Συγκλονίζει ο Ρενέ Χένρικσεν μιλώντας για το πώς βγαίνει νικητής στη μάχη με τον καρκίνο - Δείτε βίντεο

Ο παλαίμαχος άσος του Παναθηναϊκού εδώ και 5 χρόνια ανακόπτει την.. επέλαση του καρκίνου και με αφορμή το φιλανθρωπικό τουρνουά γκολ που συμμετέχει μίλησε για την πρωτοποριακή θεραπεία που λαμβάνει και η οποία του έχει αλλάξει τη ζωή

Στα χρόνια που τον ζήσαμε στην Ελλάδα με τη φανέλα του Παναθηναϊκού σου έδινε την εντύπωση του αλάνθαστου. Του άτρωτου και αλύγιστου αμυντικού...

Κι όταν το 2018 μάθαμε ότι ο Ρενέ Χένρικσεν πλέον από τις μάχες των γηπέδων, δίνει τη μάχη της ζωής του αντιμετωπίζοντας τον καρκίνο σοκαριστήκαμε...

Κι όμως ο ξερακιανός Δανός που δεν σου γεμίζει το μάτι αλλά ήταν πραγματικός βράχος, ακόμη και τώρα στα 58 του χρόνια αποδεικνύει ότι παραμένει ένας σπουδαίος «αμυντικός» καταφέρνοντας να αποκρούσει και τις επιθέσεις του καρκίνου.

Μετά το πρώτο σοκ και τις αρχικές χημειοθεραπείες, ο Χένρικσεν προσπαθούσε να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα της ζωής του έχοντας κατά νου το χειρότερο σενάριο, ωστόσο αποφάσισε να εμπιστευτεί τους γιατρούς του και να αλλάξει ρότα. Άφησε στην άκρη της χημειοθεραπείες και συνέχισε με την ανοσοθεραπεία που πλέον τον θέλει μια φορά τον μήνα βρίσκεται στο νοσοκομείο κάνοντας μια ένεση στο στομάχι.



«Είμαι πραγματικά χαρούμενος και έκπληκτος από τη νέα μορφή θεραπείας. Δεν έχω καμία παρενέργεια και μπορώ να πάω κατευθείαν στο σπίτι και να δουλέψω μετά την επίσκεψη στο νοσοκομείο. Έχω αποκτήσει ξανά την παλιά μου ζωή και πριν από μερικά χρόνια δεν πίστευα ότι αυτό θα ήταν δυνατόν να ξαναγίνει. Θα μπορούσα λοιπόν να πω πω νιώθω ότι ξαναγεννήθηκα», παραδέχθηκε ο παλαίμαχος άσος μιλώντας στο περιθώρια του φιλανθρωπικού τουρνουά γκολφ στο οποίο συμμετείχε μαζί με άλλους θρύλους του ποδοσφαίρου της Δανίας (Γιον Γένσεν, Χένρικ Λάρσεν).

Με όλα τα έσοδα του τουρνουά να πηγαίνουν στο ερευνητικό κέντρο «Knæk Cancer» ο αγαπημένος της πράσινης κερκίδας σταθηκε στη σπουδαιότητα της έρευνας.

«Είμαι ένας από τους Δανούς που παίρνει βοήθεια και επωφελείται από την έρευνα που διεξάγεται στον τομέα αυτό. Μπορώ να πω γνωρίζοντας το σώμα μου ότι υπάρχει μεγάλη διαφορά μεταξύ της μορφής της θεραπείας που λαμβάνω τώρα και αυτής που λάμβανα πριν από πέντε χρόνια. Πάντα συμβαίνει κάτι καινούργιο και πάντα κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση. Επομένως, η υποστήριξη της έρευνας για τον καρκίνο βοηθάει πραγματικά. Κι εγώ ο ίδιος αποτελώ τη ζωντανή απόδειξη γι' αυτό».

Όλα τα παραπάνω δεν σημαίνουν ότι ο Χένρικσεν έχει νικήσει οριστικά τη μάχη, αλλά πλέον είναι σε καλό δρόμο για να τα καταφέρει και κυρίως μπορεί να ζει μια φυσιολογική ζωή και να απολαμβάνει το αγαπημένο του γκολφ.

«Τα προηγούμενα χρόνια ήμουν κάπως εξαντλημένος όταν παίζαμε. Τώρα όμως νιώθω ότι μπορώ και να χτυπήσω δυνατά και να περπατήσω και να κάνω άλμα. να λειτουργήσω όπως πριν μάθω ότι έχω καρκίνο»


Ειδήσεις σήμερα:

Ταυτοποιήθηκαν τα έξι θύματα της εκτέλεσης στη Λούτσα - Βρέθηκε και δεύτερο κρησφύγετό τους

«Εικονομαχία» στον ΣΥΡΙΖΑ για τη Μακρόνησο - Σύννεφα διάσπασης, «πυροσβέστης» η Αχτσιόγλου και βολές Τσακαλώτου

«Σε κανέναν κουβέντα παιδιά» - Νέο ηχητικό από τους ασυρμάτους του Blue Horizon
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr