τσιτσιπά, ο οποίος έκανε ελάχιστα αβίαστα λάθη (20 έναντι 48) και παρά τα μέτρια ποσοστά του στο πρώτο σερβίς, ήταν αποτελεσματικός, ενώ δεν άφησε στον αντίπαλό του την ίδια στιγμή να φτάσει σε πάνω από τρία break point (δύο μόλις στο τρίτο game του αγώνα και ένα που εκμεταλλεύτηκε στο τρίτο σετ, αλλά αμέσως απάντησε ο Τσιτσιπάς).

Ο Ελληνας τενίστας είχε επίσης 7 άσους (8 ο Ράονιτς), 84% κερδισμένους πόντους στο πρώτο σερβίς και 5/14 breaks, ενώ υστέρησε μόνο σε winners (25-32).

Κλείσιμο
Stefanos Tsitsipas vs. Milos Raonic Highlights | 2023 US Open Round 1


Πλέον, στον επόμενο γύρο θα αντιμετωπίσει τον Ελβετό Ντόμινικ Στρίκερ, ο οποίος επικράτησε του Αυστραλού Ποπίριν με 3-1 σετ (6-3, 6-4, 3-6, 6-3).

Εύκολο 1-0 για τον Τσιτσιπά

Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα έκλεισε το πρώτο game στο σερβίς του ο Στέφανος, με τον Ράονιτς, αναμενόμενα, να ισοφαρίζει χάρη στο σερβίς του. Ο Καναδός, ου αγωνιζόταν με δεμένο το αριστερό του πόδι, διάβασε σωστά ορισμένους πόντους του Τσιτσιπά και έφτασε αμέσως μετά σε διπλό break point, όμως ο Ελληνας τενίστας με δύο winners τα έσβησε και έκλεισε το game υπέρ του για το 2-1.

Τελικά ο Στέφανος ήταν αυτός που έκανε και το break καθώς ο Ράονιτς έκανε τρία διπλά λάθη στο σερβίς του και με love game στην συνέχεια, ο Τσιτσιπάς έφτασε εύκολα στο 4-1.

Ο Ράονιτς παρά το 40-40, έβγαλε δύο μεγάλα πρώτα σερβίς και μείωσε σε 4-2, όμως για άλλο ένα game o Τσιτσιπάς δεν δυσκολεύτηκε να κρατήσει το προβάδισμα με 5-2.

Στο αερβίς του ο Ράονιτς έκανε συνεχόμενα αβίαστα λάθη και χωρίς να χάσει πόντο ο Τσιτσιπάς του πήρε το γκέιμ και το σετ.

Break του Τσιτσιπά την κατάλληλη στιγμή και 2-0 σετ

Χωρίς εκπλήξεις άρχισε το δεύτερο σετ, καθώς αμφότεροι κράτησαν το σερβίς τους. Κανείς δεν κατάφερε να βρει break point ως το 4-3 του Στέφανου, με τον Τσιτσιπά να βρίσκει διπλό στο σερβίς του αντιπάλου του, αλλά να βλέπει τον Ράονιτς να το σβήνει με δύο εντυπωσιακούς πόντους.

Ο Στέφανος βρήκε και τρίτο break point στο game όμως και με αβίαστο λάθος ο Ράονιτς του… πρόσφερε στο πιάτο την ευκαιρία να κλείσει το σετ αμέσως μετά. Στο 5-3 ο Τσιτσιπάς δεν έχασε την ευκαιρία και έκανε το 2-0 στα σετ με love game ακριβώς όπως και στο πρώτο σετ.

Ο Ράονιτς έφτασε τα 34 αβίαστα λάθη στα πρώτα δύο σετ, κάνοντας εύκολη τη ζωή του Στέφανου.

Δέχτηκε break και μετά... ξέσπασε ο Τσιτσιπάς παίρνοντας την πρόκριση

Στο τρίτο σετ, αμφότεροι κρατούσαν το σερβίς τους, με τον Ράονιτς να έχει ανέβει επίπεδο και να κλείνει εύκολα τα δικά του games, αυξάνοντας λίγο την πίεση στον Τσιτσιπά. Στο υπέρ του 3-2 έφτασε πρώτη φορά σε break point μετά το τρίτο game του αγώνα και δεν την άφησε να πάει χαμένη, παίρνοντας σημαντικό προβάδισμα.

Ομως, ο πειθαρχημένος Τσιτσιπάς απάντησε αμέσως. Αρχικά έφτασε σε break point με μία τρομερή λόμπα και την βοήθεια του φιλέ και αμέσως μετά, «διαβάζοντας» το ανέβασμα του Ράονιτς αμέσως μετά το σερβίς του, σημάδεψε στη μικρή διαγώνιο με το μπάκχαντ, αναγκάζοντας σε λάθος τον Καναδό, για να πάρει πίσω το break.

Το 4-4 ήρθε για τον Στέφανο που ήθελε να ψάξει και ένα δεύτερο break για να τελειώσει και την πρόκριση στο σερβίς του. Βρήκε εύκολα τριπλό break point, το οποίο του έσβησε ο Καναδός, αλλά ο Τσιτσιπάς βρήκε άλλες τρεις ευκαιρίες στην διάρκεια του μεγάλου game και ο Ράονιτς υπέπεσε σε λάθος που έφερε το 5-4 για τον Στέφανο. Δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη και στο σερβίς του πήρε την πρόκριση στον δεύτερο γύρο.


Πηγή:www.gazzetta.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης