Fourfourtwo: Το έμβλημα του Ολυμπιακού στα 100 καλύτερα του κόσμου και πάνω από της Ρεάλ

Ο δαφνοστεφανομένος έφηβος των «ερυθρόλευκων» βρίσκεται στην 68η θέση, η Μόναχο 1860 στην πρώτη θέση

Το «Fourfourtwo» ανέβασε ένα άρθρο σχετικά με τα κορυφαία εμβλήματα ποδοσφαιρικών ομάδων από όλον τον κόσμο και στην ιστορία του αθλήματος.

Ο Ολυμπιακός βρίσκεται μέσα στη λίστα και μάλιστα έχει «καπαρώσει» την 68η θέση, μένοντας πάνω από σπουδαία κλαμπ όπως τη Ρεάλ Μαδρίτης, την Πόρτο, την Τότεναμ, τη Ρίβερ Πλέιτ και άλλες.



«Ο Ολυμπιακός σχηματίστηκε από δύο συλλόγους και πήρε όνομα που αντικατοπτρίζει τους αρχαίους Ολυμπιακούς Αγώνες. Πόσο ελληνικό; Φυσικά, ένας δαφνοστεφανωμένος τύπος έπρεπε να εμφανιστεί στο μπροστινό μέρος. Το κόκκινο και το λευκό επελέγησαν για το πάθος και την αγνότητα αντιστοίχως», τονίζει για το σήμα των Πειραιωτών το κείμενο του «FourFourTwo».

Από την άλλη, η γερμανική Μόναχο 1860 πήρε την 1η θέση. Καμία άλλη ελληνική ομάδα πλην του Ολυμπιακού δεν βρίσκεται στη σχετική λίστα.

Την πρώτη δεκάδα συμπληρώνουν οι Αμπερντίν (Σκωτία), Μίλαν (Ιταλία), Άγιαξ (Ολλανδία), Αλ Αχλί (Αίγυπτος), Άρσεναλ 1936-1949 (Αγγλία), Μπάρι 2011-2013 (Ιταλία), Ρόμα (Ιταλία), Αταλάντα (Ιταλία) και Ατλάντα Γιουνάιτεντ (ΗΠΑ), ενώ μέσα στην 20άδα βρίσκονται σύλλογοί όπως η Μπαρτσελόνα, η Ατλέτικο Μαδρίτης, η Μπάγερν Μονάχου και η Μπόκα Τζούνιορς. Στην 100η θέση είναι η Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης. (Δείτε εδώ τη λίστα)

Το FourFourTwo είναι ένα ποδοσφαιρικό περιοδικό που εκδίδεται κάθε μήνα από το 1994 και πήρε το όνομά του από τον ομώνυμο ποδοσφαιρικό σχηματισμό , 4-4-2. Αν και εδρεύει στο Ηνωμένο Βασίλειο, το περιοδικό είναι επίσης διαθέσιμο σε 16 άλλες γλώσσες.


Ειδήσεις σήμερα:

Ταυτοποιήθηκαν τα έξι θύματα της εκτέλεσης στη Λούτσα - Βρέθηκε και δεύτερο κρησφύγετό τους

Νέα ηχητικά ντοκουμέντα μετά τη δολοφονία του Αντώνη Καργιώτη: «Δεν θα πείτε ότι τον σπρώξατε» είπε ο πλοίαρχος

Συνέχεια στην κόντρα Μπέου - ΚNΕ: - Από το «μαλ... χοντρέ» στα «γραφικά κομματόσκυλα» και τη «λάσπη στο στόμα του»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr