Η Μπαρτσελόνα θέλει να επαναλάβει τη φόρμουλα «Τερ Στέγκεν» με τον Ντε Γιονγκ

Αφού κατάφερε να δέσει τον Γερμανό τερματοφύλακα μέχρι το 2028, η Μπάρτσα θα αρχίσει να εργάζεται τώρα για να εξασφαλίσει και τον Φρένκι Ντε Γιονγκ μετά το 2026, όταν ο Ολλανδός ολοκληρώνει το τρέχον συμβόλαιό του

Η Μπαρτσελόνα έκλεισε τη θερινή μεταγραφική αγορά με πέντε προσθήκες (Γκουντογκάν, Ρομέου, Ινίγκο Μαρτίνεθ, Ζοάο Φέλιξ, Ζοάο Κανσέλο, συν Βίτορ Ρόκε τον Ιανουάριο) και 12 αποχωρήσεις παικτών, μειώνοντας 161,7 εκατομμύρια από μισθούς σε σύγκριση με την προηγούμενη σεζόν. Σε αυτό βοήθησαν και οι αποχωρήσεις των Πικέ, Γκριεζμάν και Μπουσκέστς, τριών από τους παίκτες που είχαν μερικούς από τους υψηλότερους μισθούς στην ομάδα.

Με στόχο να παραμείνει ανταγωνιστική και ταυτόχρονα να μπορεί να συμμορφωθεί με τους κανόνες του οικονομικού fair play που έχει θεσπίσει η La Liga, η Μπάρτσα έκανε ένα ακόμη σημαντικό βήμα με την επέκταση του συμβολαίου του Τερ Στέγκεν. Ο Γερμανός τερματοφύλακας, ο οποίος είχε συμβόλαιο μέχρι το 2026 και μέρος του μισθού του μειώθηκε λόγω της πανδημία, επέκτεινε τη σχέση του με την Μπαρτσελόνα για άλλα δύο χρόνια και ήδη άλλαξε μέρος των αποδοχών του, κάτι που συνέβαλε επίσης στο να μπορέσει η Μπάρτσα να κάνει μεταγραφές αυτό το καλοκαίρι.

Αφού έδεσε και εξασφάλισε τον αρχικό τερματοφύλακα και τον δεύτερο αρχηγό της ομάδας, η Μπάρτσα θα αρχίσει τώρα να εργάζεται για να εξασφαλίσει την παρουσία του Φρένκι ντε Γιονγκ για πολλά ακόμη χρόνια. Ο στόχος του συλλόγου της Μπάρτσα είναι να επαναλάβει τη φόρμουλα του Τερ Στέγκεν με τον Ολλανδό μέσο, ένα θεμελιώδες κομμάτι για τον Τσάβι που έχει γίνει και ο τέταρτος αρχηγός της ομάδας.

Παρά το γεγονός ότι ο πρόεδρος της Μπάρτσα, Τζουάν Λαπόρτα, έδειχνε πάντα τον θαυμασμό του για τον Ντε Γιονγκ, ούτε στον παίκτη ούτε στους ατζέντες του άρεσε που ο σύλλογος έβαλε τον ποδοσφαιριστή στην αγορά το περασμένο καλοκαίρι και μάλιστα τον απείλησε ότι θα τον πάει στα δικαστήρια εάν δεν αποδέχτηκε την πρόταση της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, με το επιχείρημα ότι το συμβόλαιο ανανέωσης που υπέγραψε πριν την αποχώρηση του προέδρου Μπαρτομέου ήταν παράνομο.


Ο Ντε Γιονγκ άντεξε στωικά όλη την πίεση που δέχτηκε γιατί η μόνη του επιθυμία ήταν να πετύχει με την Μπάρτσα, κάτι που ο χρόνος κατέληξε να του αποδείξει ότι έχει δίκιο, καθώς είναι ένας από τους αγαπημένους παίκτες του Τσάβι, σε σημείο που μόνο αυτός, ο Κουντέ και ο Τερ Στέγκεν έχουν έπαιξε σε όλα τα ματς μέχρι σήμερα αυτή τη σεζόν.

Μία από τις αποστολές του Ντέκο, του νέου αθλητικού διευθυντή της Μπάρτσα θα είναι να ξαναχτίσει γέφυρες με τους παράγοντες του Φρένκι. Ο σύλλογος γνωρίζει ότι θα πρέπει να εργαστεί με τη μέγιστη διακριτικότητα τις επόμενες εβδομάδες και μήνες για να μπορέσει να υλοποιήσει τα σχέδιά του για την επέκταση του συμβολαίου του Ολλανδού.

ΠΗΓΗ: https://www.gazzetta.gr


Ειδήσεις σήμερα

Συναγερμός για υπερχείλιση του Πηνειού: Στα 9 μέτρα η στάθμη του, έσπασαν φράγματα, εκκενώθηκαν χωριά

Αγωνία για τους αγνοούμενους και τι θα αποκαλυφθεί κάτω από τις λάσπες του θεσσαλικού κάμπου

«Τον πνίξατε τον άνθρωπο - Πού είναι ο καπετάνιος;» Συγκλονίζει η περιγραφή επιβάτιδας του Blue Horizon
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr